Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Stofzuigerzen gaat stoppen (maar er is nieuws!)

En er komt iets leuks voor in de plaats! Wat 9 jaar geleden begon als een klein blog om vooral zélf uit te vinden hoe dingen werken als je net voor het eerst op jezelf gaat wonen, is de laatste jaren uitgegroeid tot Nederlands grootste website op dit gebied. En na ruim 9 jaar is het tijd voor iets nieuws. Hieronder lees je er alles over.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Stofzuigerzen in een notendop

In de tijd dat stofzuigerzen.nl van start ging werkte ik in de hotellerie (ik heb hotelmanagement gestudeerd). Na een paar jaar hield ik het hier voor gezien en begon ik -zoals je misschien wel weet- met Chambres d’Hotes Wijzer. Een website met kleinschalige vakantie adresjes in Frankrijk.

Tussen het runnen door van deze vakantie website deed ik ook steeds vaker kleine taken voor Stofzuigerzen. Af en toe een artikel schrijven, de mail beantwoorden, nieuwe ideeën bedenken. Twee jaar geleden heb ik Chambres d’Hotes Wijzer overgedragen en heb ik mijn volledige tijd gestoken in het runnen van Stofzuigerzen.

Samen met diverse gastauteurs zijn er de afgelopen jaren vele honderden artikelen verschenen op Stofzuigerzen met de nodige tips op het gebied van voornamelijk huishouden, interieur, eten en geldzaken. Met veel plezier hebben we deze artikelen geschreven en al snel merkten we dat de website veel extra bezoekers mocht verwelkomen en dat de kwaliteit van de artikelen omhoog ging.

Een opwaartse spiraal en dat enkel omdat stofzuigerzen meer aandacht kreeg – en dus meer focus. Het was heel fijn om te zien dat deze extra aandacht en liefde beloond werd door jullie. 💚

En toch knaagde er iets

Op een gegeven moment merkte ik dat ik minder motivatie had om artikelen te schrijven, mijn creativiteit in te zetten en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Ik werd wat lakser en ik merkte dat sommige onderwerpen op stofzuigerzen me niet meer enthousiast maakten.

Natuurlijk heb ik wel geëxperimenteerd met het schrijven van artikelen over onderwerpen waar ik enthousiast van word. Alleen voelde het niet echt, omdat het niet hoorde op Stofzuigerzen. En toen ik dit besefte, heb ik goed nagedacht over de toekomst van Stofzuigerzen. Uiteindelijk heb ik besloten dat het tijd is om het roer om te gooien. Stofzuigerzen krijgt een nieuwe naam en de huidige vorm en onderwerpen worden aangepast. Want ik kan alleen bijdragen als ik ergens gepassioneerd over ben en dingen doe waar ik écht enthousiast van word.

Maar geen zorgen: als je stofzuigerzen leuk vindt, dan weet ik zeker dat je het naar je zin gaat hebben op de nieuwe site. 🙂

leukegeit.nl - Billy van der Gaag

Verder mekkeren op leukegeit.nl

En dus wordt het tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Vanaf aanstaande donderdag (11 januari) zal stofzuigerzen opgaan in leukegeit.nl. Een meer persoonlijke site met onderwerpen als lifestyle, experimenten, geldzaken, groen leven, eten (ik verhuis mijn foodblog billybilly.nl mee), reizen en persoonlijke verhalen.

Op leukegeit.nl ga ik meer persoonlijke dingen met je delen. Ik zou het superleuk vinden als je me blijft volgen op mijn nieuwe avontuur.

Vanaf aanstaande donderdag zal deze site automatisch doorverwezen worden naar leukegeit.nl. Dan vertel ik je direct over het ontstaan van deze naam. 🐐 Alle artikelen die je nu vindt op Stofzuigerzen zullen mee worden verhuisd naar leukegeit.nl. Je kunt alle eerdere artikelen dus gewoon blijven lezen. In het archief, bij een zoekopdracht op de website, als gerelateerd artikel onderaan een relevant artikel of als doorverwijzing in nieuw artikel.

Donderdag vertel ik je meer over de nieuwe site. Ik weet zeker dat je er blij van zult worden! 🙂

Ben je lid van de nieuwsbrief? Dan hoef je niks te doen, je ontvangt vanzelf een mail dat mijn nieuwe avontuur van start is gegaan. Ondertussen zou ik het ontzettend leuk vinden als je me komt volgen op Instagram en Facebook, waar ik je de komende dagen op de hoogte zal houden van de overgang.

Ik vind het allemaal best wel spannend moet ik je bekennen. Of de hele overgang goed gaat naar de nieuwe site, maar vooral natuurlijk wat jij er van zult vinden. Deze komende twee dagen voor de lancering neem ik je in ieder geval nog mee op een rit langs eerder verschenen artikelen op stofzuigerzen. Ik hoop dat je me gezellig blijft volgen op mijn persoonlijke site leukegeit.nl. 🙂

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

41 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Saskia

  Wat jammer!! Ik lees stofzuigerzen altijd heel graag, maar ik ben heel nieuwsgierig naar je nieuwe project!

 2. 🐐 Linn

  Ik volg jullie al een paar jaar. Hopelijk wordt de nieuwe site net zo leuk. Succes met alles!

 3. 🐐 Saskia

  ook ik ben een trouwe volger dus ik volg je gewoon verder,succes !

 4. 🐐 Annie

  Heel veel succes! Ik word al vrolijk van de naam. 🙂

 5. 🐐 Barbara

  Top! Je hebt huishouden hip gemaakt, maar goed idee om je niet alleen tot dat gebied te beperken.

 6. 🐐 Anneke

  Wat een leuke naam voor je nieuwe project!
  Ik word hier ook vast weer blij van. Veel succes en plezier!

 7. 🐐 Nellie

  wat gaaf dat jullie een andere richting opgaan .ik zal jullie zeker blijven volgen …word vast net zo leuk als stofzuigerzen,,,HEEL VEEL SUCCES

 8. 🐐 Margie

  Veel succes met je nieuwe site. Ik ben benieuwd. Het zal zeker leuker en beter worden.

 9. 🐐 Kirti

  Dat mijn eerste reactie op de site nou op je afscheidsblog is. Maf 🙂

  Wat een geruststelling dat de oude artikelen wel leesbaar blijven. Ik zag mijn huishouden al compleet in de soep draaien… Heel veel plezier en succes in jouw nieuwe hoofdstuk, ik lees vrolijk en nieuwsgierig mee 🙂

 10. 🐐 Sis

  Natuurlijk verhuis ik mee.
  Erg benieuwd naar je nieuwe site.
  Heel veel succes gewenst.
  Sis

 11. 🐐 Penney

  Wat een grappige nieuwe naam! Succes, ik blijf gewoon volgen!

 12. 🐐 Aukje

  Veel succes met de nieuwe site, ik lees weer graag mee!

 13. 🐐 Isabelle

  Ik was een echte verzamelaar, zit wat in ons bloed. Door de nieuwsbrieven van stofzuigeren had ik het niet meer zo lastig om weg te gooien. Bedankt voor al die brieven, resultaat een altijd net huis Veel succes !!!

 14. 🐐 Trudie

  Benieuwd naar de nieuwe site. Tof dat jullie je doorontwikkelen!

 15. 🐐 Maja

  En als die mensen die moeite hebben met beginnen, worden vast doorverwezen naar een bijpassende website: Vooruitmetdegeit.nl 😉

 16. 🐐 Liset

  Klinkt goed maar verhuizen die handige tips en lijstjes en adviezen wel mee. Nu zoek ik regelmatig handige weetjes terug. Dat gaat toch niet verdwijnen hè. Veel inspiratie voor leukegeit!

 17. 🐐 Jan van Ravensberg

  Veel succes met de nieuwe formule.
  Als mantelzorger met huishoudelijk gezien twee linkse handen altijd op je terug kunnen vallen voor wetenswaardigheden

  Jan

 18. 🐐 Marjolein

  Frisse wind doet wonderen. Lees altijd gelijk de nieuwsbrief, zal dat zeker ook gaan doen met je nieuwe site, succes.

 19. 🐐 Beate Harmeling

  Super ik ben benieuwd en verzot op geiten 😍

 20. 🐐 Robert

  Gefeliciteerd met deze nieuwe onderneming. Als de oude artikelen maar wel bereikbaar blijven, want dat vind ik heel belangrijk. (en andere volgers ook) Succes met deze doorontwikkeling!

 21. 🐐 Bieke

  Leuk nieuwe onderwerpen! ik kijk er naar uit.. hoop voor jou en Jelle dat je straks ook over ouderschap kunt gaan schrijven vanuit persoonlijke ervaringen. Bieke

 22. 🐐 Esra

  Succes & ben benieuwd. Ik blijf je nog zeker volgen!

 23. 🐐 Marijke

  Ik volg lekker mee. Succes gewenst voor je nieuwe site !

 24. 🐐 Willemijn

  Succes met de nieuwe onderneming en ik blijf het zeker volgen. Ik heb er vaak goede dingen uitgehaald.

 25. 🐐 Jacquelien

  Wat leuk een nieuwe uitdaging! Ik ga je volgen op Instagram en wens jullie veel succes met alles 👊🏼

 26. 🐐 Marvis MacDonald

  Heel veel succes. Ik verhuis natuurlijk mee. Kom op, hup met die geit

 27. 🐐 Anna

  bèèh-bèh–bèh-bèè, ..zó blérde de geit het afscheid van ‘stof-zui-ger-zen…….:))

 28. 🐐 Vroon

  Meer een leefstijl site dus. Iets waar je vaak al aan raakte, maar dat vermoedelijk inderdaad beter in een ander format past. Ben benieuwd. Fijn dat de artikelen over het huishouden wel gewoon beschikbaar blijven. Ik verhuis mee. Veel succes!

 29. 🐐 Ineke

  Ik blijf je volgen. Veel succes met alles!

 30. 🐐 Angelien

  De naam heb je vast en zeker met Jelle bedacht. Is dit geen online cursus van so chicken? Ik blijf je volgen , alleen zit instagram niet in mijn systeem. Maar, stuur gezellige nieuwsbrieven. Top en succes.

 31. 🐐 Janine

  Veel succes met je nieuwe site!!
  Ik blijf volgen

 32. 🐐 Laura

  Van harte Billy met je nieuwe site. Ik blijf je volgen. Volgende stap een echt boek net als Jelle?? Daar wacht ik namelijk op. ..
  Voor nu succes met Leukegeit.nl

 33. 🐐 Marina

  Veel succes en ik zeg voor uit met de geit!!

 34. 🐐 Ruben

  Komt er ook een app van de site zoals bij soChicken.nl?

 35. 🐐 Manja

  Komt er (net zoals bij Stofzuigerzen) ook een RSS-feed op Leukegeit.nl?

 36. 🐐 Petra

  Gefeliciteerd, ik ben benieuwd. Toen ik de titel van je nieuwe site zag dacht ik bij mezelf, jullie kunnen wel een kinderboerderij beginnen met de namen van jullie site. Succes en veel plezier met je nieuwe site.

 37. 🐐 Karin Krijnen

  Gefeliciteerd zal je zeker blijven volgen,op je nieuwe site..

 38. 🐐 Piya Huisman

  Veel succes met de nieuwe site! Ik blijf trouw meelezen. 🙂

 39. 🐐 Gerda

  Jammer, ik ben benieuwd wat er nu komen gaat. heel veel succes.

 40. 🐐 Joke

  Hé, wat vreemd! Ik dacht dat SoChicken van Jelle was…
  Natuurlijk blijf ik jullie volgen! Veel succes gewenst!

 41. 🐐 Gonny

  Billy, heel veel suc6, met “leukegeit” ik blijf je volgen….

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate