Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

9 creatieve tips om je interieur een opfrisbeurt te geven

Je huis opnieuw inrichten is niet altijd mogelijk, maar een opfrisbeurt van je interieur kan nooit kwaad. Maar hoe pak je dat snel, goedkoop en zonder te veel moeite aan? Vandaag 9 creatieve tips.

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Een warm interieur

Hoewel warmte misschien een vraag begrip is, weet iedereen wat daar in een interieur mee wordt bedoeld – een gezellige en knusse sfeer. Maar hoe creëer je dit? Kaarsen, sfeerlichten of Oosterse lampen doen een hoop en geven zowel letterlijk als figuurlijk een hoop warmte af. Door het zachte, warmgele licht krijg je meteen een hoop sfeer in jouw woonkamer.

2. Vloerkleed neerleggen

Je huis staat vol met gezellige snuisterijen en je bent tevreden over de meubels die je hebt staan, maar toch mist er iets: een mooi kleed op de vloer. Kijk eens naar de vele vloerkleden of prachtige buitenkleden die er zijn om je interieur op te frissen. Door de vloer te bekleden met een fijn kleed kun je van je huis een geheel maken zonder al te veel te veranderen.

3. Kameleon

Voor veel mensen geldt dat het interieur een rustige basiskleur heeft en dat deze opgefleurd wordt met leuke accessoires met wat fellere kleuren. Door deze gekleurde elementen in jouw kamer te veranderen en eens te kiezen voor een andere kleur, geef jij gemakkelijk, snel en goedkoop een nieuwe touch aan jouw interieur.

Een paar nieuwe accessoires kunnen jouw huis een nieuwe, frisse indruk geven.

4. Kleine verandering doorvoeren

Een kleine verandering kan soms heel veel effect geven, bijvoorbeeld door een kleine muur te behangen met een gekke print. Dit kost weinig moeite en kan je inrichting een hele andere look en feel geven. En ben je het behang na een paar maanden weer zat? Dan kun je dit gemakkelijk oververven of opnieuw behangen voor een ander gezellig printje.

5.  Eye catcher

Sommige items in jouw huis kunnen heel bepalend zijn voor jouw interieur. Denk aan een groot schilderij, een felgekleurde bank of aparte raambekleding. Door deze opvallende zaken te veranderen, geef je je inrichting een kleine opfrisbeurt, zonder al te veel moeite.

6. Opruimjunkie

Niet alleen door middel van extra toevoegingen (zoals een vloerkleed of nieuwe woonaccessoires) kun je je huis een opfrisbeurt geven. Je kunt ook het tegenovergestelde doen. Dat betekent – lekker je huis opruimen. Door losse prularia, uitgelezen tijdschriften en andere spullen op te ruimen of weg te doen, geef je je huis letterlijk een fijne opfrisbeurt.

7. Interieur opfrissen met optische frisheid

Fris en fruitig – wie wil nou niet zo’n huis hebben. Groen is een frisse kleur en daarom ideaal om in jouw interieur te verwerken, door bijvoorbeeld te investeren in een aantal planten en bloemen. Deze geven jouw interieur een vitale uitstraling en brengen wat leven in de brouwerij. Door de kleur van de vaas of pot kun je dit groen ideaal laten aansluiten bij jouw interieur.

Lees ook: meer groen in huis halen

8. Lelijke spullen wegwerken

Sommige dingen in jouw interieur zijn niet heel mooi, maar heb je toch nodig. Denk bijvoorbeeld aan een groot zwart televisiescherm of kabels die langs de muur lopen. Door deze weg te werken – door bijvoorbeeld een tv-meubel met deurtjes te kopen, geef je je huis een nieuwe frisse blik en hoef jij je niet meer te storen aan die lelijke zaken in je huis.

9. Interieur opfrisbeurt geven

Bij een opfrisbeurt in je interieur hoort natuurlijk ook een flinke sopbeurt. Overal stof en vieze ramen, dat is natuurlijk niet heel fris. Ga daarom lekker aan de slag met een sopje en de stofzuiger, zodat jij huis weer een frisse uitstraling heeft. Het is even werk, maar daarna kun jij ongestoord genieten van een schoon en opgeruimd huis.

Lees ook: ramen zemen zonder strepen
&: veel stof in huis – tips voor een stofvrij huis

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate