Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Met deze 12 tips kom je meteen in de gezellige kerstsfeer

De kerstdagen komen steeds dichterbij, des te meer reden om lekker vrolijk te worden. Nog een paar dagen werken en dan kan het jaar geëvalueerd worden aan een tafel vol met lekkers, omringd met vrienden en familie. Met deze 12 tips kom je nu al in de gezellige kerstsfeer.

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

 1. Ook al word je er mee overspoeld op de radio, de klassieke kersthits zorgen ervoor dat je helemaal in de kerstsferen komt. Zet je favoriete kerst playlist op en kom langzaam in de kerststemming. Zing mee met Mariah Carey of Wham en galm mee met de good old kerst klassiekers. Hou je meer van live-muziek? Zoek dan een concertzaal op in de buurt – rondom kerst worden vaak veel leuke kerstconcerten gegeven die leuk zijn voor jong én oud.
 2. Na een jaar hard werken, schieten sommige dingen erbij in. Wat dacht je van die oudtante die je al een tijd niet meer hebt gezien? En ook opa en oma moeten nodig bijgepraat worden. Verheug je op kerst, omdat je (hopelijk) al je dierbaren weer kunt zien.
 3. Het hoogtepunt van de feestdagen is natuurlijk het kerstdiner. Zet je dieet tijdelijk even aan de kant en geniet van al het lekkers wat op je bordje komt te liggen.
 4. Het is kerst en dat betekent dat kerstkransjes en gluhwein weer volop verkrijgbaar zijn. Geniet lekker van al deze traktaties, maar natuurlijk wel een beetje op onze bekende calvinistische manier. Je goede voornemens staan al bijna voor de deur..
 5. Sinterklaas is het land uit en voor velen is dat hét moment om een kerstboom te nemen. Maak er een uitje van en ga met het hele gezin opzoek naar de mooiste boom. En daarna komt natuurlijk het leukste: de boom optuigen en het huis versieren met allemaal blitse kerstlampjes.
 6. Niet alleen binnenshuis kan de boel versierd worden, ook je tuin of balkon kun je in de feeststemming brengen. Hang gezellige lichtjes op en ook de kerstkrans kan weer voor de deur. Santa Claus is coming to town!
 7. Al die feestdagen vragen om leuke kerst outfits. Met kerst kleed je je in het rood, met oud en nieuw kan je glitterjurk weer uit de kast worden gehaald. Bedenk alvast wat je aan gaat doen: dit is toch de ultieme voorpret voor een fashionista?
 8. Ben jij deze kerst verantwoordelijk voor het kerstdiner? Spit dan het internet, kookboeken en foodtijdschriften door, op zoek naar het lekkerste 3-, 4- of misschien wel 5-gangen diner.
 9. Niet alleen jij bent in de kerststemming, de hele buurt is waarschijnlijk ook volop aan het genieten van de komende feestdagen. Wandel daarom geregeld een rondje en geniet van alle leuke kerstversieringen die opgehangen zijn.
 10. Kerst staat natuurlijk ook (deels) in het teken van cadeautjes geven en krijgen. Bedenk wat je van wie wilt krijgen, zodat je niet wordt teleurgesteld. Hou je andersom ook aan het verlanglijstje van de ander, dat is wel zo leuk!
 11. Vier je geen kerst? Geen probleem, maar dat is natuurlijk geen reden om het niet gezellig te maken. Drink warme chocolademelk, steek de kaarsjes aan en zet je favoriete film op: zo kom jij deze donkere dagen wel door.
 12. Hoewel kerst in het teken staat van gezelligheid, is niet iedereen in de kerststemming. Misschien is het de eerste kerst zonder je partner, kind of huisdier. Dat kan best moeilijk zijn, geniet daarom ook van een imperfecte kerst.

Probeer de gezelligheid en je eigen stemming niet te forceren en laat het op je af komen. Je zal merken dat de kerst dit jaar onvergetelijk wordt! 🙂

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate