Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Weinig ruimte in huis? Zo creëer je meer opbergruimte!

Overzicht in huis creëer je niet alleen door af en toe spullen weg te doen, maar juist door praktische plekken te creëren waar je deze spullen in opbergt. In dit artikel lees je mijn 4 handige tips!

Nadia Morsink

Billy van der Gaag

Nadia eet vegetarisch, geniet van een wandeling door de natuur en schrijft graag over interieur, duurzaamheid en minimalisme.

🐐 Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met HEMA.

1. Mooie opbergers om spullen in op te bergen

Met mooie opbergers bedoel ik opbergspullen waar je met plezier naar kijkt. Manden, potten, doosjes etc. Die zorgen voor een fijne uitstraling in je interieur.

Het is dus geen straf om een mooie opbergmand in huis te halen. Rieten manden zijn ideaal om kleine spullen in op te bergen. Zo houd je het goed bij elkaar.

Daarnaast bestaan er ook grote rotan- of rieten manden die zeker een plek verdienen in ieder huis. Wees wel selectief wat je in welke mand opbergt. Deze opbergers kun je vervolgens bijvoorbeeld plaatsen in een open kast, op een plankje, op de wastafel, het aanrecht of misschien gewoon op de eettafel.

2. Creatief opruimen

Heb je spullen die je liever niet in het zicht wilt hebben? Dan kun je er bijvoorbeeld een leuk gordijntje voor hangen. Laat het gordijn matchen met de rest van je interieur.

Beschikt je huis over een trapgat? Benut deze ruimte dan om je spullen op te bergen. Misschien gaat het om kerstspullen, skispullen, winter- of zomerkleding, schoenen, knutselspullen of speelgoed. Vooral als je een klein woonoppervlak hebt, is het ideaal om zulke ruimtes optimaal te benutten.

Zo kun je bijvoorbeeld een kast op maat laten maken, waar je al deze spullen in op kunt bergen. Het trapgat is niet een plek die snel zichtbaar is vanaf de bank. Je zult dan ook niet snel last hebben van de spullen die je hier hebt neergezet.

Is dit wel het geval? Hang er dan een gordijn voor in een mooie kleur of leuke print.

3. Onzichtbare plekken

Naast mooie opbergers bestaan er ook spullen of opbergers die je liever niet teveel in het zicht wilt hebben. Geschikte plekken voor deze spullen zijn bijvoorbeeld onder je bed of op een (kleding)kast.

Bij verschillende winkels kun je lage opbergbakken aanschaffen waar je veel spullen in kwijt kunt. Deze kun je op een kast zetten of je schuift de opbergbak makkelijk onder het bed. Je verkijkt je er waarschijnlijk op hoeveel ruimte je hebt onder het bed. Haal wel regelmatig een stofzuiger onder je bed, want het is een plek waar zich snel stof ophoopt.

Het is ook leuk om als dressoir of tafeltje een oude kist op te knappen en deze te gebruiken. Deze kist kun je dan weer gebruiken om ook spullen in op te bergen. Niemand die het ziet.

Een oud kerkbankje is ook leuk om in een gang te zetten. Hier kun je bijvoorbeeld alle schoenen in kwijt – super handig én sfeervol! Er bestaan genoeg verstopte opbergplekken, zoals je kunt lezen in dit artikel.

4. Kast op maat

Je kunt ook een kast op maat laten maken op welke plek jij maar wilt. In de slaapkamer, de badkamer, de garage, de gang of misschien de schuur.

Deze op maat gemaakte kast hoeft niet eens heel diep te zijn. Je kunt de kast bijvoorbeeld op plafondhoogte laten maken. Op deze manier creëer je veel opbergruimte om spullen op te bergen.

De kast kun je verven in een mooie kleur met leuke deurgrepen. Vervolgens functioneert de kast ook nog eens als eyecatcher in je huis. Een kast kun je natuurlijk ook op maat laten maken als laag, smal, diep of breed model. Dat is het ideale van het op maat laten maken.

Zo zie je maar weer dat er genoeg mogelijkheden zijn om spullen op te bergen. Hoe klein of groot je ook woont.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate