Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

Makkelijk recept: Frittata met spinazie en zoete aardappel

Billy van der GaagDit makkelijke recept voor een heerlijke frittata is perfect als ontbijt, lunch of diner. Je hebt slechts een handjevol ingrediënten nodig om de frittata te maken en daarna kun je ongestoord genieten van deze Italiaanse specialiteit.

Frittata – een omelet, maar dan net even anders

De afgelopen weken maakte ik onder andere ook deze snelle lasagne en een super eenvoudige one pot pasta. Deze week blijven we een beetje hangen in Italiaanse sferen. Een frittata is namelijk de Italiaanse benaming voor een oer-Hollandse omelet.

Het verschil? Een frittata is alleen wat dikker dan een omelet en wordt op laag vuur gegaard. Aan een frittata kun je trouwens net als bij een omelet allerlei groenten toevoegen, het garen van de groenten neemt ongeveer 10 minuten in beslag.

Voor dit makkelijke recept heb ik gekozen voor een vullende maaltijd die weer binnen een half uur op tafel staat. Op de eieren en room na ben je heel flexibel wat je er verder aan toevoegt. Ik maakte de frittata zonder kaas, maar met blokjes zoete aardappel en spinazie. Dit bleek een heel lekkere combinatie te zijn.

En dus ben ik aan de slag gegaan. Het was een piece of cake om dit recept te maken. Frittata lovers – here we go!

Wat heb je nodig?

Onderstaande ingrediënten heb je nodig om een frittata voor 4 personen te maken. Zodra je alle voorbereidingen hebt gedaan, hoeft de frittata alleen nog even de oven in om te garen.

Voorbereiding: 10 minuten
Baktijd: 10 minuten
Oventijd: 10 minuten

  • 6 eieren
  • 125 ml creme fraiche
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 tot 2 zoete aardappelen, in blokjes
  • scheutje olijfolie
  • 2 flinke handen verse spinazie
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • optioneel: 50 gram geitenkaas

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven alvast voor op 175 graden Celsius.
  2. Meng in een kom de eieren, crème fraîche en het peper en zout door elkaar.
  3. Bak de blokjes zoete aardappel in een ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie. Roer de blokjes zoete aardappel door elkaar gedurende 8 tot 10 minuten en voeg in de laatste 2 minuten de spinazie, rode ui en knoflook toe.
  4. Giet het eiermengsel verdeeld over de groenten in de pan en bak de frittata voor 3 minuten op het vuur. Bedek de frittata eventueel nog met de geitenkaas en zet de frittata in de oven voor 10-12 minuten (zonder deksel).

Frittata recept zonder kaas

Frittata recept

Ik vond het uiteindelijk wel makkelijk om de ovenvaste pan in de oven te schuiven. Je kunt het wellicht ook proberen om de frittata op laag vuur te laten garen met de deksel op de pan. Het duurt dan waarschijnlijk net even wat langer. Laat me zeker weten welke optie jouw voorkeur heeft. 🙂

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor snelle recepten? Neem dan zeker een kijkje bij deze makkelijke recepten die eerder al verschenen zijn op Leukegeit.nl.

4 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Lia

    Oh dit recept wil ik binnenkort echt eens van je gaan maken Billy. Nu al fan van je recepten. Ik laat het je weten als ik het gemaakt heb. groetjes, Lia

  2. 🐐 Danielle

    Dit lijkt me heel makkelijk om te maken en het ziet er ook smaakvol uit.

  3. 🐐 Goele

    Hoi,
    nog even een tip: ik mag geen lactose en maak een frittata met kokosroom. Gaat ook makkelijk en super lekker. spinazie had ik nog niet geprobeerd. Zal ik zeker eens doen.

  4. 🐐 Billy

    Dat is ook een goed idee Goele. Ga ik ook zeker eens uitproberen!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate