Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Schone voegen in je badkamer en minder zweet

Zitten jouw voegen vol met viezigheid en bacterien? Beginnen ze langzaam geel of zwart te kleuren van de aanslag en de schimmel? Dan wordt het hoog tijd dat je je vieze voegen eens flink aanpakt! En met deze methode doe je dat sneller dan je zou denken!

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

Borstel die voegen schoon in je badkamer

Wat heb je nodig om je voegen snel en eenvoudig te reinigen? Juist, een super goedkope afwasborstel (of oude tandenborstel) met lekkere stugge haren. In de supermarkt of huishoudwinkel vind je afwasborstels voor nog geen 50 cent. Dit zijn borstels waar je misschien liever niet mee zou willen afwassen omdat je glazen spontaan zouden breken. Toch zijn ze voor dit doel enorm geschikt.

Geef jezelf een lekkere lange douchebeurt samen met je spuitfles allesreiniger (ja, het lijkt of je hem overal voor nodig hebt).

Aan de slag met die vieze voegen

Nu is het eigenlijk heel simpel. Terwijl je zelf lekker staat te douchen spuit je allesreiniger op je tegels en op de voegen en schrob je ze meteen schoon. Kijk of je een allesreiniger kunt vinden die een ontvettende heeft. Je zult mogelijk nog schrikken van de hoeveelheid vuil die zich kan ophouden in je voegen. Schimmels, kalkaanslag, zeepresten. Er lijkt zich echt van alles op te hopen tussen die grijze voegen. Gadver.

Let wel op dat je huid niet in aanraking komt met het schoonmaakmiddel. Als dat in jouw douche niet mogelijk is dan kun je beter niet schoonmaken tijdens het douchen. Zorg dan dat je eerst de muren en de vloer nat hebt gemaakt. Spuit allesreiniger op de voegen om vervolgens in de weer te gaan met je afwasborstel.

Lees ook: 5 tips om een stinkende gootsteenlucht aan te pakken 💪

Als je voegen schoon zijn kun je ze makkelijk naspoelen met je douchekop. Als je het nu helemaal makkelijk wilt maken voor jezelf dan doe je iedere dag een klein stukje muur. Zo kost het je weinig moeite, en heb je na een dag of drie prachtige schone voegen in je badkamer.

Wat is jouw ideale tip voor schone voegen in de badkamer?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

6 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Bets

  Het gaat nog vlugger als je eerst zelf een douche neemt en pas daarna schoonmaakmiddel en borstel gebruikt. De voegen zijn dan alvast ingeweekt.

 2. 🐐 Rura

  Nog makkelijker……maak 1 keer echt goed schoon en hang vervolgens een wisser op!

  Na het douchen sproei je de muren nog even na en trekt ze droog evenals de eventuele wand of deur. Na het afdrogen maak je nog even de randen en kraan droog met je handdoek en schoonmaken hoeft nauwelijks meer.

 3. 🐐 Jeanant

  Mocht het zo zijn dat je voegen van de tegels in je douche hopeloos vervuild zijn door het ingevreten schimmels is er nog een radicale oplossing met behulp van een tandenborstel en een kopje bleekwater ofwel chloor. Hiermee schropje de voegen en ze zien er weer uit of de voeger ze er pas heeft gezet. PS niet in je blootje werken maar in een oud klofje. Daarna goed schoonspuiten met de douchesproeier.

 4. 🐐 Jannie

  Ik gebruik voor de tegels mijn vloerstok. Lekker breed en ook nog eens heel hygiënisch omdat je daarna meteen afdroogt ( tweede lap) en daarna alles in de wasmachine gooit.

 5. 🐐 Greet Kros

  Vraag: hoe krijg ik de geel-geworden kit in de hoeken van de douchebak weer wit?

 6. 🐐 Marjanne den Hartog

  Voegen reinigen gaat ook heel goed met baking soda

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate