Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Hoe verwijder je roestvlekken uit kleding?

Heb je weleens last van roestvlekken in kleding? Geen zorgen - met de tips in dit artikel zijn die roestvlekken snel verleden tijd.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Weg met roestvlekken ❌

Roestvlekken in kleding kunnen behoorlijk frustrerend zijn. Ze lijken altijd op te duiken op de meest onverwachte momenten en ja – dan wil je het liefst natuurlijk iets anders aantrekken.

  • Of het nu gaat om een leuke blouse
  • een comfortabele jeans
  • of een ander fijn kledingstuk

Een roestvlek in je kleding is gewoon irritant. En voordat je de moed opgeeft en afscheid neemt van je favoriete kledingstuk – laten we eens kijken naar handige tips en oplossingen die helpen om roestvlekken uit kleding te verwijderen.

Handige tips en oplossingen ☀️

1. Citroensap en zout

Dit heb je nodig: Een verse citroen en zout.

Dit ga je doen: Pers een verse citroen uit en meng het sap met wat zout. Breng het mengsel aan op de roestvlek en laat het een paar uur intrekken. Spoel de kleding daarna grondig uit en was het zoals gewoonlijk.

Waarom dit kan werken: Het zuur in citroensap werkt als een natuurlijk bleekmiddel, terwijl het zout helpt om de vlek op te lossen.

2. Azijn

Dit heb je nodig: Witte azijn en water.

Dit ga je doen: Maak een mengsel van gelijke delen water en witte azijn. Dep voorzichtig op de roestvlek en laat het een uur intrekken. Spoel de kleding vervolgens uit en was het op de gebruikelijke manier.

Waarom dit kan werken: Azijn is een mild zuur dat de roest op je kleding op kan lossen, zonder de stof te beschadigen.

3. Tandpasta

Dit heb je nodig: Tandpasta (geen gel).

Dit ga je doen: Breng een kleine hoeveelheid tandpasta aan op de roestvlek en wrijf het voorzichtig in. Laat het een paar minuten zitten en spoel het vervolgens grondig uit. Herhaal indien de roestvlek nog niet is verdwenen.

Waarom dit kan werken: Tandpasta bevat zachte schuurmiddelen en reinigingsmiddelen die roestdeeltjes kunnen verwijderen.

3. Roest uit kleding verwijderen met zure melk

Dit heb je nodig: een pak zure melk (dit krijg je door een pak melk 2-3 dagen buiten de koelkast te bewaren).

Dit ga je doen: Leg je kleding met roestvlekken een nacht in deze zure melk. De volgende ochtend spoel je je kleding uit. Was het kledingstuk vervolgens in de wasmachine. De roestvlekken in je kleding zullen zijn verdwenen.

Waarom dit kan werken: Vanwege de zuurgraad van de melk is de kans groot dat de roestvlek als sneeuw voor de zon verdwijnt van je favoriete kledingstuk.

4. Baking soda en water

Dit heb je nodig: Baking soda en water.

Dit ga je doen: Maak een dik mengsel van baking soda en water. Breng het aan op de roestvlek en laat het een paar uur zitten. Spoel vervolgens goed uit en was zoals gewoonlijk.

Waarom dit kan werken: Baking soda is een mild schuurmiddel en kan helpen bij het losmaken en verwijderen van roestvlekken.

Lees ook: Dit kun je nog meer schoonmaken met baking soda

Met deze tips en trucs kun je roestvlekken effectief aanpakken en je favoriete kledingstukken weer vrij van roestvlekken maken. Probeer verschillende methoden uit en ontdek welke het beste werkt voor jouw specifieke situatie.

Heb je zelf een andere tip om roestvlekken uit kleding te verwijderen? Laat dan zeker een reactie achter. ⬇️

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 Joris

    Met een schaar wil het ook nog weleens lukken; mechanisch verwijderen van roestvlekken.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate