Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

Vegan quiche met broccoli

Billy van der GaagEen lekkere vegan quiche met broccoli als diner, een puntje als snack of gewoon op een ander willekeurig moment. Dat is wat je gaat aantreffen in dit recept.

Vanavond eten we quiche met broccoli

Soms heb ik van die dagen dat ik echt even geen inspiratie heb voor het avondeten. Ga ik vanavond voor een lekkere pasta, plaattaart of toch voor een curry vol met groente en blokjes tempeh? En heb ik zin om wat langer in de keuken te staan of moet het allemaal snel snel snel?

Laat ik nu van lekker eten houden én groot fan zijn van een snelle maaltijd. Van de week bedacht ik me dat ik trek had in een quiche die snel klaar zou zijn. Met een krokant deeg en een plantaardige vulling. Zonder kaas, room en eieren zoals ik eerder al eens liet zien in deze en deze quiche.

Het werd uiteindelijk deze vegan quiche met broccoli. Dit recept bevat zoals gezegd veel broccoli en laat dit nu net één van mijn lievelingsgroenten zijn. Het is echt een lekkere quiche geworden. 🥦

vegan quiche recept

Ingrediënten:

Deze vegan quiche met broccoli zou genoeg moeten zijn voor 3-4 personen. Maak er een lekkere groene salade bij en je hebt een lekkere avondmaaltijd te pakken. Hieronder vind je alle ingrediënten om deze quiche te maken.

Voorbereiding: 10-15 minuten
Oventijd: 25-27 minuten
Bakvorm: een quichevorm met een doorsnede van 28 centimeter

  • vers quiche- of taartdeeg van 230 gram (of 5 plakjes bladerdeeg)
  • 200 gram broccoli – in kleine roosjes
  • blok tofu van 400 gram
  • 70 gram kikkererwtenmeel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 ml groentebouillon
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepels edelgistvlokken (nutritional yeast)
  • 2 eetlepels maizena
  • snuf zout, peper, kurkuma en cayennepeper
  • 4 lente-uitjes – in dunne reepjes

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven alvast voor op 190 graden Celsius.
  2. Zet een pan met water en een snufje zout op hoog vuur. Kook, zodra het water begint te borrelen, de roosjes broccoli voor 2 minuten in het water. Giet de roosjes broccoli hierna snel af onder koud water en en laat ze afkoelen. Het kort koken (blancheren) van de broccoli haalt net even die harde bite er vanaf.
  3. Pureer in een keukenmachine (of met een staafmixer) de tofu, olijfolie, kikkererwtenmeel, bouillon, knoflook, tijm, mosterd, edelgistvlokken, maizena, zout, peper, kurkuma en cayennepeper goed fijn. Verplaats de vulling voor de quiche in een grote kom.
  4. Meng de uitgelekte roosjes broccoli samen met de reepjes lente-ui door de vulling voor de quiche.
  5. Rol het deeg uit op het aanrecht en leg het deeg voorzichtig in een quiche bakvorm. Druk de zijkanten goed aan in de bakvorm en prik met een vork wat gaten in de bodem, zodat er wat lucht kan ontsnappen tijdens het bakken.
  6. Verdeel de vulling van de quiche in de bakvorm en bak deze lekkere vegan quiche met broccoli in zo’n 25 tot 27 minuten gaar. Merk je dat de korst erg donker wordt tijdens het bakken? Plaats dan wat aluminiumfolie over de bovenkant van de quiche.

quiche recept met broccoli

Dit quiche recept met roosjes broccoli is een echte aanrader als je een gezonde maaltijd wilt eten en kort in de keuken wilt staan. Serveer de quiche met een groene salade en je kunt dan zeker met drie tot vier mensen van de quiche genieten.

plantaardige quiche recept

Is deze broccoli quiche iets voor jou? Laat het zeker weten als je deze quiche hebt gemaakt. Tag me in een foto op Instagram of laat hieronder een reactie achter. 🥦

Wat is jouw favoriete quiche recept?

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate