Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

9 tips voor het makkelijk opknappen van je woning

Zeker als je ergens wat langer woont, is de drang groot om je huis of een kamer een metamorfose te geven. In dit artikel deel ik 9 tips voor het makkelijk opknappen van je woning.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Je woning opknappen

Een kamer in huis of je hele woning opknappen hoeft niet zo moeilijk te zijn als je denkt. Onderstaande tips laten je zien dat je hoe je dit voor elkaar krijgt. Voelt een tip voor jouw gevoel te groot? Breek dit project dan op in kleine taken (hallo kaizen🤗). Dan worden grote projecten opeens een stuk overzichtelijker en krijg je zin om het aan te pakken.

Hieronder vind je 9 tips voor het makkelijk opknappen van je woning.🙂

  1. Krakende deuren aanpakken

Een piepende en krakende deur is als een tikkende radiator in de nacht. Leuk om te hebben, het moet wel goed werken, want anders erger je je er mateloos aan. Check daarom alle deuren in huis of ze deze geluiden vertonen als je ze open- of dichtdoet. Spuit wat siliconenspray op het scharnier of giet een beetje olie in het scharnierwerk. Voila – die krakende deur is verleden tijd.

2. Kies de juiste verlichting

Een goede verlichting is belangrijk voor het sfeerbeeld in je woning. Zo heb ik in de woonkamer meerdere lichtbronnen die allemaal gedimd kunnen worden om een gezellige sfeer te creëren. In de woonkamer hangen twee LED-lampen die je kunt instellen in verschillende kleuren, de andere LED-lampen zijn warm wit.

3. De keuken aanpakken

De keuken is een ruimte waar je meerdere keren per dag komt. Het is dan ook fijn als de keuken een plek is waar je graag komt. Een kleine investering kan helpen om dit gevoel te krijgen. Denk eens aan het vervangen van de frontjes, het plaatsen van een nieuwe (koperen) kraan of het aanbrengen van accessoires. Allemaal relatief makkelijke oplossingen die ervoor gaan zorgen dat je keuken een fijnere plek wordt.

4. Bescherm je inboedel

Zorg dat je voor je woning altijd een goede inboedelverzekering hebt. Een inboedelverzekering heb je al voor een paar euro per maand. Niet iedereen heeft een inboedelverzekering, daarom is het goed om te weten dat deze verzekering je spullen in huis verzekert tegen schade aan je inboedel (bijvoorbeeld door vandalisme, inbraak, waterschade of brand). Een onmisbare verzekering als je op jezelf woont.

Alle spullen los van elkaar lijken misschien niet zoveel waarde te hebben, maar als je alles bij elkaar optelt dan kom je alsnog op een flink bedrag. En stel dat je door een inbraak of brand alle spullen zelf opnieuw moet gaan kopen, dan loopt dit bedrag flink op. Een inboedelverzekering afsluiten kan daarom dan ook zeer de moeite waard zijn.

5. Behang een muur met een opvallend patroon

Een nieuwe bang aanbrengen op de muur is makkelijk gedaan en kan je woning een hele andere look en feel geven. En ben je het behang na een paar maanden weer zat? Dan kun je dit gemakkelijk oververven of opnieuw behangen met een ander leuk patroon.

6. Laat meer natuurlijk daglicht toe in je woning

Geen echte opknapbeurt misschien, maar het zorgt wel voor een frisse uitstraling. Hang lichtdoorlatende gordijnen op in kamers in je woning die je graag lichter wilt hebben. Als de gordijnen naar de zijkant hangen, laten ze toch nog wat extra daglicht naar binnen via de achterkant van de gordijnen. Dit geeft een zachte gloed, waardoor er harde schaduwen zo goed als verleden tijd zijn.

7. Vensterbank opknappen

Vensterbanken kunnen een kamer maken of breken. In de bouwmarkt kun je verschillende panelen aanschaffen die je over jouw oude vensterbank kunt bevestigen. De meubelpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen geven je raamkozijn in de kamer een frisse opknapbeurt.

Maak de ruimte op en rond de vensterbank af door deze te voorzien van een paar mooie planten, zoals onderstaande cactussen die jngl naar mij het heeft opgestuurd, en de ruimte krijgt een geheel nieuwe look.

Gezellige cactussen vlakbij het raam.

8. Badkamer makkelijk opfrissen

Je kunt je badkamer makkelijk een opknapbeurt geven door simpelweg alles eens goed te reinigen.  Reinig de voegen, tegels en douchewand eens goed met behulp van wat tijd én een goedwerkend schoonmaakmiddel. Zet een leuk plantje neer in de badkamer en de ruimte voelt weer als nieuw.

9. Lelijke plekken aanpakken

Sommige dingen in je huis zijn niet heel mooi, maar heb je toch nodig. Denk bijvoorbeeld aan een kabels die langs de muur lopen of een gang vol met schoenen. Door dit mooi weg te werken – door bijvoorbeeld kabelgootjes of een groot schoenenrek te kopen – geef je je woning een nieuwe frisse blik. Zo hoef jij je niet meer te storen aan die lelijke ruimtes in je woning.

Wil jij binnenkort stappen gaan zetten om je woning op te knappen? Wat wil je graag opknappen?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate