Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Rustige inrichting – 7 tips voor een zen interieur

Je huis is gezellig en knus, en overal staan je favoriete spulletjes. Toch kan een huis met veel meubels en accessoires druk aanvoelen. Hoe zorg je ervoor dat je zorgeloos op de bank neerploft in een mooi, maar rustig interieur?

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Basis = rust voor meer zen

Een rustig interieur begint bij de basis. In je woonkamer betekent de basis de kleur verf op de muur, de vloer, een bank, kast en een salontafel. Voor deze punten moet je een thema kiezen. Bijvoorbeeld witte muren, een houten vloer en meubels in het wit en/of houtkleur.

Kies je liever voor een felle kleur aan de muur? Probeer de vloer dan rustig te houden, bijvoorbeeld donkere tegels, en kies meubels die vrij neutraal ogen.

2. Opleuken die boel

De volgende stap is om je woonaccessoires te kiezen. Ga voor een kleur of kies voor een aantal tinten die goed bij elkaar passen (roze en grijs is een mooie combinatie, maar zachtgeel en lichtgroen kunnen ook mooi bij elkaar staan).

Iedereen heeft altijd spullen die een kleur hebben, maar die je wel écht nodig hebt, zoals boeken. Deze kun je op kleur sorteren, in cassettes doen of in een kast met deuren plaatsen. Zo zijn ze helemaal uit het zicht en hou je het aanzicht van de kast rustig.

3. Een rustig aanzicht

HELP! Want wat als je al meubels, de vloer en een kleurtje op de muur hebt gekozen? Probeer in ieder geval alle troepjes (ook wel meuk genoemd) en overbodige spulletjes weg te werken.

Stapels tijdschriften kunnen weg of in de kast, flessen wijn of andere dranken horen in een rek en zaken als nagellak, luciferdoosjes, aspirines en game controllers kunnen op hun vaste plek opgeborgen worden. Heb je veel moeite met opruimen? Lees dan deze tips nog eens door. Dit helpt je enorm bij het opruimen.

4. Speel verstoppertje met jezelf en je spullen

Uit het zicht betekent meteen dat je woonkamer er rustiger uitziet. Probeer je kasten te voorzien van deuren of zet mandjes in een kast. Dvd’s kunnen in een mandje onder de televisie en kleedjes voor op de bank kunnen in een rolbak onder de bank worden geschoven. Hoe minder je tegen spullen aan hoeft te kijken, hoe rustiger het aanzicht wordt.

5. Licht in de woonkamer

Licht is ook een belangrijk onderdeel voor een sfeervolle woonkamer waar je goed tot rust kan kopen. Kies niet voor felle spotjes in het plafond, maar voor meerdere sfeerlichten. Bij de bank kun je een staande lamp neerzetten en in de hoekjes van je woonkamer staat een klein staand lampje leuk. Ook door kaarsjes krijgt je woonkamer meer sfeer en het geeft licht af. Daarnaast geven kaarsen, bijvoorbeeld met een lekkere geur, een ontspannend gevoel.

6. De geur van thuis

We haalden het net al even aan: geuren in een leefruimte kunnen je helemaal laten ontspannen. Heb je kleine kinderen of ben je simpelweg niet zo’n fan van brandende kaarsen, dan kun je kiezen voor wierook. Deze stokjes steek je aan, waarna de vlam dooft. De rook die van het wierookstokje afkomt zorgt voor een lekkere geur. Deze stokjes zijn in veel verschillende geuren te koop en tegenwoordig verkrijgbaar in de meeste huishoudelijke winkels.

Hoewel een rustig interieur je helpt ontspannen, zit een écht rustig gevoel toch meestal in je hoofd. Lees dan zeker dit artikel nog eens door om ook wat meer rust in je hoofd te ervaren. Ook helpen onderstaande boeken je om meer rust in huis te creëren.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate