Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Laat je rommel voor je werken

In het huishouden zit je steeds verwikkeld in een heftige strijd tegen rommel. Als je even niet oplet is je opgeruimde woonkamer namelijk alweer een bende. Een goede manier om deze rommel een beetje onder controle te krijgen is door je rommel voor je te laten werken.

🐐 Dit artikel is geschreven door Jelle.

De rommel probeert je iets te vertellen

Dacht jij dat rommel zich zomaar ergens verzamelt zonder enige reden? Rommel komt samen op knelpunten in je huis. Samenscholing is hun manier om duidelijk te maken dat je met een bottelnek te maken hebt.

Door te kijken naar wat je rommel doet kun je je huishouden veel eenvoudiger maken.

Werk met je rommel mee

Door te observeren waar jouw rommel steeds opnieuw samenkomt kun je slimme keuzes maken die je huishouden makkelijker maken. Een voorbeeld is de wasgoed die zich steeds in een enkele hoek ophoopt. Je kunt je bijvoorbeeld eens afvragen waarom je in die bewuste hoek de wasmand niet zou zetten.

Of wat dacht je van die folders, kranten en boekjes die iedere dag opnieuw je hele zithoek ontsieren? De boekjes verbieden is geen optie, je kunt ze echter wel in goede banen leiden. Koop bijvoorbeeld een leuke, makkelijke lectuurmand en zet die midden in het oorlogsgebied. Je zult merken dat de folders hier bijna automatisch (met wat medewerking van wat gezinsleden) in glippen. Ideaal!

Je huis praat tegen je, je hoeft alleen maar te luisteren

Overal in huis probeert je huishouden tegen je te praten. Door rommel te laten ontstaan laat je huis zien dat er knelpunten zijn die je aandacht nodig hebben. Sta hiervoor open en wees creatief. Wees niet zo iemand die dag in dag uit dezelfde rommel op staat te ruimen. Bedenk een oplossing voor het probleem.

Laat je rommel voor je werken!

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

3 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Claire

    Hahaha, wat een leuke manier om tegen rommel aan te kijken! Bedankt voor de tip, ik ga ‘luisteren’ naar mijn huis!

  2. 🐐 Diana

    whahaha als ik naar me huis ga luisteren dan kom ik oren te kort pffffff.

  3. 🐐 leukegeit

    Haha Diana, tijd om aan de slag te gaan dus. 😉

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate