Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Huis sneller verkopen – 5 opruimtips om van je huis en interieur foto’s te maken

De huizenmarkt trekt aan en dus worden huizen massaal verkocht én gekocht. Een makelaar rekent vaak hoge kosten voor het maken van foto's om je huis te verkopen - dat kun je toch ook zelf? Vandaag vijf handige tips om je huis op te ruimen voor de foto's.

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Hou je huis neutraal

Net als de meeste mensen heb je waarschijnlijk persoonlijke spullen en leuke woonaccessoires in huis staan. Gewoon om je huis gezellig te maken. Wil je je huis graag verkopen, dan is het van belang om een zo neutraal mogelijke indruk van je huis te geven.

Potentiële kopers beoordelen tenslotte toch eerst het huis op basis van de foto’s. Haal daarom aparte of uit het oog springende items weg – zoals een groot beeld, een felgekleurd schilderij of een grote foto. Op deze manier kunnen de kopers van je huis zelf een beeld schetsen hoe hun toekomstige huis er uit komt te zien.

2. Uit het zicht

Naast opvallende zaken kun je het beste ook zoveel mogelijke kleine accessoires en andere prullaria weglaten – hou je huis lekker minimalistisch.

De mogelijk nieuwe bewoners moeten hun eigen meubels en spullen als het ware kunnen visualiseren in de ruimtes – en dan kunnen veel kleine items erg afleiden. Vergeet ook niet om overbodige spullen in het toilet, de badkamer en de keuken weg te halen. Deze ruimtes zien er vaak veel frisser en beter uit. En dat kan natuurlijk enkel ten goede komen aan de verkoop van je huis.

3. Fotografeer je huis vanuit de goede hoek

Het is de kunst om je huis zo goed mogelijk te presenteren. Wat huizen betreft betekent ‘zo goed mogelijk’ vaak ‘zo groot mogelijk’. Kies daarom voor het maken van de foto’s een geschikte hoek. Ga iets door je knieën, zodat je een zo’n groot mogelijk deel van je woonkamer op een foto kunt zetten.

Het is aan te raden om een groothoeklens te gebruiken, die voor nog meer (optische) ruimtelijkheid zorgt. Probeer bij het fotograferen van ruimtes wel realistisch te blijven, anders kunnen potentiële kopers het huis alleen maar tegen vinden vallen en dat zou zonde zijn.

4. Benadruk de sterke punten op de foto’s

Ieder huis ken zo haar goede en slechte punten. Door meer nadruk te leggen op de sterkte punten, kun je de aandacht afleiden van de minder sterke punten.

Kijk maar eens op een website als Funda: een foto van een oud toilet is voldoende, terwijl een net nieuwe keuken wel wat breder uitgemeten mag worden.

Je kunt besluiten om slechte punten in huis niet te fotograferen, maar wees wel eerlijk in de beschrijving van de advertentie. Op deze manier bestaat de kans dat mensen bijvoorbeeld een oude badkamer voor lief nemen, omdat de rest van het huis wel aan al hun eisen voldoet.

5. Laat verschillende opstellingen van je interieur zien

Een ruimte is altijd op meerdere manieren in te richten, maar als je een huis niet kent kan het behoorlijk lastig zijn om die manieren van inrichten in te beelden. Als verkopende partij zou je daarom potentiële kopers een handje kunnen helpen. Maak foto’s van de kamers waarbij de meubels steeds anders zijn opgesteld. Dit kost wat tijd, maar het kan alleen maar bijdragen aan de verkoopsnelheid.

Voor meer interieur tips in huis lees ook:

Door alle mogelijke opties te laten zien, creëer je een goed beeld van de afmetingen in een bepaalde ruimte.

Voor wie écht uit wil pakken, kan ook verschillende stijlen woonaccessoires neerzetten. Dit is een vaak gebruikte techniek bij woonprogramma’s. Op deze manier spreek je nog meer verschillende doelgroepen aan.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

3 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Saskia

  Ook ons huis staat te koop ,maar het nemen van de prachtige foto’s hebben we aan de professional overgelaten,wat echter nog belangrijker is laat een plattegrond zien op de verkoopsite,daar hebben de mensen echt iets aan ,mooie foto’s zijn leuk,maar maten zijn vaak nog belangrijker

 2. 🐐 leukegeit

  Goeie tip Saskia over de plattegrond, zeker belangrijk om te laten zien op aan potentiële kopers. Succes met de verkoop van jullie huis!

 3. 🐐 Liesbeth

  Goede tips! Met de laatste tip ben ik het alleen niet helemaal eens. 😉

  Belangrijk is dat foto’s die op Funda staan, overeenkomen met de werkelijkheid. Anders kan het verwarring opleveren bij een potentiële koper tijdens een bezichtiging. Ook kan de koper online al in verwarring raken als 2 dezelfde ruimtes op verschillende manieren worden gepresenteerd. Eigenlijk werkt dat laatste alleen goed bij artist impressons voor zwaar verouderde interieurs. Dan is meestal online wel duidelijk dat het om dezelfde ruimte gaat.
  Tip! Een vastgoedstylist ziet meestal in 1 blik wat een optimale opstelling van het interieur in een ruimte is voor de verkoop. Als je dit als verkoper zelf heel lastig vindt om te bepalen, dan kun je altijd hulp inschakelen!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate