Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

wafels maken zonder ei en melk

Waar kun je nou lekker mee ontbijten dan wafels? Deze wafels heb ik gemaakt zonder eieren en melk, helemaal plantaardig dus. Met het nodige prakwerk staan deze wafels binnen 15 minuten op tafel.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Wafel deliciousness

Sinds ik onlangs een wafelijzer heb gekocht ben ik de ban van het maken van wafels. Zo maakte ik laatst deze chicken and waffles – een combinatie van hartig en zoet op één bord. Een perfecte maaltijd om te maken als je op zoek bent naar comfort food.

Zo ook dit recept om wafels te maken. Perfect veggie comfort food, maar dan zelfs nog gezonder ook. Dit recept is plantaardig, dus deze wafels zijn gemaakt zonder eieren en zonder melk.

Het beslag is voldoende om zo’n 6 wafels te maken. En heb je nog voldoende beslag over om een extra wafel te maken, dan is deze all yours. Je hebt het verdiend. 😉

wafels maken zonder ei en melk

wafels maken - vegan wafels recept

Ingrediënten

  • 130 gram bloem
  • 130 gram havermout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • 1 rijpe banaan
  • 350 ml amandelmelk
  • 3 eetlepels agavesiroop
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • flinke hand rozijnen
  • Als topping op de wafels: blauwe bessen en een extra banaan

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom alle droge ingrediënten door elkaar (bloem, havermout, bakpoeder, baking soda, zout en kaneel).
  2. Prak in een andere kom met een vork de banaan fijn en voeg de amandelmelk, zonnebloemolie en agavesiroop toe. Mix dit goed door elkaar en voeg de rozijnen toe.
  3. Voeg de natte ingrediënten bij het droge beslag en meng dit door elkaar. Laat dit een paar minuten staan en warm ondertussen het wafelijzer op.
  4. Vet het wafelijzer licht in met een beetje olie en giet de wafelvorm vol met een deel van het beslag. Laat de wafels gaar worden – afhankelijk van het type wafelijzer. Bij mij duurde het ongeveer 5-7 minuten.
  5. Bedek de wafels met wat plakjes banaan en blauwe bessen en drapeer er eventueel wat agavesiroop over wat een beetje extra zoetigheid.

De wafels hebben een lekkere bite en de banaan, agavesiroop en rozijnen geven deze wafels een natuurlijk zoete smaak. Afgemaakt met wat plakjes banaan en een handje blauwe bessen kun je je honey verrassen met dit lekkere ontbijtje. Heb jij weleens wafels gemaakt?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Hélène Jennes

    Heerlijke wafels zonder ei en koemelk! Zeker voor mensen met een allergie ! Super. Ik gebruik alleen minder amandelmelk , krijg je steviger beslag en geen kaneel.

  2. 🐐 Judith

    Beste Billy,

    Wat een lekker en leuk recept! Door een eiallergie en coeliakie eet ik nooit meer wafels of pannenkoeken, maar met dit recept is dat wel gelukt! De bloem heb ik vervangen voor glutenvrij bloem en ik heb wat xanthaangom toegevoegd. De wafels lukten niet zo goed, maar als dikke pannenkoek ging dit erg goed. Én ik vond het erg lekker. Dus bedankt!

    Groet,
    Judith

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate