Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

5x minder meuk in huis – opruimen & minimaliseren

Je huis opruimen en declutteren lijkt zo makkelijk, maar dat kan nogal eens tegenvallen. Tijd om je een handig overzicht te geven van onze 5 beste opruim en minimaliseer artikelen. Weg met die meuk in huis!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

1. Je huis minimaliseren

Op nummer één staat toch wel dit artikel met 5 tips om je huis te minimaliseren. We geven je handvatten als je het moeilijk vindt om te beginnen met minimaliseren en laten je zien hoe je leven leuker wordt met minder spullen.

Minder meuk = dus echt leuk. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat minimaliseren tijd kost. Je huis is niet van de één op de andere dag gehalveerd in het aantal spullen.

Lees hier het hele artikel: 5 tips om nu te beginnen met minimaliseren in huis

2. Hoe begin je met opruimen?

Een kledingkast waar zelfs de motten geen ruimte meer hebben of een aanrecht waar de ruimte ontbreekt om ook maar een sinaasappel te snijden. Je beseft dat het nu echt tijd is om te beginnen met opruimen. Maar hoe en waar begin je hiermee?

Dat leggen we je stap voor stap uit in onderstaand artikel. En het doel is: minder spullen overhouden dan je nu bezit. Geeft dat al de nodige stimulans om aan de slag te gaan? Dat dacht ik ook. 🙂

Het hele artikel lees je hier: beginnen met je huis opruimen – hoe begin je?

3. Praktische tips om nú aan de slag te gaan

Dat zijn altijd de fijnste tips. Gewoon klein beginnen en langzaam een stukje ongelukkigheid uit je leven schrappen. De 10 tips in het artikel zijn snel toepasbaar en leveren je dus al snel resultaat op.

Dus vraag jezelf eens af: Wat is het eerste stukje overbodigheid dat je graag uit je leven wilt schrappen? Het artikel is hier te lezen: 10 waardevolle opruimtips

4. De voordelen van minder spullen

Dit artikel staat vol met voordelen waarom een huis met minder spullen zo fijn is – je wordt er ook nog eens gelukkiger van. De belangrijkste tip is misschien wel dat je minder tijd kwijt bent aan het schoonmaken van je huis.

Door een huis vol met spullen weg te doen kom je erachter dat je meer voor kwaliteit gaat kiezen. Dus geen goedkope meuk meer in huis halen, maar juist gaan voor wat deugdelijkheid.

Alle voordelen om nu te beginnen met minimaliseren vind je hier –> check het artikel

5. Leven met minder spullen

In dit artikel legt Kérima haar persoonlijke verhaal uit toen zij ging verhuizen en er alles aan deed om alle spullen in een verhuisbusje te stoppen. Na jaren van hamsteren, had ze bijna hun hele inboedel verkocht of weggegeven. Net zolang tot het in het kleine verhuisbusje paste.

Zelf kun je ook stappen zetten om andere mensen te inspireren om minder spullen te bezitten. Zoals het organiseren van een weggeeffeest of door de kleding die je niet meer draagt weg te geven aan een goed doel.

Lees het het verhaal: minimalisme is hipperdepip – over het leven met minder spullen

Beginnen met minimaliseren

Minimaliseer je spullen en maak je leven simpel – met dit handige stappenplan voor een simpeler leven.

Met behulp van de online minimalisme cursus Minder meuk, meer leuk van onze grote zus soChicken bouw je stap voor stap aan een leven dat draait omvoldoening, vrijheid, plezier en eenvoud.

Leef simpel en ongehaast en richt je op de dingen die jij leuk en belangrijk vindt.

Lees meer en schrijf je direct in…

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate