Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Housewarming party – tips voor een geslaagd feest

Het klussen zit er op, het behang zit op de muur, de vloer is gelegd en de meubels staan op hun plaats. Het is tijd voor je nieuwe huis in te luiden met een Housewarming Party. Maak er een gezellige en geslaagde Housewarming Party van met onze tips!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

1. Verzin een thema voor de housewarming

Wil je een originele housewarming hebben, bedenk dan in welke stijl je het feest wilt hebben. Dit kan een Mediterraans feest zijn of een stuk eenvoudiger, namelijk gewoon met gezellige muziek en wat lekkere hapjes en wat drankjes.

Toch is het enorm leuk om aan jullie housewarming een thema te geven, zoals een Mediterraans of Frans thema. Het hoeft niet al te opvallend te zijn voor de bezoekers, maar het geeft je housewarming net even wat meer sfeer.

Housewarming tips en ideeën:

 • Meditteraans thema: ontvangst met een lekkere fruitige cocktail. Op de achtergrond vrolijke Ibiza lounge muziek en als hapjes ga je rond met heerlijke tapas of pinchos.
 • Frans thema: ontvangst met Champagne (of een heerlijke Crémant die overigens veel goedkoper is). De gehele avond worden er Franse wijnen (of Kronenbourg bier) geschonken met lekkere Franse kazen. Op de achtergrond horen jullie de muziek van Charles Aznavour (of andere Franstalige muziek) zachtjes aanstaan.

2. Verstuur de uitnodigingen

Nadat je hebt bedacht of je een bepaald thema aan je housewarming wilt geven en deze aan je gasten wilt communiceren, kunnen de uitnodigingen worden verstuurd. Op de website van Card XL kun je heel eenvoudig en goedkoop housewarming kaarten versturen. Je kunt een persoonlijke tekst op de kaarten schrijven aan de mensen die wilt uitnodigen.

3. Zorg voor heerlijke hapjes en feestelijke drankjes

Wat voor hapjes en drankjes wil je serveren tijdens de housewarming? Zoek op internet (of in heerlijke kookboeken) naar lekkere hapjes die makkelijk te bereiden zijn. De drankjes zal waarschijnlijk wat makkelijker zijn.

Heb je een zin om een drankje bij binnenkomst te geven ( zoals champagne of een cocktail)? Of wil je dat er de hele avond bijvoorbeeld een bepaalde soort cocktail klaarstaat? Erg hip tegenwoordig is om gin-tonic te serveren. Heel makkelijk te maken – je koopt gewoon een goede fles gin met een aantal flessen tonic. Succes gegarandeerd.

Een lekkere cocktail die altijd goed aanslaat op feestjes is de bekende mojito. Hieronder mijn versie van deze heerlijke cocktail:

Ingrediënten:

 • 8 blaadjes verse munt
 • 5 cl (of één borrelglaasje) rum
 • 2 eetlepels bruine rietsuiker
 • 5 ijsklontjes
 • halve limoen in 4 partjes
 • 15/20 cl spa rood (of sodawater).

Bereiding:

 1. Doe de blaadjes munt, rietsuiker, de partjes limoen en een derde van de spa rood in een longdrinkglas. Stamp dit alles (met een muddler), zodat de limoensap en het sap van de munt vrijkomen.
 2. Voeg de ijsklontjes toe en giet hierover de rum in het glas.
 3. Voeg als laatste het resterende sodawater toe en garneer het uiteindelijk met een schijfje limoen aan de zijkant van het glas.
 4. Maak het geheel af met een takje mint en een rietje.

De meeste mensen zullen tijdens een feestje als op je housewarming party meestal wijn, bier en/of frisdrank drinken. Het is belangrijk dat hier voldoende van in huis is. Handige housewarming tip: Mochten jullie je drank (ook frisdrank) bij een slijterij halen, veel slijterijen nemen ongeopende flessen kosteloos retour. Handig om eens na te vragen bij jullie lokale slijterij of zij dit ook doen.

4. Verbouwen voor het feest

Moeten de meubels even een andere plek krijgen voor het feest? Zorg dan dat je wat foto’s hebt van hoe het huis er normaal uit ziet. Zo kunnen je gasten zien hoe het er normaal uitziet. Of nodig ze meteen een andere keer uit, zodat ze het in het echt kunnen zien. Gezelliger natuurlijk. 😉

5. Vergeet de rondleiding niet

Iedereen wil natuurlijk wel een (korte) rondleiding krijgen tijdens je housewarming party. Logisch, dat is natuurlijk één van de redenen waarom ze zijn gekomen – op de lekkere hapjes na. Zorg dat alle kamers een beetje opgeruimd zijn. Ook scheelt het je veel tijd als je meerdere mensen tegelijk een tour door je huis kunt geven. Zo houd je meer tijd over om te kletsen met de andere gasten.

Extra housewarming tips voor een geslaagd feest:

 • Zorg voor een aparte speelhoek of speelkamer voor de kinderen die komen. Daar heb je de hele avond geen omkijken meer naar.
 • Heb je nog rokers in je familie- of vriendenkring? Maak in je tuin of op het balkon een rookplek, zodat je huis lekker fris blijft ruiken.
 • Laat je gasten zelf hun drankjes pakken. Zet ongekoelde dranken (zoals rode wijn en een karaf water) op een tafel of aanrecht met wat glazen en laat ze het zelf inschenken. Bier of fris kunnen ze ook gewoon zelf uit de koelkast pakken. Zo hebben ze direct het gevoel zich thuis te voelen en zo heb jij hier de hele tijd geen omkijken meer naar.
 • Stel op Spotify een gezellige playlist samen. Of nog leuker: maak zelf een playlist aan en nodig andere mensen uit om hier liedjes aan toe te voegen voor tijdens de housewarming.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

3 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Novy

  Housewarming gegeven begin september en het was een geslaagd feestje. Erg druk om telkens een rondleiding te geven, maar je fleurt helemaal op om telkens weer complimentjes te krijgen. Tevens kritiek is fijn om te horen zodat je dat na je housewarming nog verder aan kunt passen.

 2. 🐐 Ietske

  Wij hebben tijdens de housewarming het feest in de tuin gehad. Scheelt een hoop rommel en gedoe binnen. Niet verder vertellen, maar we hebben ook stiekem wat vuurwerk afgestoken:)

 3. 🐐 Maïda

  Wij hebben het feestje in 2en opgesplitst. Overdag hebben we mensen met kinderen in de tuin opgesteld. Met een slushmachine en voor de kleine en grote kinderen. Een ijsbarretje en kleine hapjes met drankjes voor de volwassenen. En als afsluiter de rondleiding gedaan.
  En na 18u kwamen de anderen “ons vaste groepje” en een paar buren, en die werden naar het dakterras geleid, en van daaruit kregen ze de rondleiding en hebben we ze naar de tuin geleid waar mijn broertje en zijn de bbq en slushcocktails hadden voorbereid. We hebben heerlijk gegeten en gedronken onder het genot van gitaar en saxofoonspel. Het was zeer geslaagd en een warme binnenkomer bij de buren.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate