Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Multi-tasken – 8 tips om meerdere dingen tegelijk te doen in huis

Meerdere dingen tegelijk doen - werkt dat nou? En is het effectief om te doen? Daar zijn de meningen over verdeeld, maar op drukke dagen zou ik willen dat ik 4 handen had en twee keer zo snel kon rennen. Vandaar dit artikel met de ideale tips om een multi-tasker in huis te worden.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Multi-tasken vanwege tijdgebrek

Soms ben ik een maaltijd in elkaar aan het flansen en wil ik tussendoor het liefst ook nog even een stofzuiger door huis halen. Ik vind het soms maar lastig, want waarom zou je zoveel dingen tegelijk willen doen? Je zou zeggen dat je er anders geen tijd voor hebt, maar dat is natuurlijk een beetje onzin.

Over multi-tasken zijn de meningen een beetje verdeeld. Als je googelt op multi-tasken komen meerdere blogs naar boven die over dit onderwerp hebben geschreven. De één vindt dat je je niet op meerdere dingen tegelijk kunt concentreren, de ander zegt juist dat het soms wel kan (niet te ingewikkelde taken).

Tijd moet je vrijmaken. Voor jezelf, voor je vrienden, de omgeving en ook voor je huis als je wilt dat het een beetje leefbaar blijft. Toch kom je af en toe terecht in situaties dat je echt even moet multi-tasken om alles op tijd af te hebben. Geen nood, met onderstaande tips word jij een kei in situaties dat deze multi-task-skills goed van pas komen.

8 tips om te multi-tasken in huis

  1. Geen zin om meerdere pannen op het vuur te hebben? Stapel je eten dan op elkaar. Terwijl de rijst aan het koken is in de pan, stoom je de groenten in een mandje op de pan met rijst. Dit scheelt je weer een pan op het vuur én in de vaatwasser. Nog even en je kunt over een 2-pits fornuis.
  2. Maak een to-do list van dingen die je nog wilt afronden in huis. Heb je alles opgeschreven? Kijk dan of je meerdere dingen kunt combineren. Zo kun je bijvoorbeeld alle keukenzaken bij elkaar batchen en meerdere dingen tegelijk schoonmaken of fixen.
  3. Techniek helpt je natuurlijk een enorme hand om meerdere dingen tegelijk te doen. Terwijl jij de badkamer anti-kalkt, zet jij je fabulous robotstofzuiger aan het werk. Zo sla je meerdere vliegen in één klap.
  4. Ik weet niet waar het spreekwoord haastige spoed is zelden goed vandaan komt, maar dat gaat in dit geval niet op: hang het dekbed te luchten uit het raam. Dit bespaart je een hoop bed-opmaak-rompslomp en nu het dekbed lekker wappert in de frisse lucht heb jij een goed excuus om het bed eens niet op te maken.
  5. Heb je een trap nodig om de ramen te wassen? Dat komt goed uit, want nu je de trap toch uit de schuur hebt gehaald kun je mooi het spinrag in de plafondhoekjes weghalen.
  6. Bundel meerdere kleine taken in één. Zo kun je tijdens het douchen de muur insoppen met een goedje om de kalk te laten verdwijnen. Of meerdere belegde boterhammen op elkaar stapelen en deze tegelijk doormidden snijden voor in de broodtrommel voor je kinderen.
  7. Voor de zelf-doeners onder ons: Laat het drogen van de afwas over aan de circulerende lucht in huis. Zo blijft je theedoek fris ruiken en zal alles uit zichzelf droog worden. Het enige wat je misschien nog even wilt doen is het oppoetsen van de glazen, anders krijg je zo’n opgedroogde-watervlekken-partij op je glazen.
  8. Luister een interessant audio-boek, terwijl jij met een stofzuiger het hele huis doorgaat. Dan steek je er ook nog iets van op.

Hoewel constant multi-tasken je op den duur niet gelukkig, uitgerust en productief maakt, is het soms zo handig. Lees trouwens zeker dit artikel met 11 gedachten die je productiever maken. Niks meer uitstellen, dan is het teveel willen doen in te weinig tijd ook minder aan de orde. 😉

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate