Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Feng Shui in de slaapkamer – wat is het en hoe kun je het toepassen?

In dit artikel lees je hoe je Feng Shui kunt toepassen in je slaapkamer voor meer rust en balans. Een slaapkamer die meer in balans is zorgt dat je beter kunt slapen en ontspannen.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Wat is Feng Shui?

Feng Shui is een methode die ervoor zorgt dat positieve energie wordt teruggebracht op plaatsen waar dit ontbreekt. Het is een van oorsprong Chinese leer die al meer dan 3800 jaar oud is. Het idee is om de negatieve invloeden om te zetten naar positieve energie om zo meer rust en balans te creëren.

Vaak wordt Feng Shui, je spreekt het uit als feng sjweej, toegepast door het plaatsen of verplaatsen van meubels – zoals in je slaapkamer, de woonkamer of op kantoor. Op deze manier wordt er meer harmonie gecreëerd, zodat je je meer in balans gaat voelen.

En hoe zit het met Feng Shui in de slaapkamer?

De slaapkamer is een plek in huis waar je vaak de meeste tijd doorbrengt. Het is een ruimte in huis waar je slaapt, de liefde bedrijft, boeken leest en tot rust komt.

Lees ook: Zo maak je van je slaapkamer een rustplek🧘🏼‍♂️

Volgens de regels van Feng Shui is het belangrijk om je slaapkamer in te richten met je eigen spullen. Hieronder deel ik de belangrijkste regels voor het toepassen van Feng Shui in de slaapkamer.

Feng Shui slaapkamer – hoe kun je het toepassen?

 • Volgens Feng Shui is het goed dat het bed wordt geplaatst met zicht op de deur. Houd er daarbij wel rekening mee dat de deur vrij open kan en dat je niks achter de deur zet. Dit zal een blokkade van de energie veroorzaken.
  Daarnaast is het ook belangrijk dat je het bed niet in één lijn met de deur plaatst. Op deze manier blokkeert het namelijk de doorstroom van energie.
 • Let er bij het plaatsen van spiegels op dat het bed niet weerkaatst wordt. Plaats bij voorkeur helemaal geen spiegel in de slaapkamer. Volgens Feng Shui kan dit slapeloosheid veroorzaken.
 • Berg geen spullen op onder het bed. Op deze manier kan de Chi beter blijven stromen, waardoor je meer rust zal ervaren.
 • Wanneer je wakker wordt in een rommelige slaapkamer, belemmert dit je energie. Zorg er dan ook voor dat de slaapkamer altijd opgeruimd en schoon is. Een opgeruimde en schone slaapkamer is erg belangrijk om goed te kunnen slapen.
 • Vermijd grote schilderijen en andere grote accessoires in de slaapkamer.
 • Planten kunnen volgens Feng Shui natuur en rust brengen in de slaapkamer. Door planten (bij voorkeur luchtzuiverende planten) in de slaapkamer te zetten kun je zorgen voor een gezondere lucht en een fijn klimaat.
 • Kleuren zijn heel belangrijk voor ene positieve energie in de slaapkamer. Verf grote muuroppervlakken met zachte kleuren zoals wit, lichtblauw of zachtroze.
 • Probeer elektronische apparaten uit je slaapkamer te houden. Dit belemmert de stroming van de Chi. Wil je ’s nachts toch je telefoon opladen in de slaapkamer? Leg deze dan uit het zicht (bijvoorbeeld in een kast of achter het gordijn.
 • Volgens Feng Shui is het belangrijk om ervoor te zorgen dat apparatuur zoals een televisies en een computer ‘s nachts uit staat.

Meer lezen over Feng Shui?

Wil je meer lezen over Feng Shui in de slaapkamer en alle andere ruimtes in huis en/of op kantoor? Neem dan een kijkje bij één van de onderstaande Feng Shui boeken.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate