Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Klusupdate #1 – dit zijn onze plannen met het huis (+ foto’s)

Een paar weken geleden hebben we de sleutel gekregen van ons nieuwe huis. We blijven gezellig in Delft, alleen net op een andere plek. En aangezien er het nodige moet gebeuren, lijkt het me leuk om af en toe een klusupdate te delen. In deze allereerste klusupdate laat ik je zien hoe het met de verbouwing gaat.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Verhuizen

Jelle, Jake en ik hebben een ander huis gekocht. 🌈 We blijven zoals gezegd lekker in Delft, tegen het centrum aan. Alleen net op een andere plek. Het huis komt uit 1917 en is maar liefst 47 jaar later gebouwd dan ons huidige huis.

Het huis is een stukje groter dan ons huidige huis, zit vol met mooie details en voor de vorige bewoners functioneerde het huis prima. Voor ons mag het huis echter hier en daar wel wat gemoderniseerd worden.

De komende maanden nemen we dan ook de tijd om het huis helemaal naar onze wens te maken. Naast veel gangbare klussen hebben we onszelf ook als uitdaging gesteld om het huis van het gas te halen. In dit artikel schreef ik al hoe we ons huis willen gaan verwarmen zonder gas.

De komende tijd zullen Jelle en ik het nodige delen via Instagram. Volg Jelle en mij gezellig op Instagram, dan zul je o.a. via Stories af en toe wat foto’s en video’s zien van de verbouwing.

Wat hebben we de afgelopen weken gedaan?

Eind maart hebben we de sleutel gekregen van ons nieuwe huis. De eerste paar dagen hebben we niet veel gedaan, maar hebben we wel Jake’s verjaardag heel klein (en over verschillende dagen) kunnen vieren in het nieuwe huis.

Die week daarop zijn we echt begonnen. Vooral met slopen en strippen, want hoewel de oude keuken echt wel z’n charme had, was het aanrecht echt superlaag, de keuken onpraktisch en ook wel een beetje aan het eind van zijn latijn. De frontjes en lades hebben we nog bewaard en voor een liefhebber zal ik het binnenkort nog even op Marktplaats zetten.

We besteden het één en ander ook uit aan een aannemer. Gelukkig maar, anders zou ik echt door de beren het bos nu al niet meer zien.🐻 Tot een paar dagen geleden was de verbouwing echt op z’n ergst. Alles was gestript – van de badkamer, oude rookkanalen weggesloopt, geen vloer meer beneden en alle oude gipsplaten hebben we weggehaald (tegen het plafond op zolder en tegen de wand). Jaren oud glaswol is verwijderd en afgevoerd (hallo jeuk 🤗 – gelukkig heeft Jelle het meeste gedaan). Het huis was met recht een bouwval te noemen. Tijd om langzaam weer op te gaan bouwen.

Huis opnieuw isoleren
Jelle in zijn element – druk bezig met het strippen en opnieuw aanbrengen van goed isolerend glaswol.
Oké, vooruit. Ik doe ook nog wat. 😉

En dan hebben we natuurlijk ook onze gezellige peuter. 🥰 Op dit moment is het te gevaarlijk om hem zelf rond te laten lopen in het huis. Gelukkig blijven we de komende tijd dan ook in ons huidige stulpje wonen en nemen we de verbouwing stapje voor stapje. Dus niet iedere dag klussen, maar een paar keer per week, zodat we ook voldoende tijd overhouden voor andere leukere dingen.

Hier kon Jake nog enigszins veilig rondlopen. 😬

Wat moet er allemaal gebeuren in het huis?

We hebben onszelf dus als doel gesteld om het huis van het gas te halen. Door middel van een warmtepomp (met boiler) en een losse keukenboiler willen we het water in huis gaan verwarmen. Plus de vloerverwarming die op de warmtepomp wordt aangesloten.

Daarnaast is isolatie misschien wel de belangrijkste manier om het behaaglijk te krijgen in huis én de energiekosten zo laag mogelijk te houden. Zo goed als al het huidige glaswol isolatie wordt op dit moment vervangen. Waar mogelijk plaatsen we glaswol isolatie terug en anders gaan we aan de slag met pir platen. Dit alles met een zo hoog mogelijke Rd-waarde, met een waarde van minimaal 5,5. Hoe hoger dit getal, hoe meer warmte wordt binnengehouden).

Ook zullen er nog een aantal kozijnen en glas moeten worden vervangen. Een aantal kozijnen zijn rot, sluiten slecht of de ramen zijn te dun, waardoor alle warmte straks direct weer naar buiten kaatst. Of naar binnen als het buiten hoog zomer is. Dat willen we natuurlijk niet.

Het streven is dat we het huidige energielabel (zit nu op G) zo hoog mogelijk kunnen krijgen. Het doel is natuurlijk om een huis met energielabel A te krijgen. Er is dus wat werk aan de winkel.

Jake vindt de verbouwing maar wat interessant. 🙂

Zowel de vloer op de benedenverdieping als het vernieuwen van de badkamer en het toilet beneden wordt door de aannemer gedaan. De houten balken vloer beneden is inmiddels verwijderd en maakt binnenkort plaats voor een isolerende vloer van schuimbeton met vloerverwarming.

Het aanpakken van de badkamer is inmiddels in volle gang en ik hoop dat de aannemer over een paar dagen zo goed als klaar is. Alles opnieuw betegelen, badkamermeubels plaatsen, de ruimte goed afkitten en ventilatie aanbrengen (was er hiervoor niet).

nieuwe badkamer
Het opbouwen van de badkamer is in volle gang.

Verder zullen we zelf, met hulp van vrienden en familie, de rest van het huis gaan aanpakken. Schuren, verven, vloeren leggen, keuken plaatsen, afwerken – dat soort dingen.

Nou, zoals je kunt lezen is het een behoorlijk project. Als de badkamer eenmaal af is en de vloer er over een paar weken beneden in ligt, dan gaat het (hopelijk) weer wat meer op een echt huis lijken.

Binnenkort zal ik weer een klusupdate plaatsen en zal ik meer artikelen gaan schrijven over hoe we ons huis verder gaan verduurzamen. Heb jij weleens een grote verbouwing gedaan? En hoe is dit project bij jou verlopen – tegengevallen of viel het juist heel erg mee? Ik ben heel benieuwd (en kan af en toe wel een peptalk gebruiken 😉).

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

15 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Rachel

  Altijd leuk en spannend, ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.. super veel succes!

 2. 🐐 Aleid

  Erg leuk om jullie verbouw-project te volgen. Veel succes én plezier 😉

 3. 🐐 Dave

  Interessant om te lezen hoe jullie dit aan gaan pakken. Ik kijk uit naar de volgende updates.

 4. 🐐 Laetitia

  Mijn man en ik zijn vorig jaar verhuisd en hebben toen de afweging genomen om een cv installatie te laten plaatsen. Inmiddels had ik een andere keus gemaakt en waarschijnlijk ook voor een warmtepomp gekozen. Ook hebben we een paar maanden geleden 10 zonnepanelen geplaatst. We hopen genoeg op te wekken, omdat we ook maar met zijn tweeën wonen.

 5. 🐐 Tom

  Superleuk om dit te volgen! Succes, mannen.

 6. 🐐 Jacqueline

  Ik wens jullie veel succes en natuurlijk ook veel plezier in dit proces!

 7. 🐐 Mariëtte

  Wat leuk om zo de vorderingen te zien! Als je erin zit lijkt het altijd een vreselijke tijd, maar zodra het klaar is ben je op slag alles vergeten en geniet je van je mooie nieuwe plekje (klinkt als een bevalling…🤔)
  Mijn verbouwing (aanbouw en badkamer strippen en vernieuwen) staat er aan te komen. Ik heb er nu al zin in dat het klaar is😁
  Succes! En liefs, Mariëtte

 8. 🐐 Ingeborg

  Wat leuk om te zien en volgen! Heel veel plezier en succes. En alvast veel woongeluk met zn drietjes!

 9. 🐐 Marijke Woelfel

  Hoi mannen, ik ben sinds 4 jaar aan ‘t verbouwen, langzaam maar zeker. Heb geen bouwkundige oid achtergrond, kwam er laat in ‘t leven achter dat het heel leuk vind om te doe. Mochtten jullie tot de liefhebbers van lijsten horen, hier een goede raad. Maak een lijstje met alle dingen/ klussen die klaar zijn. Op dagen dat niets lijkt te lukken/ je doodmoe bent/ het gevoel krijgt dat je tegen de bierkaai vecht, kunb je de lijst pakken en zien hoe veel je al geklaard hebt. Mij heeft dit erg geholpen, kreeg deze raad van lieve vrienden, lang geleden. En nog gefeliciteerd met de verjaardag van jullie zoon :))
  Liefs uit Devon, Canada,
  Marijke

 10. 🐐 Ingrid

  Succes met het klussen, hebben net zelf een pand aangekocht van 1950 nog in vrij “originele staat” dus veel werk aan de winkel, ik volg jullie met plezier, jullie zitten een stapje voor op ons

 11. 🐐 Jacobs liesbeth

  Super om dit mee te kunnen volgen via jouw en Jelle’s website. Ik zit niet op instagram dus het is fijn om hier jullie verhaal te lezen en foto’s te mogen zien.
  Wij zitten net ook op een “roze wolk” want we gaan maandag tekenen voor onze nieuwe woning ( exact in dezelfde maand als bij onze eerste woning, alleen nu 19 jaar later.) Wat ik ervaar:ook al ben je moe van alles wat je dient te doen…..het geeft een enorme energie boost om dit avontuur te mogen meemaken.
  Veel succes met de verbouwingen!

 12. 🐐 Chris

  Wij zijn aan het verbouwen sinds 2008. Ook een grondige renovatie, laat ons maar zeggen : een vernieuwbouw. In 2019 lasten we een “pauze” in, want we waren “op”. Die pauze duurt inmiddels al twee jaren. We wonen inmiddels in een halve ruwbouw, zonder badkamer, zonder keuken.

  We hebben een hele reeks van pech-situaties na elkaar gehad, dat heeft ons ongelooflijk veel chronische stress opgeleverd.

  Wat je ook doet : blijf ontspannen tussendoor, blijf mediteren (stel het niet uit tot later), blijf ook mensen ontmoeten…. Dat, en alleen maar dat, zal maken dat je het kan volhouden.

  En verder genieten en al spelend klussen… Toch nog de nodige creativiteit bewaren.

 13. 🐐 Noa

  Prachtig om te zien hoe goed jullie de verbouwing aanpakken. En de jongste spruit blakend van gezondheid. Wens jullie veel energie en een fijn huis. Ben echt benieuwd hoe het uiteindelijk gaat worden. Mooi project. Gaat wel lukken met zoveel hulp.

 14. 🐐 Marielle

  Veel succes met de verbouwing, leuk jullie te volgen, en zorg goed voor jullie zelf ook, stay health, groetjes uit Rotterdam 💪🏡

 15. 🐐 Ineke

  Super goed! En veel succes!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate