Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Zo maak je van je huis een thuis

Een nieuw huis is spannend en leuk, maar niet iedereen ervaart dit de eerste weken zo. Wat te doen als jouw huis niet als een thuis voelt? Vandaag deel ik 5 handige tips.

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Kopieer elementen van je oude huis

In je oude huis voelde je je als het goed is thuis, maar in je nieuwe huis is dat (nog) niet het geval. Jammer, maar zeker geen ramp.

Een gemakkelijke oplossing is om ervoor te zorgen dat je de sfeer van je vorige huis terugbrengt naar je nieuwe huis. Kies bijvoorbeeld -als dit mogelijk is- voor dezelfde opstelling van de meubels, of neem hetzelfde behang of kleur verf op de muur. Dit voelt misschien niet helemaal origineel, maar dit draagt gegarandeerd bij aan het vertrouwde gevoel wat nu nog mist in je nieuwe woning.

2. Persoonlijke touch

Dit is een inkoppertje, maar zeker belangrijk om te vermelden. Zet lekker veel persoonlijke spulletjes in en rondom je huis neer. Een gemakkelijke optie is om foto’s op te hangen of neer te zetten, maar ook meubelstukken die van familieleden of vrienden zijn geweest kunnen jouw huis een persoonlijke touch geven.

Daarnaast kun je een lekker bosje van je favoriete bloemen in huis halen, waardoor je je meer op je gemak voelt.

3. Geur aanbrengen in huis

Een nieuw huis brengt bepaalde geuren met zich mee die niet altijd even lekker en fris zijn. Denk aan een verflucht, de geur die nieuwe gordijnen en vloerbekleding met zich mee brengen en de vaak chemische geur van nieuwe meubels. Logisch dat deze geuren niet bijdragen aan het thuisgevoel wat je eigenlijk wel zou willen ervaren.

Je hebt daarom twee opties:

  1. Breng een lekkere geur in je huis aan – bijvoorbeeld door middel van een verstuiver of een geurkaars.
  2. Vind je dit te kunstmatig of kun je geen geur vinden die warm en vertrouwd aanvoelt? Haal dan een speciale natuurlijke luchtverfrisser in huis kopen die geuren wegnemen.

Zo gaat je huis neutraal ruiken, waardoor je geen associaties meer hebt met nieuw.

4. Housewarming organiseren

Een huis waar je nog geen geschiedenis of leuke belevenissen in hebt opgebouwd, voelt niet direct aan als thuis. Probeer daarom zo veel mogelijk geschiedenis te maken en nodig familie en vrienden uit om je huis in te wijden.

Organiseer daarom een housewarming party waarbij iedereen tegelijk komt. Ook kun je er voor kiezen om gedoseerd mensen langs te laten komen. Zo heb je regelmatig mensen over de vloer die ook weer warmte en gezelligheid met zich meebrengen. Zo ontstaat er al snel een vertrouwde sfeer, die vaak ook blijft als de visite eenmaal weer naar huis is.

5. Muziek stemt je humeur

Muziek is een echte sfeermaker. Je kent het wel: zodra een leuk nummer begint te spelen kan jouw gevoel zich direct aan het soort muziek aanpassen. Zo werkt dat thuis ook. Investeer daarom in een goede muziekset en maak een playlist met jouw favoriete nummers.

Op streamingdiensten als Spotify, Apple Music of Deezer kun je ook een muzieklijst aanzetten op basis van jouw gevoel, bijvoorbeeld ‘romantiek’, ‘chill’ of ‘Sunday lounge’. Deze nummers passen perfect bij de aangegeven stemmingen – ideaal dus.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 Sabrina Carsetti

    Ik verander heel graag en dikwijls de inrichting binnen

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate