Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Simpel en snel boodschappen doen – 5 tips

Is het doen van de boodschappen bij jou een tijdrovend klusje? Kun je niks vinden, sta je gefrustreerd in de rij en kom je thuis met een superchagrijnig humeur? Dan wordt het tijd om te leren hoe dit anders kan. Volgende keer doe jij je boodschappen simpel en snel!

🐐 Dit artikel is geschreven door Sanne.

1. Rustig moment uitzoeken

Het doen van je boodschappen vergt een beetje planning. Om niet in een mega drukke supermarkt rond te hobbelen is het slim uit te zoeken wanneer het druk en wanneer het rustig is.

Vaak is het druk in supermarkten op avonden, koopavonden, woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag. Het slimst is het om je boodschappen te plannen midden in de week op een ochtend.

2. Lijstjes, lijstjes en…

…ja, om je boodschappen goed te plannen beginnen we toch maar met het boodschappenlijstje. Het is even een rotklusje maar het zorgt er wel voor dat je veel tijd bespaart. Schrijf op wat je wilt gaan eten en vervolgens wat je hiervoor nodig hebt. Bekijk wat je al in de kast hebt liggen en wat je nog moet halen.

Nog handiger is het om alles op te schrijven in de volgorde van je supermarkt. Dus de groentes bij groentes en melkproducten bij de melkproducten. Zo loop je niet onnodig tien keer door de supermarkt op zoek naar de producten die je nodig hebt.

3. Ga shoppen met een gevulde maag

Doe je boodschappen met een goed gevulde maag. Met een lege maag kom je veel sneller in de verleiding om meer te kopen dan je eigenlijk nodig hebt. Ook ben je geneigd dingen te kopen die je normaal gesproken nooit in huis haalt. Eet dus eerst een bommetje voordat je gaat shoppen en het bespaart je heel wat centen én gesjouw met zware boodschappen.

4. Let op aanbiedingen

Goedkoop en efficiënt boodschappen doen doe je ook door goed te letten op aanbiedingen. Kijk op de websites van de supermarkten waar je een product het goedkoopst kunt halen. Kijk wel goed uit met wat je echt nodig hebt en wat niet. Laat je niet teveel voor lekkere praatjes als ‘5 kokosnoten halen, 4 betalen’. Wat moet je tenslotte met 5 kokosnoten?

Zie ook: 5 bespaartips op de wekelijkse boodschappen

5. Lekker inpakken

Zorg dat je bij de kassa in je karretje minstens twee grote boodschappentassen hebt. In de een stop je met het inpakken de producten die in de koelkast/vriezer moeten en in de ander de producten die daarbuiten moeten.

Ook op deze manier bespaar je veel tijd en kun je thuis sneller lekker gaan zitten op de bank.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Miriam R

    Neem een pen mee om de artikelen die je in je mandje/karretje legt af te strepen van de lijst. Zo zie je meteen wat je ‘vergeten’ bent of wat op is in de winkel en je ergens anders nog even halen moet.

  2. 🐐 cath

    en niet te vergeten na 5 uur zin bij AH en meerdere supermarkten vaak dingen 35 tot50 % afgeprijst bespaart ook weer aardig wat

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate