Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

10 redenen om een feestje te geven

Is het bij jou thuis alleen feest als er iemand jarig is, of als we het nieuwe jaar tegemoet gaan? Organiseer eens een feestje voor de gezelligheid en vanwege een grappige reden. Bekijk onze 10 redenen om een feestje te geven!

🐐 Dit artikel is geschreven door Sanne.

Wie heeft er een reden nodig om te feesten?

Waarom moet er altijd iemand jarig zijn voordat je je vrienden kunt uitnodigen voor een leuke avond bij jou thuis? Er zijn talloze andere redenen te bedenken om een feest te geven, en met een beetje creativiteit bedenk je vanzelf iets heel bijzonders. Organiseer eens een feestje omdat:

 • de zomer is begonnen
 • de 200ste dag van het jaar is gepasseerd
 • dit de dag is dat je 11.111 dagen bestaat
 • je al 3 jaar in dit huis woont en je nog eigenlijk geen officieel housewarming feestje hebt gegeven
 • je fantastische nieuwe schoenen hebt gekocht
 • je toevallig 30 extra muffins hebt gebakken en je toch hebt besloten om ze niet allemaal zelf op te eten – time to share die goddelijke muffins.
 • je een nieuwe baan hebt gevonden
 • er een nieuw besturingssysteem is voor je computer (leuk om te vieren met je computervrienden)
 • je vriend een bosje bloemen voor je heeft meegenomen
 • je ontslag hebt genomen bij die stomme werkgever – tijd voor een feestje
 • je je huis op zondag schoon wilt maken en je dus op zaterdag nog even lekker een wild feestje kunt geven
 • enzovoort.

Misschien een beetje gekke ideeën, maar daarom des te leuker. Wat is er leuker om een feestje samen met een aantal vrienden te vieren onder het genot van een flesje wijn en wat lekkere hapjes erbij?

Organiseer een feestje die mensen onthouden

De leukste feestjes zijn de feestjes waar je jaren later nog met een leuk gevoel over terugdenkt. Feestjes die spontaan ontstaan hebben vaak een hoog gehalte aan later-nog-met-een-fijn-gevoel-aan-terugdenk-gehalte. Vaak een beetje impulsief en last-minute werk, maar kun je toch snel een feestje organiseren door bijvoorbeeld een lekkere cocktail te maken en door je toilet water blauw te maken.

Er zijn redenen genoeg om een feestje te organiseren, maar de feestjes die mensen onthouden hebben vaak toch te maken met de gezelligheid onder elkaar. Sfeer en aankleding kunnen belangrijk zijn, maar uiteindelijk zijn het toch de mensen onder elkaar waar de gezelligheid en het slagen van het feestje omdraait.

De dag daarna is het wel weer tijd om alles op te ruimen. Lees ons eerdere artikel en leer hoe je je huis snel weer opgeruimd krijgt na dat fantastische feestje.

Wat is jouw reden om zomaar een feestje te geven? We zijn erg benieuwd!

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

 1. 🐐 Soraya

  Laatst heb ik een feestje gegeven voor mijn liefste vriendinnen, omdat ik op stage ga naar Aruba. Eigenlijk een afscheidsfeestje die ik zelf had georganiseerd.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate