Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Tijd besparen in het huishouden – 15 manieren

We hebben het allemaal druk, en willen in zo min mogelijk tijd, zo veel mogelijk doen. Dat geldt natuurlijk ook voor het huishouden! 15 manieren om tijd te besparen in het huishouden.

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

 1. Een schot voor open doel, maar niet te vergeten: ruim alles op wat je gebruikt hebt. Zo hoef je later niet alle gebruikte spullen van een week of dag op te ruimen. Dat scheelt tijd!
 2. Vele handen maken licht werk: zet de rest van het gezin aan het werk. Ieder heeft zo zijn klusjes. De één ruimt de vaatwasser in, de ander dekt de tafel, etc.
 3. Maak iedere dag een kwartiertje vrij om een kastje, lade of doosje op te ruimen. Zo stapelt het niet op en een vijftien minuten per dag moet te doen zijn.
 4. Koop vochtige schoonmaakdoekjes in leg deze in het toilet of de badkamer. Op glanzende, witte oppervlakken is stof snel te zien en met een vochtig doekje haal je dit zo weg.
 5. Spoel je servies af voordat je het in de vaatwasser zet of in een teiltje om later af te wassen. De resten koeken minder aan, waardoor het afwassen sneller en gemakkelijker gaat.
 6. Een simpel, maar doeltreffend iets: laat iedereen zijn of haar voeten vegen voordat ze het huis binnen gaan. Dat scheelt weer een rondje dweilen. Nog beter: laat iedereen zijn of haar schoenen uit doen.
 7. Koop een archiefbak en sorteer meteen alle brieven, rekeningen en andere overzichten die je binnen krijgt.
 8. Neem een kruimeldief in gebruik! Vooral kleine resten eten of stofwolkjes zijn heel handig op te zuigen met dit apparaat. Eerder schreven we al een artikel over je handige held in huis.
 9. Check eens de waterhardheid in jullie huis. Hard water bemoeilijkt de werking van apparaten zoals de cv-ketel en douchewanden slaan wit uit. Handig dus om eens te kijken hoe je zachter water krijgt.
 10. Laat je niet afleiden door je televisie, radio of smartphone. Ga gericht aan het werk en je zult zien dat je sneller klaar bent.
 11. Doe lege flessen en recyclebaar glas meteen in je boodschappentas. Zo stapelt het niet op en kun je de eerst volgende keer dat je in de supermarkt bent, de flessen en het glas inleveren.
 12. Gooi oud papier meteen weg. Foldertjes en kranten van weken geleden lees je toch nooit meer, dus dat kan meteen bij het oud papier.
 13. Maak een to do-lijstje! Zo kan je doelgericht aan het werk gaan en verspil je geen tijd aan het plannen van je werkzaamheden.
 14. Geen tijd om het beddengoed te verschonen? Hang dan het dekbed even buiten. Zo kan de stof ademen en slaap jij vanavond weer in een fris bed.
 15. Combineer huishoudelijke taken. Zo kun je onderweg naar huis even langs de supermarkt om boodschappen te doen en kun je tijdens het koken je koelkast opruimen.

Geef jezelf een schop onder je kont

Wil je voor eens en voor altijd afrekenen met je uitstelgedrag? Dan hebben wij iets heel leuks voor je. Onze grote zus soChicken heeft een effectieve online uitstelgedrag cursus. De cursus helpt je je uitstelgedrag om te zetten in discipline. De tips en opdrachten in deze cursus werken zowel op je werk als thuis.

Al vele duizenden mensen hebben hun leven veranderd met deze cursus, en misschien is het ook voor jou de oplossing die je al zo lang zoekt. Lees hier meer over deze populaire cursus…

uitstelgedrag

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate