Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Hoe je meer energie krijgt na een hele dag binnen zitten

Ben je niet vooruit te branden? En is dit nu al je zoveelste bakje koffie? Lees onderstaande tips om je energieker te voelen.

Nadia Morsink

Billy van der Gaag

Nadia eet vegetarisch, geniet van een wandeling door de natuur en schrijft graag over interieur, duurzaamheid en minimalisme.

1. Een potje ochtendgymnastiek

Je voelt je gedurende de dag energieker als je vlak na het opstaan vijf minuten gymnastiek oefeningen uitvoert. Dat hoeven echt geen heftige oefeningen te zijn. Een paar keer opdrukken kan bijvoorbeeld al genoeg zijn om voldoende calorieën te verbranden. Zolang het maar oefeningen zijn die je hartslag verhogen. Wanneer je dit in de ochtend doet, zorgt dit ervoor dat je meer energie hebt voor de dag.

Daarnaast kan een goede ademhalingsoefening ook voor energie zorgen. Probeer wat yoga- of meditatie oefeningen en let hierbij vooral op je ademhaling. Op deze manier zorg je voor voldoende zuurstof in de hersenen. Je voelt je als herboren.

2. Drink voldoende water

Wanneer ik een dag binnen aan het werk ben, zorg ik er voor dat ik een karaf water op tafel heb staan. Ongemerkt vul je je glas en voor je het weet heb je een karaf water leeg gedronken. Op die manier droog je niet uit en blijf je gefocust. Water zorgt er ook voor dat je minder eetlust ervaart.

Vaak als je denkt dat je eten nodig hebt, kan het zijn dat je juist behoefte hebt aan drinken. Een glas water nemen voor het eten is goed, want dit zorgt ervoor dat je sneller vol zit. Door genoeg water te drinken op een dag voel je je fitter en zorgt het er voor dat alle afvalstoffen snel uit je lichaam gaan.

3. Sla geen pauze over

Hoe druk je het ook hebt, sla nooit pauzes over. Pauzes zorgen er juist voor dat je productiever bent.

Zelf maak ik iedere dag een werkplanning voor mijzelf, hier neem ik ook mijn pauzes in op. Dit werkt heel goed, omdat je buiten de pauzes om extra gefocust bent. Onbewust slaan je hersenen op dat je weer van een kleine pauze kunt genieten.

Wanneer je merkt dat je je aandacht aan het verliezen bent, maak dan een blokje om, geef de planten water of adem een paar keer diep in en uit. Sta in ieder geval even op van je stoel.

4. Doe iets wat je leuk vindt

Wat ik zelf heb ondervonden door de jaren heen, is dat mijn energielevel stijgt, wanneer je iets doet wat je leuk vindt. Jarenlang heb ik werk gedaan wat ik niet leuk vond. Mijn lichaam gaf op een gegeven moment aan dat het genoeg was. Nu werk ik als zzp’er en doe ik hetgeen waar ik al heel lang van droom. Ik kijk altijd uit naar een werkdag en dat geeft mij energie.

Het merendeel van de tijd in het leven ben je aan het werk. Dus waarom zou je dan iets doen wat niet leuk is? Er is tegenwoordig zoveel mogelijk en er is een grote verscheidenheid aan banen. Stap uit dat vaste stramien en verbreed je horizon.

5. Kleine tips

Als laatst geef ik je nog wat kleine tips mee die ervoor zorgen dat je je energie behoudt. 

  • Wanneer je veel moet bellen op een dag, doe dit dan staand. Je rekt hierbij je spieren en het is beter voor je ademhaling.
  • Kamerplanten zorgen voor zuurstof in een ruimte, omdat het de luchtvochtigheid verhoogt. Dit leidt uiteindelijk tot een betere concentratie. Wil je meer weten waarom kamerplanten zo gezond zijn? Lees dan dit artikel.
  • Verminder de hoeveelheid koppen koffie, vooral in de ochtend. Na het opstaan zorgt je lichaam voor een verhoogde dosis cortisol, een stresshormoon. Wanneer je op dat moment koffie zou drinken, zou er minder cortisol worden aangemaakt, waardoor je op termijn weer meer koffie nodig zou hebben om goed wakker te worden.
  • Eet voldoende voedzaam. Eet als tussendoortje bijvoorbeeld noten, fruit of magere kwark. Te veel suiker zorgt namelijk voor een dip.

Heb jij tips om je energieker te voelen wanneer je een dag binnen zit? Laat het ons zeker weten in een reactie!

Je energieniveau stap voor stap opbouwen

In de praktische online cursus Plop! – Bruisen van energie van soChicken vind je nog veel meer tips om Meer energie krijgen cursusmeer energie te krijgen. Een praktisch stappenplan dat je helpt de balans in je leven te herstellen, meer energie te ontwikkelen en elke dag met plezier je bed uit te springen.

Al vele duizenden mensen gingen je voor en hebben dankzij de cursus meer energie weten te krijgen.

Bekijk mijn online cursus voor meer energie…

 

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate