Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

Je eigen kerstballen breien – hoe hip kan je zijn?

De kerstdagen staan weer voor de deur. Ga kerstballen breien en versier je kerstboom met deze bijzondere decoratie. Je eigen kerstballen breien is zo hip!

🐐 Dit artikel is geschreven door Jelle.

Zelf kerstballen breien?

Precies, een vreemde gedachte. Totdat je je begeeft in de wondere wollen wereld van het Noorse designers duo Carlos en Arne. Zij ontwikkelden een hele leuke en bijzondere variatie op de bekende kerstbal: de gebreide kerstbal!

Kun je een beetje overweg met wol en breinaalden? Dan is deze kerstballen-brei-bijbel een absolute must-have deze kerst. Laat je inspireren door ruim vijftig verschillende ontwerpen, en versier je boom dit jaar als nooit tevoren. Lekker met foute Scandinavische motiefjes en oud-Hollandse patronen.

Lekker duurzaam breien

Maar wat maakt je gebreide kerstbal dan biologisch? Precies, de wol! Er zijn verschillende webwinkels die natuurlijke, biologische en fair-trade wol verkopen in allerlei kleuren en varianten.

Enkele adres die we voor je hebben gevonden zijn:

Heb je zelf nog leuke adres voor biologische breiwol? Laat het ons dan weten via de comments.

Aan de slag met kerstballen breien

Wil je beginnen met kerstballen breien? In onderstaand eerste boek vind je alles wat je moet weten. Kun je nog niet breien? Dan kan het andere boek je op weg helpen voordat je aan de kerstballen begint!

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 45.000 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

3 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Adrienne

    Kerstballen haken kan ook! Eenvoudig patroontje op mijn blog en een erg leuk boekje is Kerstballen haken (Tirion). Voordeel van haken is dat de vorm makkelijker rond te maken is dan bij breien (dus extra snel resultaat!)

  2. 🐐 leukegeit

    Dat ziet er leuk uit Adrienne, bedankt voor het delen van je tip! En nu naar hopen dat er dit jaar veel gehaakte en gebreide kerstballen in de kerstbomen hangen! 🙂

  3. 🐐 Johanna

    Hoi Adrienne, Als enthousiaste haakster ging ik vol verwachting naar jouw blog voor dat eenvoudige kerstbalhaakpatroontje, maar kon het tot mijn teleurstelling niet vinden….kun je aangeven hoe ik het toch nog kan vinden. Zou me heel blij maken en kan ik meteen aan het haken slaan…. Groetje, Johanna.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate