Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Verjaardag goedkoop vieren – 5 budget tips

Je verjaardag helemaal niet vieren is natuurijk het meest goedkoop. Wil je toch een feestje vieren, dan hebben wij een aantal handige budget tips voor je om je verjaardag dit jaar lekker goedkoop te vieren.

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Tijd om naar huis te gaan

Geef op de uitnodigingen die je verstuurt (bijvoorbeeld via een kaartje, whatsapp of via Facebook) een duidelijke eindtijd van het feestje aan. Dit kan behoorlijk wat geld besparen. Streng? Misschien, maar als je geen eindtijd aangeeft bestaat de kans dat mensen veel langer blijven plakken, waardoor je meer eten en drinken nodig hebt.

Door duidelijk te zijn over de eindtijd weet jij hoeveel inkopen je moet doen en kom je niet voor verrassingen te staan. En voor je gasten is het ook wel fijn, zo weten zij waar ze aan toe zijn en of ze bijvoorbeeld oppas moeten regelen.

2. DIY er op los

Ik ben gek op het zelf maken van dingen. Ook voor je verjaardag zijn er op internet een heleboel leuke zelfmaak ideetjes te vinden. Maak bijvoorbeeld je eigen slingers van oude tijdschriften, dek een mooie tafel met bloemen en takken uit de natuur of gebruik lege wijnflessen als kaarsenhouders. In en rondom je huis zijn zoveel handige dingen te vinden om je verjaardag goedkoop aan te kleden.

3. American party

Een American party begint zich ook langzaam te ontpoppen tot iets gebruikelijk. Het idee? Iedereen brengt iets lekkers te eten of te drinken mee, waardoor jij als gastheer of -vrouw een beetje wordt ontlast. Zowel financieel gezien als de voorbereidingen.

Spreek bijvoorbeeld met je vriendengroep af dat op ieder feestje en op iedere verjaardag iedereen wat te eten of drinken meeneemt. Als je dit eenmalig afspreekt hoef je het onderwerp niet steeds op te brengen. En nog een voordeel: iedereen met een allergie, dieetwens of intolerantie kan zijn of haar eigen gerecht meenemen. Zo is er voor diegene altijd iets te eten.

4. De juiste afweging

Zoals we net al zeiden, is het zelf maken van dingen vaak een stuk goedkoper. Maar dat geldt niet voor alles wat je zelf maakt. Kleine hapjes zijn vaak goedkoper als je deze zelf maakt in plaats van besteld bij een cateringbedrijf.

Fancy cupcakes of taarten zijn daarentegen meestal goedkoper als je deze kant-en-klaar koopt. Zo heb je voor een taart veel ingrediënten nodig en heb je niet altijd de juiste bakvorm in huis. Hierdoor ben je aan het einde van de rit meestal meer geld kwijt dan als je een taart in een winkel koopt. Maak dus een goede afweging van zaken die je beter kant-en-klaar kan kopen en spullen die het goedkoopst zijn als je ze zelf maakt.

5. Goedkoop boodschappen doen

Ga je toch zelf in de keuken aan de slag, haal dan op de meest efficiënte manier de boodschappen in huis. Ga bijvoorbeeld naar de groothandel en sla daar groots in.

Vier je je verjaardag ‘s avonds en wil je graag wat alcoholische versnaperingen serveren? Bewaar dan goed de bonnetjes van de slijterij. Al het bier, wijn of de sterke dranken die niet op zijn gegaan kun je dan terugbrengen en je geld terug krijgen. Zo voorkom je dat je met allerlei flessen drank zit, die je zelf niet of nauwelijks drinkt.

Heb jij nog tips om je verjaardag goedkoop te vieren? Laat zeker even een reactie achter!

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Suzanne

    Deze verjaardag zou ik overslaan!!

  2. 🐐 els

    Mijn Tip voor een verjaardag ,is die samen met je nichtje die maar 3 weken later jarig is te vieren en ook nog eens 60 jaar wordt. Samen uit zoeken wat je allebei wilt en je kan het net zo duur of goedkoop maken als je wilt Het was een zeer geslaagd feest met een echte DJ en iedereen heeft genoten en is niks tekort gekomen wat eten en drinken betrof.Een zaaltje gehuurd waar 75/100 personen in konden,een snackkar ingehuurd en een erkende slijterij die de alcoholische versnapering bezorgde.Zelf de boel versierd en voor de limonade en sappen gezorgd,en de drank hadden we uitbesteed aan 2 Bardames die het goed bij konden benen. De schoonmaak voor de volgende dag hadden we ook uitbesteed aan het bedrijf waar het Feestje werd gehouden.Het is zeker voor herhaling vatbaar.SuccesEls xxx

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate