Het is even geleden dat ik thuis een tosti had gegeten, maar dat kwam voornamelijk omdat het tosti ijzer het begeven had. Inmiddels ben ik weer druk in de weer met het maken van tosti’s en heb ik 4x een tosti zonder kaas voor je klaarstaan. Ideaal als lunch of als ontbijt.
Ik word zo blij van al die opties om vlees na te maken. Deze vegan bacon gemaakt van plakjes tofu is verrassend goed gelukt. Je krijgt echt een beetje het idee van gebakken spek.
3 reactiesMeringues maken zonder ook maar een ei te gebruiken. Dat klinkt gek, en dat is het ook. Meringues maak je normaal gesproken met opgeklopt eiwit en suiker, maar bij deze vegan variant heb ik het sap van een pot kikkererwten gebruikt. Ik heb er ook een video van gemaakt. Meringue lovers – here we go!
2 reactiesPaprika’s zijn altijd zó kleurrijk. Ik word alleen al blij om naar de verschillende kleuren te kijken. In dit recept gebruik ik zowel rode als gele paprika’s, samen met de zoete aardappel zorgt het ervoor dat de paprikasoep uiteindelijk een oranje kleur krijgt. Als dat geen feestje is, dan weet ik het ook niet meer.
Ik eet graag appeltaart. Heel graag zelfs. Het maakt niet uit waar ik geniet van een stuk appeltaart, zolang er maar een flinke toef slagroom bij gepaard gaat. Afgelopen week maakte ik een appeltaart (of eigenlijk meer een appelcake) zonder ei en boter en voorzien van een laagje karamelsaus. De taart was verrukkelijk. Bekijk hier het recept.
3 reactiesNu het herfst is zijn pompoenen in overvloed te verkrijgen. En dat komt goed uit, want ik ben er gek op. Aangezien mijn liefde voor pompoen tot vandaag niet verder ging dan het bereiden van een pompoensoep, ben ik vandaag de keuken ingedoken om pompoenbrood te gaan maken. En ik kan je één ding vertellen: Dit recept voor pompoenbrood is zó lekker dat je direct de keuken in wilt duiken.