Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Geen stress meer met schoonmaken – 7 tips

Nu al gestresst door de vele schoonmaakklusjes die gedaan moeten worden in huis? Heb je een trillend ooglid of wil je na die stressige rotdag op je werk eerst even ontspannen voordat je je plumeau tevoorschijn haalt? Lees onze 7 tips om zonder stress schoon te maken.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

1. Maak een korte wandeling in de natuur

Vergeet even alles om je heen en loop naar het meest dichtstbijzijnde natuurgebied (of park) in de buurt. Een beetje lichaamsbeweging in de openlucht is het beste middel tegen stress. Een wandeling van 10 minuten kan al voldoende zijn om je  minder gestresst te voelen.

2. Masseer je voeten

Op je voetzolen zitten energie- en zenuwuiteinden. Door je voeten te masseren (met je handen of in een voetenbad met masseerstand) wordt een groot aantal vitale functies geactiveerd en worden veel opgehoopte spanningen verdreven.

3. Goed ontbijten – sla het niet over

Dat hoor je waarschijnlijk vaker, maar het ontbijt vult je energiereserves weer op die tijdens de nacht zijn opgeraakt. Om met volle energie aan de slag te gaan in het huishouden is het dus heel belangrijk om ‘s ochtends goed te ontbijten. Op deze manier begin je de dag goed en zul je met volle energie aan je dag beginnen.

4. Rek je uit als een kat

Om stress te weerstaan hebben we de neiging om onze spieren aan te spannen, waardoor je je eigenlijk alleen maar gestresster gaat voelen. Kijk daarom eens goed naar een kat hoe zij zich uitrekken en doe dit eens na. Je zult merken dat je spieren een stuk soepeler worden.

5. Ga bij je buurvrouw op de koffie

Begin de dag met een praatje onder het mom van een heerlijke kop koffie. Klop aan bij de buurvrouw die ook nodig het huis moet schoonmaken. Na de koffie kun je nu ontspannen aan het grote werk beginnen en zul je er meer plezier aan beleven dan als je direct was begonnen.

6. Zet je lievelingsmuziek op

Pak je favoriete cd uit de kast en zing keihard mee met het schoonmaken. De stress zal van je ‘afvallen’ en het plezier in het schoonmaken zal alleen maar gaan toenemen.

7. Neem de tijd om te schoonmaken

Wanneer je gestresst bent, kom je tijd tekort. Het is daarom belangrijk om je niet nog gestresster te maken en om dus vijf kwartier in een uur te stoppen. Geef jezelf de tijd om de keukenkastjes te soppen en om het huis stofvrij te maken.

Geen energie om het huishouden te doen?

Wil je meer tips om lekker vol energie het huishouden te gaan doen, zonder hier gestresst van te raken. Bekijk dan de eCursus van onze zus soChicken Plop – bruisen van energie en ontdek in een handig stappenplan hoe je direct meer energie en meer plezier in je huishouden krijgt.

sz-energie

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Annette

    Super handige tips, dankjewel!! Ik kan soms zo stressen om schoonmaakklussen. Sinds kort heb ik een centraal stofzuigsysteem en moet zeggen dat dat al een stuk scheelt. Stofzuigen hiermee is echt een gemak dus daar zie ik nu gelukkig niet meer zo tegenop. Voor de overige klusjes zal ik deze tips zeker onthouden haha 😉

  2. 🐐 Witchke

    Loop je op deze manier niet het risico dat je gewoon uitstelt??? Allé bij mij is dat toch zo (bloos) De muziek is wel een zeer goede tip. Al merk ik soms dat als het zonnetje schijnt en de vogeltjes zingen het ook wel eens verhelderend kan werken om te poetsen zonder muziek en dan krijg ik toch vakantiegevoel :p

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate