Een gezond appeltaart recept, dat is toch waar iedereen op zit te wachten? De laatste tijd zijn we steeds vaker op zoek naar gezondere alternatieven voor koek & gebak. En aangezien appeltaart toch wel mijn favoriete stuk taart is hebben we vandaag een gezonde variant voor je!
Wat heb je nodig voor een kleine appeltaart?
- 4 kleine appels
- Kaneel
- 30 gram amandelmeel (of zelf gemalen amandelen)
- 10 gram geraspte kokos
- 50 gram havermout
- 4 dadels, zonder pit
- 2 theelepels agavesiroop
- 2 theelepels water
- 1 vanille stokje, uitgeschraapt
- Stevia (als je dit niet lekker vindt, kun je het ook halveren en wat extra agavesiroop toevoegen)
Hoe maak je deze gezonde appeltaart?
- Verwarm de oven op 180 graden en vet een kleine springvorm in. Schil de appel en snijd de appel in kleine blokjes.
- Bak de appels zo’n 5 minuten in een koekenpan en strooi er veel (heel veel) kaneel over samen met drie eetlepels stevia (of 3 eetlepels agavesiroop).
- Stop de amandelmeel samen met de havermout, vanille, geraspte kokos en de dadels in een blender en laat het rustig even blenden.
- Voeg hierna nog 2 theelepels agavesiroop, water en stevia toe (niet teveel, wij gebruikten 3 eetlepels) en laat het geheel nog even doormengen.
- Stop de appelstukjes in de springvorm en giet hierboven het amandelmengsel. Zorg ervoor dat alle appelstukjes bedekt zijn.
- Zet de appeltaart voor zo’n 10 tot 15 minuten in de oven, zorg ervoor dat het bovenop niet gaan aanbranden.
- & klaar ben je. Je zelfgemaakte gezonde appeltaart. Voor een beetje variatie kun je bovenop de appeltaart nog wat honing en wat geraspte kokos strooien, zet ‘m dan nog wel even 2 minuten terug in de oven.
Het is een heerlijk recept. Ga jij deze gezonde appeltaart binnenkort ook eens uitproberen?
Wil je eens een appeltaart maken zonder ei en zonder boter? Kijk dan eens naar dit geweldige recept op Crumbleupon. 🙂
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐
9 leuke geiten 🐐🐐
Hmm.. ziet er heerlijk uit.. wel jammer dat je dan weer stevia van Natrena erop hebt staan… Dan kun je toch beter de stevia nemen van een wellicht onbekender merk. Helaas stopt Natrena er nog steeds andere zoetstoffen in die bewezen niet goed voor ons zijn..
Hoi Tina,
Bedankt voor je reactie. We konden toevallig dit stevia merk in de supermarkt vinden en ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo’n stevia fan was, maar bij matig gebruik (zoals in het recept hierboven) kon in deze variant erg waarderen.
Je kunt uiteraard je eigen stevia merk voor dit recept gebruiken. 🙂
En hoeveel stevia wordt er gebruikt? Dat staat niet in het recept. Minstens de 3 eetlepels die bij de appels gaan, maar hoeveel bij het deeg?
Hoi Ekaterin,
Bedankt voor je reactie. We zijn helemaal vergeten om dit erbij te zetten, maar we hebben hiervoor ook 3 eetlepels stevia gebruikt. Houd je erg van zoet, dan kun je hier nog iets extra’s aan toevoegen. 🙂 Het is aangepast in het artikel!
Stevia is de naam van de plant waaruit het zoete poeder gemaakt wordt. Als je dit bij de natuurwinkel bijv. koopt, is het 100% natuurlijk. Natrena Stevia kristalpoeder bestaat voor 97% uit maltodextrine en voor 3% uit de zoetstof Steviolglycosiden (dit komt dus van de plant). Maltodextrine doet de bloedsuikerspiegel snel en hoog stijgen. Bovendien is het een geraffineerde suiker en geraffineerde producten zijn niet goed voor je lichaam. Natrena speelt hier weer leuk in op de trend om gezond te eten, maar je wordt dus mooi voor de gek gehouden met dit product.
Billy, heb je ook een lekker recept met rabarber? Daar staat de tuin nu lekker vol mee!
Deze voeg ik in ieder geval toe aan mijn keukenkastjes-behang van lekkere recepten.
Is het een idee om wat kokosolie door het deegje te doen?
Enne, 3 eetlepels stevia, jee, als ik 3 druppels gebruik (natuurwinkel) vind ik het al zoet. Bedoel je geen theelepeltjes??
Ik ga het zeker proberen hoor, door de dadels wordt het ook lekker zoet, eventueel nog ongezwavelde rozijnen erbij, mjammie!
Hoi Marieke, bedankt voor je reactie.
Goed idee om er een beetje kokosolie doorheen te doen, ben benieuwd naar het resultaat. 🙂
Zelf heb ik drie eetlepels stevia erdoorheen gedaan. De druppels ben ik ook bekend mee, maar deze zijn een stuk zoeter dan de suiker vorm.
Ik ben benieuwd naar het resultaat van de toegevoegde kokosolie!
Jammer dat je kokosolie gebruikt. Dit is verzadigd vet en heel slecht voor de cholesterol.