Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Dit is waar ik blij van werd in januari

Januari wordt gezien als meest deprimerende maand van het jaar. Onzin, ik ontdekte namelijk veel dingen waar ik deze maand blij van werd en besloot hier een overzicht van te maken in een maandoverzicht. Lees hieronder mijn allereerste maandoverzicht!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Dit is wat ik zoal deed in januari

Laat ik natuurlijk beginnen dat mijn nieuwe site Leukegeit.nl tot leven is gekomen in januari. Er is afscheid genomen van de namen Stofzuigerzen en billybilly.nl, die beide onder één hoedje zijn komen te vallen. Ik ben erg blij met het resultaat hoe de website er uit ziet en ontzettend blij met alle leuke reacties die ik heb mogen ontvangen. Dankjewel! 💛

Joyce en Billy

Een paar dagen voordat Leukegeit gelanceerd werd ben ik met goede vriendin Joyce op pad gegaan om foto’s te maken van geiten. Zij maakte de foto’s en ik poseerde tussen de geiten (zowel knuffelend als in yogaposes) om een aantal leuke foto’s te maken voor mijn blog. 🐐

Voordat we ‘s avonds op pad gingen, zijn Jelle en ik overdag eerst nog even naar diergaarde Blijdorp geweest. We hebben allebei een Delftpas, met deze pas kunnen we voor slechts 5 euro p.p. naar de dierentuin. Mijn favoriete dieren zijn de giraffen, maar Bokito mag er natuurlijk ook zijn.

Bokito in Blijdorp

Hardlopen door de spoortunnel

De tweede spoortunnel in Delft is klaar (zonder rails nog) en het is 10 jaar geleden dat ze begonnen zijn met het project Spoorzone in Delft. Hoog tijd voor een feestje. Ik heb me aangemeld voor een hardlooptocht door de spoortunnel – heen en terug in totaal 4,5 km. Heel bijzonder om hard te lopen door de tunnel en in de grote open ruimte aan te komen waar binnenkort het perron wordt gebouwd. De dag daarna stonden we zelfs op de voorpagina van de lokale editie van het AD. 😂

hardlopen spoortunnel

In januari ben ik lekker een paar keer wezen lunchen in Delft. Zowel bij het nieuwe De Gist, Piece of Cake in Den Hoorn en Bij Best in het centrum van Delft. De Gist is net open in Delft en is echt een mooie zaak geworden, de vegetarische opties zijn nog wel beperkt. Bij de andere twee zaken is er volop keus.

De hele maand januari stond bij mij in het teken van yoga. Ik volgde het gratis programma TRUE – van het bekende YouTube kanaal Yoga with Adriene. Het voelde heel goed om iedere dag wat aan yoga te doen. Binnenkort schrijf ik er zeker nog een artikel over hoe me dit is bevallen.

Net voor het einde van de maand heb ik tickets naar India geboekt. Ik wilde al een hele tijd weer op reis en India stond hoog op de lijst om weer naartoe te gaan. Twee jaar geleden zijn Jelle en ik ook al geweest (zoals je hier al kon lezen) en we wilden graag terug. Over een paar weken vertrekken met kleine rugzak naar het land van Chai & curries. Heel veel zin in!

Van deze dingen op het web werd ik blij

De afgelopen maand ben ik veel leuke dingen tegengekomen op het web. Artikelen waar ik blij van werd of innovatieve dingen die een glimlach op mijn gezicht bezorgden. Het eerste artikel komt van het NRC.

Staatsbosbeheer heeft namelijk een prematuur plan de wereld in geslingerd om langs ieder stuk snelweg in Nederland bos aan te planten. Als dit plan doorgaat, zou Nederland in één keer een kwart meer aan bosgebied erbij krijgen.

Een ander interessant stuk waar ik blij van werd is een artikel van The Guardian. In het stuk zegt de top van de luchtvaartmaatschappij van Norwegian Air dat vanaf 2040 alle korte vluchten (tot 1,5 uur vliegen) 100% elektrisch zullen zijn. Wauw – dat is al over 22 jaar. In de tussentijd gaat er sowieso een hoop gebeuren in de luchtvaartindustrie. Daar ben ik van overtuigd.

Het laatste stuk werd door een vriend doorgestuurd. Ik moest er erg om lachen en vond het tegelijkertijd ook wel heel erg innovatief. Het merk Heatworks heeft een mini vaatwasser ontwikkeld die meer kan dan alleen je borden schoonspoelen. Deze mini vaatwasser kan namelijk ook je groente en fruit schoonmaken, baby producten steriliseren én maaltijden stomen. Ze geven zelf seafood aan als voorbeeld om te stomen, maar ik denk meer aan een gestoomde broccoli. 🥦


Dit zijn een aantal dingen waar ik afgelopen maand blij van werd. Ik vond januari al met al een erg leuke maand. Er waren in ieder geval genoeg dingen en redenen om blij van te horen. Op Instagram deel ik geregeld een foto (of via Instagram stories) wat ik aan het doen ben. Volg je me hier al? 🙂

Waar werd jij blij van in januari?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

11 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Christina

  Leuk artikel. Ik ben vooral blij dat januari voorbij is en de lente dichterbij komt 😁
  2040 duurt volgens mij wel nog 22 jaar.

 2. 🐐 Anne

  Wat een super leuke rubriek, heb zin om hem vaker te lezen! Erg inspirerend 🙂

 3. 🐐 Yokamma

  Welkom in India. Waar is de landing en waar gaan jullie naar toe ? Geniet van je leukegeit .

 4. 🐐 Billy

  Dankjewel Christina! Haha, oeps. Je hebt gelijk, het duurt nog 22 jaar. 😃

 5. 🐐 Billy

  Dankjewel Anne, wat leuk om te horen! 🧡

 6. 🐐 Billy

  Hoi Yokamma, bedankt! We vinden India een geweldig land. We landen in Mumbai en vanuit hier gaan we door het land reizen. Woon je zelf nog in India? 🙂

 7. 🐐 Yokamma

  Ik woon er niet , ben er wel zo’n 5 maanden per jaar . Echt genieten hier . Het probleem is alleen dat ik nog maar 90 dagen mag blijven en dan het land uit moet voor een nieuw stempel . Ben naar Sri Lanka gegaan,maar bij terugkeer deden ze weer moeilijk. gelukkig toch nog 30 dagen gekregen. Hoe lang gaan jullie?

 8. 🐐 Yokamma

  Heb in het verleden een jaar in Mumbai gewoond

 9. 🐐 Saska | Finance Monkey

  Yess! Ik hoop zo dat vliegen elektrisch wordt! Liever eerder dan later natuurlijk, maar 2040 is een goed vooruitzicht! Goed dat je me herinnerd aan de yoga, ik pak zo mijn mat er weer even bij! 🙂 Bedankt voor je inspiratie!

 10. 🐐 Maud

  Ik heb in januari volledig mijn eet schema omgegooid en eet nu bewust puur natuur en veel minder meuk.
  Ik heb het boek van Jelle gekocht wat mij heel erg inspireerd.
  Ben weer beetje bij Beetje begonnen met meditatie.
  En nu wacht ik op de komst van de lente.
  Want ik ben een lente/zomer mens 😄

 11. 🐐 Marjan

  Gefeliciteerd, leuk artikel, goede aftrap…succes gewenst.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate