Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Maandoverzicht februari – dit is waar ik afgelopen maand blij van werd

Terwijl ik dit maandoverzicht verder uitwerk, bevind ik me op Schiphol. De komende tijd ga ik samen met Jelle weer op reis door India, maar niet voordat ik het maandoverzicht voor februari heb geschreven.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Dit is wat ik zoal deed in februari

Op 6 februari was het zover. Ruimtevaartbedrijf SpaceX lanceerde in Florida een raket mét Tesla de ruimte in. De lancering werd vanwege weersomstandigheden 2 uur uitgesteld, maar is verder succesvol verlopen. Wat was het tof om te zien. Zelfs mijn moeder was helemaal in de gloria. 😂 De verwachting is dat de Tesla honderden miljoenen jaren in een baan om de zon zal zweven.

SpaceX

Twee jaar geleden bevonden Jelle en ik ons ook al in het land van de Chai & curries – en nu is het weer zover. India beviel ons namelijk zo goed, dat we erg graag terugwilden. We zijn nu nog fit, maar als we straks in India landen zal dat wel anders zijn (iets met een nachtvlucht en niet goed kunnen slapen). Op Instagram zal ik af en toe een update plaatsen over onze reis.

Aangezien ik op reis ga, heb ik in de weken voordat we weggingen veel vrienden en familie gezien.  Dat is één van de leuke dingen om op reis te gaan. Op reis gaan zelf is natuurlijk ook geweldig, maar vrienden en familie zijn toch de belangrijkste dingen in het leven. 🧡

Februari stond bij mij in het teken van horeca leek het wel. En dat had natuurlijk alles te maken dat ik veel met vrienden en familie heb afgesproken, omdat we bijna op reis gaan. Een paar plekken waar ik geweest ben. De Franse lunchroom Michel in Delft blijft altijd een favoriet van mij. Ze spreken er Frans (of EN/NL), het eten is er heerlijk en je hebt altijd het idee dat je je in een bistro in Frankrijk bevindt.

Ik ging voor de eerste keer naar Foam in Den Haag. Het eten was zalig, de ambiance (sfeer/bediening) was prima. Met vrienden gingen we voorafgaand aan het filmhuis naar De Centrale. Het restaurant is prachtig ingericht, de bediening is vlot en attent en het eten is heerlijk. Het is er niet goedkoop en ik vond de porties eerlijk gezegd wel wat aan de kleine kant, maar nogmaals: het eten was echt heerlijk.

Col du Tourmalet beklimmen

Met Joyce heb ik me aangemeld om op 20 juni de Col du Tourmalet te gaan beklimmen. Het is zeg maar een andere berg in Frankrijk, niet de Alpes d’Huez. Het is allemaal voor het goede doel: regionaal onderzoek naar kanker én de bestrijding van kanker. 🧡

Col du Tourmalet

Joyce haar moeder heeft vorig jaar rond deze periode te horen gekregen dat er uitzaaiingen waren in haar lichaam. Nog geen 6 weken later overleed ze aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Het wordt een pittige wandeling naar de top van 18 km.

We hebben zoveel mogelijk mensen nodig die ons financieel willen supporten. Wil je mij en/of Joyce sponsoren? Superlief! Je kunt dit doen door naar www.teamwestland.nl/sponsoren te gaan. Vergeet niet om bij het sponsorformulier Billy van der Gaag of Joyce van der Meer aan te vinken bij “support deelnemer”. Het bedrag wat je sponsort wordt dan bij ons sponsorgeld opgeteld. Klein of groot – ieder beetje helpt en we zijn blij met elk bedrag.

Steeds leuker – spirituele boek van 2018 🎉

Ik moest een tijd mijn mond houden (en dat was knap lastig), maar Jelle zijn boek ‘Steeds leuker’ is verkozen tot beste spirituele boek van 2018! Woohoo – ik ben zo trots op hem! Het is zo onwijs mooi dat zijn boek zo goed wordt ontvangen. De prijs werd uitgereikt door Daphne Deckers in het tv-programma Jacobine op Zondag. Als je wilt kun je het programma hier terugkijken op de NPO.

Dit allemaal heeft ertoe geleid dat Jelle ook mocht verschijnen in het populaire Vlaamse TV-programma Van Gils & Gasten om over zijn boek te praten. En wat nog leuker was: ik mocht mee naar de uitzending. 🎉 Wat ben ik ontzettend trots op hem! 🧡

Steeds leuker - beste spirituele boek 2018
Van Gils & Gasten

Dit zijn een aantal dingen waar ik in februari erg blij van werd. Februari was een maand vol met werk (veel voorbereidingen voor India), maar tussendoor heb ik veel dingen gedaan waar ik blij van werd.  Volg je me al gezellig op Instagram? Hier deel ik regelmatig een foto (of via Instagram Stories) wat ik aan het doen ben.

Waar werd jij blij van in februari?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

6 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Janneke

  Mooi goed doel om geld voor op te halen. Gecondoleerd Joyce met het verlies van je moeder.

 2. 🐐 Syl

  Fijn overzicht weer Billy en gefeliciteerd met Jelle zijn prijs goed gedaan zeg. Erg goed boek is het dan ook. Super dat je gaat lopen voor het goed doel!!!

 3. 🐐 Catootje

  Wat goed dat ook jij je inzet voor een goed doel. Succes alvast!

 4. 🐐 Saska | Finance Monkey

  Wauw wat een topmaand zeg! Nu lekker genieten in India! Ben benieuwd naar al jullie nieuwe inzichten van de 2e keer (?) India!

 5. 🐐 Jeannette

  Ik heb de uitzending van Jacobine op Zondag net even terug gekeken. Wat ontzettend leuk en ik ga Jelle zijn boek deze week nog kopen. Zin om het te lezen!! 🙂

 6. 🐐 Mieke Visser

  Ik lees graag jullie tips, zeker over besparen. Ik verbaas me wel over de link naar leuke cadeautjes, waar mensen juist weer aangezet en uitgelokt worden om geld uit te geven aan allerlei, misschien wel, zinloze spullen.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate