Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Hoe kan ik makkelijk meer geld verdienen? – dit zijn mijn 15 tips

Hier en daar makkelijk meer geld verdienen - dat klinkt toch niet verkeerd? In dit artikel geef ik mijn 15 tips die er voor gaan zorgen dat je eenvoudig wat extra geld kunt verdienen.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

15 tips om meer geld te verdienen

Of je nu een drukbezet student, ouder of wie dan ook bent – er zijn talloze manieren om meer geld te verdienen. Ben je hier naar op zoek? Dan ben je hier aan het juiste adres, want hieronder deel ik mijn tips en inspiratie om wat extra geld in het laatje te brengen.

Veel mensen zitten vast in hun gedachten en werk dat ze geen andere mogelijkheden zien om meer geld te verdienen. Met de tips hieronder hoop ik je te inspireren dat je deze mogelijkheden wel weer gaat zien.

Laten we beginnen – bekijk mijn 15 tips om meer geld verdienen mogelijk te maken. ⤵️

 1. Heb je een paar uur niks te doen? Verzamel dan je oude spullen en zet dit op een dienst als Marktplaats of Vinted. Maak een rondje door je huis en kijk goed naar de spullen die je niet meer gebruikt. Heeft het voor jou geen waarde meer? Kijk dan of het je kunt verkopen.
 2. Daar ben ik weer met mijn weekmenu’s, maar het maken van een weekmenu werkt echt. Zelf plan ik regelmatig de maaltijden voor komende week, ik bestel de boodschappen en zo weet ik ongeveer wat ik ga eten. Met enige variatie uiteraard. Vind je het lastig om steeds weer te moeten bedenken wat je wilt gaan eten? Ga dan aan de slag met mijn bundel weekmenu’s. Je ontvangt vier weekmenu’s die gezond en lekker zijn. Plus ze gaan je helpen om geld te besparen op je boodschappenuitgaven. Wat wil je nog meer?
 3. Stop met het kopen van voorgesneden groenten, fruit en andere halffabrikaten. Hoewel het makkelijk is, is het zeker niet goedkoop. Neem sperziebonen als voorbeeld. De voorgesneden variant kost 5,23 euro per kilo, terwijl de niet voorgesneden variant slechts 3,38 euro per kilo kost (bij AH). Plus je kunt je eigen zakje meenemen, scheelt ook nog plastic.
 4. Kijk eens of beginnen met beleggen iets voor je is (⬅️ ik schrijf er dit artikel over). Beleggen is niet geheel zonder risico, maar het kan wel een manier zijn om makkelijk meer geld te verdienen. Je kunt een deel van je geld beleggen in de hoop een goed rendement te maken, zodat dit geld meer waard wordt zoals ik doe bij het bekende platform DeGiro.
 5. Vraag een nieuwe bankrekening aan die goedkoper is én waar je een welkomstbonus bij krijgt. Eerder maakte ik een overzicht met de goedkoopste betaalrekeningen van dit jaar. Je krijgt soms zelfs een bonus van een paar tientjes als je overstapt. Snel geld verdiend!
 6. Je auto verhuren. Als je je auto zou aanmeldt op een online platform voor deelauto’s zoals SnappCar – dan zou je zeker een paar tientjes per dag kunnen verdienen op dagen dat je auto wordt verhuurd. Zeker het overwegen waard.
 7. Met het testen van producten kun je vrij eenvoudig wat meer geld verdienen. Als je googelt op ‘producten testen’ kom je een tal van bedrijven tegen waar dit mogelijk is. In het ene geval krijg je gratis producten opgestuurd in het ruil voor het geven van je mening. In het andere geval krijg je ook een onkostenvergoeding.
 8. Oppassen op andermans kinderen of huisdieren. Zelf ben ik nooit oppas geweest (oké nooit betaald, vooral opgepast in ruil voor chips & fris op mijn neefjes), maar ik ken genoeg mensen die een leuke bijverdienste overhouden met een baantje als oppas. Vraag eens na aan buren of ze op zoek zijn naar een oppas.
 9. Begin een side business. Een paar jaar geleden had ik naast Leukegeit een kleine side business opgezet. Een website op het gebied van koffiemachines, logisch als je weet hoe gek ik ben op goede koffie. Door middel van affiliate inkomsten verdiende ik er een paar tientjes tot soms wel twee honderd euro per maand meee. Na een tijdje kreeg ik een mail of ik de website met domeinnaam wilde verkopen voor 1500 euro. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, zodat ik mijn volledige aandacht weer kon focussen op één project.
 10. Bloggen over een onderwerp waar je gepassioneerd over bent. Dit is vaak een makkelijke manier om iets voor jezelf op te zetten. In mijn artikel blog opzetten leg ik duidelijk uit hoe eenvoudig je zelf een blog begint.
 11. Jezelf als ZZP-er verhuren met de kennis en ervaring die jij in huis hebt. Ben je bijvoorbeeld goed in schilderwerk, het bakken van taarten of in het schrijven van teksten? Dan kun je jouw kennis en ervaring inzetten om meer geld te verdienen. Hoe? Laat via je eigen netwerk weten dat je hiermee bent begonnen of meld je aan op sites als freelance.nl en werkspot.
 12. Meer geld verdienen door tijdelijk een extra bijbaantje aan te nemen. Ideaal als je bijvoorbeeld aan het sparen bent voor een komende vakantie of als je je spaarrekening wilt spekken.
 13. Ben je wel op voor een uitdaging? Meld je dan aan als proefpersoon voor de farmaceutische industrie. Zij zijn met regelmaat op zoek naar medische proefpersonen. Afhankelijk van het onderzoek dien je te voldoen aan een bepaald profiel en krijg je een onkostenvergoeding uitgekeerd.
 14. Meer geld verdienen door meer geld over te houden. Stel dat je door geld te besparen maandelijks 200 euro overhoudt, dan heb je automatisch ook meer geld verdiend. Op jaarbasis is dit wel 2400 euro.
 15. Loopt er binnenkomt een contract af (zoals je energie- of telefooncontract)? Bel desbetreffende instantie om te vragen welk tarief ze je kunnen bieden als je wilt verlengen. Zeg vervolgens nog niks toe en speur online om te kijken of je een betere deal kunt vinden. Niet gevonden? Bel dan het bedrijf terug om de deal te accepteren.

Ik hoop dat de tips je gaan helpen om wat extra geld te verdienen. Hoe zit het met jouw situatie? Welke stap heb jij genomen om wat meer geld te verdienen de afgelopen tijd? Ik ben heel benieuwd! 😃

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate