Ik ben gek op Pret a Manger! Dit Britse fastfoodketen heeft duurzaamheid en gezond eten hoog op de ladder staan. Voornamelijk voor de wrap met falafel, groenten en tzatziki is zo lekker. Gisteren heb ik geprobeerd om deze wrap zo goed mogelijk na te maken. En om eerlijk te zijn – dit recept is onwijs goed gelukt, al zeg ik het zelf. 😉
2 reactiesGisteren maakte ik deze zwarte bonen burger. Het recept is zó simpel, lekker en heel vullend, dat je de rest van de avond geen trek meer hebt in een roze koek (of twee). Dat moet toch als muziek in de oren klinken.
16 reactiesNu de zomer in aantocht is, wordt mijn craving naar een vette hap steeds groter. Met regelmaat staat er nu dus thuis een lekkere vegaburger op het menu. Afgelopen week maakte ik deze portobello burger met een dikke plak geitenkaas on top. Wist je trouwens dat één portobello burger slechts 17 calorieën bevat? Des te meer reden om deze low-calorie-burger eens te gaan uitproberen.
Geef mij een staafmixer en wat groenten en ik maak zelf, simpel en snel, de meest lekkere pastasaus. Boordevol verse groenten en in een mum van tijd heb je een flinke portie pastasaus zelf gemaakt. Het hoeft natuurlijk niet in één keer op, de rest van de saus kun je mooi invriezen.
4 reactiesZo nu en dan maak je eens een soep die er met kop en schouders bovenuit steekt. Vorige week maakte ik voor mijn verjaardagsfeestje (mensen bleven mee eten) onder andere deze heerlijke tuinerwtensoep. En ik mag heerlijk zeggen, want iedereen vond de soep zó lekker dat ik gisteren deze soep weer heb gemaakt. Gewoon, omdat tuinerwten zo lekker gifgroen worden als je ze pureert en dit zo’n leuk effect geeft.
Het is dan misschien al volop winter, maar pompoenen zijn nog steeds volop verkrijgbaar. Verwarm je handen aan dit heerlijke pompoensoep recept en geniet van deze romige en frisse smaak. Dit recept is weer helemaal gemaakt zonder ongelukkige e-nummers en andere toevoegingen, prima reden dus om vanavond pompoensoep te serveren.
2 reactiesBoeuf bourguignon is een echte winterkost. Héérlijk. Deze variant bevat alleen geen boeuf, maar beet. Oftewel bieten bourguignon voorzien van de lekkerste groenten en kruiden en mét rode wijn. Zoals het hoort natuurlijk. Hieronder lees je het hele recept om beet bourguignon zelf te maken.
2 reactiesGado gado met tofu – dit Indonesisch groentegerecht voornamelijk gebaseerd op de heerlijke gado gado saus. De ingrediënten zijn niet duur, snel te bereiden en als je geluk hebt eet je het de volgende dag nog een keer.
1 reactie