Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

Pittige noedels met tempeh

Billy van der GaagEen nieuw recept met pittige noedels en stukjes tempeh staat nu voor je klaar. De noedels en tempeh zijn doordrenkt in een saus op basis van pindakaas, tahin en gember. Zo lekker!

Lekker hapje eten

Als avondmaaltijd eet ik graag noedels. Lekker in combinatie met wat knapperige groenten en vega kipstuckjes, tofu of tempeh met een sausje. Prima maaltijd wat mij betreft.

En alhoewel ik met grote regelmaat noedels eet, kwam ik tot de ontdekking dat er pas één eerder recept met noedels op m’n site is verschenen (deze heerlijke vega pad thai). Bizar. Nou ja – niet echt, maar opmerkelijk. Daar moest maar eens verandering in komen.

Tijd voor het tweede gerecht met noedels op m’n site. Dit heerlijke gerecht met noedels en verkruimelde tempeh is doordrenkt in een wat pittige saus. De pittigheid van de saus kun je naar wens natuurlijk zelf bijstellen. Wel zo fijn als je mond bij iedere hap in de fik staat.🥵🌶

tempeh met noedels recept

Het is bijna zover 🎉

Op dit moment leg ik de laatste hand aan het afpoetsen van mijn online tempeh workshop. In deze workshop ga je leren hoe je de lekkerste tempeh kunt maken. Aan de hand van instructievideo’s word je stap voor stap meegenomen om vanaf nu alleen nog maar lekkere tempeh te serveren. Over een paar weken zal de workshop af zijn. Zo spannend en tof tegelijk, ik kan echt niet wachten om de workshop te lanceren! 🙏🎉

Maar eerst terug naar dit recept – deze noedels maaltijd met tempeh is echt ontzettend lekker. In een half uur staat dit gerecht op tafel.

Wat heb je nodig?

Aantal: 3 personen
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Moeilijkheid: eenvoudig

  • 200 gram zilvervlies rijst noedels
  • 250 gram tempeh
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
  • 3 lente ui – in dunne ringen gesneden

Voor de pittige saus:

    • 3 eetlepels tahin
    • 3 eetlepels pindakaas
    • 60 ml sojasaus
    • 90 ml groentebouillon
    • 2 teentjes knoflook – fijngesneden
    • 1/2 theelepel gemberpoeder
    • 1/2 theelepel uienpoeder
    • 2 eetlepels sriracha saus
    • 1 eetlepel maple syrup

Bereidingswijze:

  1. Kook de noedels gaar volgens de verpakking.
  2. Verkruimel de tempeh met je vingers in een kom. Het gaat er een beetje uitzien als pulled pork tempeh.🐷
  3. Verwarm de olie in een grote koekenpan. Voeg de tempeh kruimels en 1 eetlepel sojasaus toe en kook ongeveer 5 minuten tot de tempeh warm en bruin van kleur is geworden.
  4. Meng ondertussen de ingrediënten voor de saus in een grote kom en roer tot een glad geheel.
  5. Roer de noedels en tempeh in de grote kom door de saus.
  6. Verdeel de pittige noedels met tempeh over de borden. Garneer met wat lente-ui en geroosterde sesamzaadjes.

tempeh recept

Ik ben echt fan van tempeh. Dit recept is dan ook weer een favoriet geworden. De pittige saus op basis van pindakaas, sriracha, tahin en gember is een saus die in meer gerechten te gebruiken is. Zo kun je de saus bijvoorbeeld ook gebruiken als dressing in een salade of verwerken als saus voor in een burrito.

Laat zeker in een reactie weten of jij dit binnenkort ook gaat maken. Ik ben heel benieuwd! 🙂

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 Paul

    Vanavond gemaakt. Heerlijk gegeten! 😃 tempeh is echt lekker zo. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate