Dit recept voor een heerlijke one pot pasta is ontzettend makkelijk om te maken en jij hoeft bijna niks te doen. Hang lekker achterover, schenk een glas wijn in en kijk toe hoe dit eenpansgerecht zichzelf gaar maakt.
Alles lekker makkelijk in één pan
Hoe simpel zou je leven worden als je voortaan met slechts één pan hoeft te koken? Dit recept voor mijn one pot pasta als éénpansgerecht is zo ontzettend simpel en biedt de nodige voordelen. Je vraagt je haast af waarom je altijd met meerdere pannen in de weer bezig was.
- Voor deze one pot pasta heb je slechts één pan nodig – dus weinig afwas en geen overvolle vaatwasser meer
- De ingrediënten brengen zichzelf op smaak, omdat ze allemaal lekker in één pan zitten
- Dit pasta gerecht is snel klaar – staat binnen 30 minuten op tafel
Voor dit recept heb ik fusili pasta gebruikt, maar in principe kun je ieder type pasta gebruiken die je maar wilt. Ditzelfde geldt voor de groente in de one pot pasta. Ik ben gek op groene asperges en ik vind ze eigenlijk wel essentieel voor de smaak van dit recept. Toch kun je prima variëren met de groente in dit gerecht. Kijk eens welke groente je nog in huis hebt en verwerk dit in dit recept.
Dit recept kost weinig snijwerk, zodat jij tijd overhoudt voor de leukere dingen in het leven. Hieronder vind je alle ingrediënten en de bereiding van de one pot pasta.
Laten we beginnen. 🙂
Ingrediënten voor de one pot pasta
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 10-15 minuten
Aantal: 2 personen
Dit pasta éénpansgerecht is echt ideaal op doordeweekse dagen als je niet langer dan 30 minuten in de keuken wilt staan. Een makkelijk recept dat lekker op smaak is. Dit heb je nodig voor de one pot pasta om twee mensen te voorzien van eten.
- scheutje olijfolie
- 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 rode uien, in dunne ringen gesneden
- 125 gram champignons, in dunne plakjes
- 500 ml groentebouillon
- 225 gram fusili pasta
- 200 gram bimi (baby broccoli) – of de roosjes van een halve broccoli
- 350 gram groene asperges, snijd 1 cm van de harde onderkant (mag weg) en vervolgens in stukken van 3 cm
- 6 zongedroogde tomaten, in stukjes
- 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
- peper en zout, naar smaak
- chili vlokken (optioneel)
Bereidingswijze:
- Giet wat olijfolie in een kookpan en bak de ui samen met de knoflook en champignons voor 2 minuten.
- Voeg de groentebouillon, pasta, bimi, groene asperges en eventueel wat chili vlokken toe en breng dit aan de kook.
- Zet zodra het geheel kookt een timer op 8 minuten en roer gedurende deze tijd de pasta af en toe door elkaar.
- Zet het vuur na 8 minuten laag en voeg de Parmezaanse kaas en stukjes zongedroogde tomaat toe. Roer de ingrediënten voor de one pot pasta nog even goed door elkaar en laat het gedurende 2 minuten nog even op laag vuur staan. Zet het vuur hierna uit.
- Proef op de pasta op smaak is en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
- Verdeel dit éénpansgerecht over twee diepe borden en het gerecht is klaar.
Dit recept voor de one pot pasta beviel echt heel erg goed. De smaken van de ingrediënten komen goed samen en de eenvoud van dit recept zorgt er voor dat dit recept regelmatig bij ons op tafel staat.
Heb jij al eens one pot pasta gemaakt? En beviel dit ook zo goed? 🙂
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐
6 leuke geiten 🐐🐐
Wat een simpel een lekker recept, dank je wel!
Hoi Billy,
In de meeste vegetarische recepten wordt gebruik gemaakt van kaas. Maar ik heb een man die van vlees houdt en niet van kaas. Als ik hem dus een vegetarische maaltijd wil voorzetten zit ik meestal met het kaasprobleem. In het bovengenoemde recept is dat makkelijk weg te laten. Ik zou graag eens recepten zien die én vegetarisch zijn én zonder kaas.
Alvast bedankt!
Hi Anna, dankjewel voor je reactie. Daar heb je gelijk in, ik ga eens een aantal makkelijke recepten bedenken zónder kaas. Ik vervang kaas ook voor een avocado, dus bijvoorbeeld bij het recept van de naan pizza (https://leukegeit.nl/naan-pizza/) kun je ook stukjes avocado als laatste toevoegen in plaats van mozzarella. 🙂
Ook al laat je de kaas weg, dan zal hij wellicht toch zijn stukje vlees missen. Geef het er apart bij. Bij pasta is kaas toch wel heel lekker
Dit recept lijkt me erg lekker en het past ook wel bij mijn stijl van koken, omdat ik graag veel groenten eet en ook nog eens een mengeling ervan in 1 pan zachtjes roerbak. Om er eens pasta door te doen, heb ik nooit aan gedacht. Meestal is het pompoen of zoete aardappel. Dit soort recepten kun je ook altijd aanpassen. Dat wil zeggen: apart stukjes kipfilet of runderreepjes erbij bakken, voor degene die graag vlees eten. En zo ook met kaas.
Kaas kun je makkelijk vervangen door gemoute gistvlokken (levure malté). Het smaakt naar kaas. Je strooit die in je bord, bovenop je maaltijd (zoals je doet met geraspte kaas).