Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

Vegan curry met tempeh en pompoen

Billy van der GaagMijn eerste curry recept op leukegeit.nl. Heel blij mee, want het recept is ook nog eens hartstikke lekker geworden. Deze vegan curry is voorzien van tempeh, pompoen, tuinbonen en een flinke portie specerijen om je pittigheid op te wekken.

Curries over de hele wereld

Sinds ik naar Thailand en India op reis ben geweest, ben ik verslaafd geraakt aan curry. Ik at het vaak wel twee keer per dag, soms zelfs als ontbijt.

Tijdens mijn reis door Thailand heb ik ook twee weken door Myanmar gereisd, waar de keuken niet zo heel erg verschilt met die van Thailand. Behalve dat er in de Myanmarese keuken een stuk meer olie gebruikt wordt. Je hoeft je lippen in ieder geval niet meer in te vetten zullen we maar zeggen.

Eenmaal teruggekeerd uit Azië besluit ik steevast om vaker zelf curry te gaan maken. Op de één of andere manier komt dat er dan weer niet van. Dus eindigen we meestal met een supermarkt curry zakje.

En hoewel sommige varianten in de supermarkt helemaal niet zo slecht hoeven te zijn, ben ik er toch in geslaagd om een eenvoudige, maar onwijs lekkere curry te maken (alles is gewoon te vinden in de supermarkt).

De tempeh in dit artikel is en dat is echt heel makkelijk. In het artikel over tempeh bereiden laat ik je zien hoe je dit snel kunt doen.

Ingrediënten:

Aantal personen: 4 personen
Voorbereiding: 20 minuten
Kooktijd: 30 minuten

    • 300 gram (zilvervlies)rijst
    • 250 gram tempeh
    • 400 gram pompoen, in blokjes van zo’n 2 bij 2 cm gesneden
    • 300 ml groentebouillon
    • 1 blik kokosmelk
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 flinke ui, klein gesneden
  • 1/2 Spaanse peper, in dunne reepjes
  • 1 cm verse gember, in kleine blokjes
  • 1 flinke eetlepel currypoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels komijn
  • snufje cayennepeper
  • 250 gram tuinbonen
  • snufje zout
  • een bosje koriander

Bereidingswijze:

  1. Kook de rijst volgens de verpakking.
  2. Snijd de tempeh in kleine blokjes van 1,5 bij 1,5 cm en stoom de tempeh voor circa 15-20 minuten.
  3. Breng alvast een klein laagje bouillon aan de kook in een grote wokpan en fruit hier de ui, Spaanse peper, knoflook en gember in voor zo’n 5 minuten.
  4. Roer de komijn, currypoeder, chilipoeder en cayennepeper toe en bak dit voor een minuut mee.
  5. Voeg de kokosmelk, de blokjes pompoen en de resterende bouillon toe en breng dit aan de kook.
  6. Zet het vuur laag en laat de curry 10-15 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken.
  7. Voeg de tuinbonen toe en kook dit 5 minuten mee – of totdat de pompoen gaar is.
  8. Voeg de gestoomde tempeh en de koriander toe aan de vegan curry, eventueel nog wat zout en verdeel de curry samen met de rijst over de borden.

vegan curry recept

vegan curry met pompoen en tempeh

4 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Lineke

    Deze curry vandaag gemaakt en hij is verrukkelijk!

  2. 🐐 Billy

    Leuk dat je de curry gemaakt hebt Lineke! 🙂

  3. 🐐 Anja

    zou graag je recepten willen printen echter dan gaan er b.v. 8 pagina’s uitkomen. kun je niet een beknopte afdrukversie maken ? of zie ik misschien iets over het hoofd ?

  4. 🐐 Billy

    Hoi Anja, daar heb ik eerlijk gezegd nog niet naar gekeken. Ik ga kijken of ik het binnenkort kan aanpassen. Dankjewel voor je opmerking hierover! 🙂

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate