Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Met een gerust gevoel op vakantie – Een schoon en opgeruimd huis

Niets is lekkerder dan de deur achter je dicht te trekken en met een gerust gevoel op vakantie gaan. Maar waarom eigenlijk? En hoe zorg je ervoor dat je alles netjes achterlaat? Lees snel hoe je met een gerust gevoel op vakantie kunt gaan!

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

Waarom je huis schoonmaken – je gaat toch op vakantie?

Na een heerlijke vakantie kom je totaal uitgerust en mooi gebruind terug van de bestemming. Je doet de voordeur open, zet de koffers in de gang en je komt thuis in een mooi opgeruimd én schoon huis. Niets is fijner dan dat! Maar waarom eigenlijk?

Tijdens de vakantie heb je je hoofd leeg kunnen maken en veel mensen komen terug met boordevol inspiratie en goede voornemens voor in het ‘echte leven’. Je begint na twee weken ontspanning met een schone lei, in je hoofd én je huis.

Als je huis een troep is, moet je meteen weer aan het werk (zeg maar dag tegen dat uitgeruste gevoel) en stap je meteen weer in het gewone leven. Hartstikke zonde. Laat je huis dus fris, schoon en opgeruimd achter, zodat je nog langer van dat opgeruimde gevoel in je hoofd kunt genieten.

Hoe je dat doet? Volg onderstaande tips en dan gaat het zeker lukken.

1. De kracht van het combineren

Je kunt verschillende taken heel goed met elkaar combineren, bijvoorbeeld je koffer inpakken en je kledingkast opruimen. Kies de kleding en accessoires uit die je mee wilt nemen op vakantie en doe dit in je koffer. Je kast zal nu een stuk leger zijn. Bekijk welke items je de laatste maanden niet of nauwelijks hebt aangedaan.

Winterkleding kan in zakken of bakken onder je bed, maar kleding die je niet meer aan hebt gedaan omdat je het simpelweg niet meer leuk vindt, kan in de kledingcontainer of naar de kringloopwinkel. De spullen die achter blijven in je kledingkast, maar niet mee op vakantie gaan kun je nu goed structureren. Leg soort bij soort of organiseer je kleding op kleur, net wat jij wil.

Als je terugkomt van een heerlijk weekje zonnen, begin je met een schone lei wat betreft je kleding.

2. Zorg dat alle was weggewerkt is

Na de vakantie heb je een hoop was. Kleding in een koffer gaat snel stinken en vaak heb je op de vakantiebestemming geen wasmachine. Zorg er dus voor dat er geen wasgoed in de wasmachine ligt als je vertrekt.

Haal alle bedden af, maak de wasmand leeg en laat de wasmachine op volle toeren draaien. Na twee weken verzorging door de housekeeping, lig je net zo lekker -of misschien wel lekkerder!- in je eigen bed, onder fris gewassen lakens.

3. De laatste ronde door je huis

De koffers zijn gepakt, de auto is vol en iedereen is klaar voor vertrek. Ho – stop. Je vergeet nog iets. Zodra iedereen in de auto zit of buiten geniet van het Nederlandse zonnetje, is het voor jou het ideale moment om nog even met de stofzuiger en/of de dweil door je huis te gaan.

Omdat iedereen niet meer naar binnen hoeft, wordt er geen vuil meer mee naar binnen genomen via schoenzolen en je net gedweilde vloer kan mooi drogen. Als je thuis komt van vakantie heb je een stofvrije én blinkende vloer!

4. Weg met stinkende geuren

Een huis dat tijdelijk niet wordt gebruikt wordt ook niet vies. Althans, als je de bron van vuil hebt weggehaald. Mensen zijn vaak de grootste rommelmakers, maar een goedgevulde afvalbak of een koelkast met etenswaren zorgen ook voor behoorlijk wat viezigheid en stank.

Ga dus met een vuilniszak door je huis en verzamel alle troep, ook in afvalbakken met maar een klein laagje afval. Ga je koelkast door en verzamel alles wat nu of in de weken dat je weg bent over de datum is/kan gaan. Aan deze producten heb je (helaas) toch niets meer.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Judith

    Wat is het toch met Nederlanders en op vakantie naar Frankrijk?

  2. 🐐 Kasper

    Leuk stukje, terugkomen in een fris huis is fijn. Maar een opgeruimd huis is voor inbrekers ook een signaal dat er niemand thuis is en komt. Probeer een bewoonde indruk achter te laten en laat de buren of de buurt (via https://veiligebuurt.nl bijvoorbeeld) een oogje in het zeil houden.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate