Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Je huis sfeervol maken

Een gezellig en sfeervol huis is fijn, het geeft je het gevoel van jezelf thuis voelen. Maar hoe maak je je huis sfeervol? Vandaag hebben we 7 handige tips voor je klaarstaan!

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Verlicht je huis met kaarsen

Een inkoppertje natuurlijk, maar waar zou je zijn zonder een paar gezellige kaarsen in huis? In een sfeervol interieur zijn kaarsen essentieel. Op de salontafel een combinatie van hoge kaarsen met waxinelichtjes of een zilveren kandelaar met lange kaarsen.

Hou je ook zo van geurkaarsen? Pas dan wel op dat je niet teveel verschillende geurende kaarsen tegelijk aansteekt. Geloof me – dit kan nogal gaan stinken.

2. Sfeervol huis met meubels

Meubels en leuke woonaccessoires kunnen je woonkamer gezellig en sfeervol maken. De aankleding van de kamer is van groot belang om er een sfeervolle plek van te maken. Zo doet een nieuwe salontafel het altijd. goed. Altijd fijn, want een salontafel neemt een centrale plek in de woonkamer in.

Ook de juiste raam- en vloerbekleding zijn ook belangrijk voor een sfeervol huis. Gordijnen brengen direct sfeer in huis en kun je uitkiezen naar jouw persoonlijke sfeer. Daarnaast brengt een mooie salontafel met hieronder een lekker dik kleed warmte in je huis, wat zeker weten bijdraagt aan een sfeervol huis.

3. Persoonlijk tintje

Een huis is pas een thuis als je je er goed en blij in voelt. En daar draagt sfeer heel erg aan bij. Door persoonlijke spullen in je interieur te zetten, creëer je een vertrouwde sfeer waardoor je je snel thuis zal voelen.

Verwerk bijvoorbeeld leuke foto’s in je inrichting en geef accessoires of souvenirs een prominente plek in jouw woonkamer. Juist door deze persoonlijke items krijgt jouw huis dat sfeervolle gevoel waardoor je jezelf zo thuis voelt.

4. Verlicht de juiste ruimte in de kamer

Kaarsen zijn gezellig en knus, maar geven vaak niet genoeg licht om optimaal in te kunnen leven. Je wilt toch zien met wie en wat je eet ‘s avonds. 😉

Vandaar dat de juiste verlichting in huis bijdraagt aan een sfeervol huis. Spotjes zijn vaak nogal fel, en daardoor minder geschikt om een intieme sfeer te creëren. Eigenlijk is het meeste licht van boven is minder gezellig. Kies daarom voor meerdere schemerlampen in combinatie met een staande (lees)lamp. Deze geven vaak warmer en minder fel licht af.

5. Kleurgebruik

Iedereen heeft een eigen smaak. Dat geldt dus ook voor het gebruik van kleuren in je interieur. Warme kleuren zijn eigenlijk altijd goed. Denk hierbij aan beige, rood tinten, bruin en crème kleuren. Koele kleuren als blauw, grijs en zwart kunnen evengoed sfeervol zijn, maar hebben vaak wat meer aankleding nodig om die gezellige sfeer te krijgen.

6. Stoer versus zacht

Stoere materialen als staal, kurk en metaal kunnen een huis mooi aankleden. Toch hebben zachte materialen vaak de voorkeur om een huis sfeervol en gezellig in te richten. Dat kan terugkomen in allerlei items: van een bank met textiel, zachte kussens, een vloerkleed of dikke gordijnen. Door textiel en andere natuurlijke materialen in je interieur te gebruiken krijgt je interieur een zachte uitstraling en is dus een stuk sfeervoller.

7. Leven in de brouwerij

In een sfeervol huis wordt geleefd. Naast jouw persoonlijke woonaccessoires kunnen verse bloemen en planten een hoop doen voor de sfeer in huis. Planten en bloemen stralen letterlijk en figuurlijk leven uit en maken je huis daarom extra sfeervol – bekijk ook eens onze Pinterest pagina voor meer tips.

Een mooie kamerplant staat dan ook goed in ieder interieur. En verse bloemen is altijd een goed idee. Er bestaan tegenwoordig zelf abonnementen-services, waarbij je iedere week of maand een verse bos bloemen toegestuurd krijgt. Zo hoef je er zelf niet meer aan te denken. Dat maakt het allemaal net even iets makkelijker. 🙂

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

3 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Sann

  bedankt voor deze handige tips. Deze week ga ik 1 van de muren in de woonkamer okergeel verven. Lichtbruine bank ervoor en ik ben weer een blij mens. 😉

 2. 🐐 Emmy

  Boven het artikel ‘je huis sfeervol maken’ staat een mooie stoel. Zou je me kunnen vertellen van welk merk deze stoel is.
  Alvast be d ankt voor de reactie 🙂

  Groeten, Emmy.

 3. 🐐 Tanja

  @Emmy

  Er bestaat een app ‘Reversee’ en daarin kan je via een screenshot van de stoel op internet zoeken. Wellicht dat je het dan vindt. Groetjes, Tanja

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate