Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Met deze checklist heb je je slaapkamer in 15 minuten opgeruimd

De slaapkamer is een ruimte waar je veel tijd in doorbrengt. Hoe fijn is het als je in slaap valt en wakker wordt in opgeruimde slaapkamer? Deze checklist zorgt er voor dat je slaapkamer binnen een kwartier weer helemaal opgeruimd is.

Nadia Morsink

Billy van der Gaag

Nadia eet vegetarisch, geniet van een wandeling door de natuur en schrijft graag over interieur, duurzaamheid en minimalisme.

1. Oppervlaktes aanpakken

Hoe vaker je opruimt en schoonmaakt, hoe minder tijd het uiteindelijk kost om je slaapkamer netjes te houden. Probeer er een routine van te maken.

Begin met de kastjes. Maak de nachtkastjes schoon en verwijder spullen of objecten die daar niks te zoeken hebben. Kijk in de lades en probeer te minimaliseren. Het is vaak het eerste wat je ziet als je wakker wordt, dus wel zo fijn als jouw nachtkastje geen chaos is.

Dit geldt ook voor de vensterbanken, het bureau of een tafel. Maak het schoon en zorg dat kleine frutsels verdwijnen in bakken of manden. Items waarvan je denkt dat die niet in de slaapkamer thuis horen, stop je in een bak of mand. De verzamelde inhoud hiervan leg je vervolgens op de plekken waar het hoort.

2. Zet een wasmand in de slaapkamer

De wasmand is onmisbaar in een slaapkamer. Laat je vieze kleding niet op de grond slingeren of over een stoel, maar gooi het meteen in een wasmand. Je kunt ook meerdere wasmanden hebben. Op deze manier kun je gelijk kleding sorteren op kleur of aantal graden.

Vaak zorgt kleding ervoor dat je slaapkamer een troep lijkt. Wanneer je ’s ochtends een kledingcrisis hebt gehad, probeer dan de kleding die je vervolgens niet aandoet, gelijk terug te hangen in de kast. Dit bespaart moeite en tijd.

Je hebt tegenwoordig hele mooie wasmanden te koop die je kunt matchen met je interieur. Kijk bijvoorbeeld naar een mooie rieten wasmand (zoals één van deze).

3. Een overzichtelijke kledingkast

Niet weg te denken, een kledingkast in de slaapkamer. Dit is voor mensen vaak hetgeen waar alles te vinden is, behalve orde. 75% van de kleding dragen we niet eens! Zelf vind ik het ook lastig om mijn kledingkast altijd overzichtelijk te houden. Een slaapkamer lijkt immers opgeruimd, zolang je niet achter de kastdeurtjes hoeft te kijken. Maar het geeft natuurlijk het meeste rust als je ook achter de deurtjes de boel geordend hebt.

Een tip is om ieder seizoen de hele kledingkast te checken. Maak drie stapels:

    1. Twijfelgeval
    2. Mag weg
    3. Houden

Daarna ga je de stapel van ‘twijfelgeval’ nog een keer bij langs, totdat hij weg is.

Er bestaan genoeg tweedehands winkels of goede doelen waar kleding heel gewenst is en waar je er ook nog aan kunt verdienen. Denk aan Vinted of Marktplaats. Door je kledingkast grondig op te ruimen, creëer je overzicht en weet je weer wat je hebt. Dit maakt het ‘s ochtends een stuk makkelijker om te beslissen wat je aan wilt. Daarnaast kom je er waarschijnlijk achter dat je helemaal niet veel nieuwe kleding nodig hebt.

Lees ook:

4. Decoratieve opbergers

Vul je slaapkamer met leuke decoratieve opbergers. Er zijn veel mooie manden of dozen te koop (zoals deze). Het is dan ook geen straf om deze in het zicht te zetten. Zet ze bovenop de kast of op een plankje aan de muur.

5. Maak je bed op en houd het fris

Maak jij je bed iedere dag op? Dit oogt namelijk een stuk netter. Het kost vaak maar een minuutje. Leuk je bed op met wat kussens of een plaid en dit nodigt uit om ook overdag op deze plek een lekker boekje te lezen.

Open daarnaast iedere dag de gordijnen en zet een raampje open. Daglicht en frisse lucht doen wonderen! Je wilt niet ‘s avonds voor het slapen gaan een muffe lucht van de nacht ervoor aantreffen.

Wil je meer weten over het snel opruimen van een ruimte? Lees dan ook dit artikel.

Heb jij iets toe te voegen aan deze checklist? Laat het ons weten in een reactie!

Lekker ontspullen en opruimen

Slim ontspullen en opruimen Bundel

Een opgeruimde leefomgeving draagt bij aan innerlijke rust en een gevoel van controle. Hierdoor voel je je krachtiger op andere fronten in je leven.

Ontspullen helpt je daarnaast ook een hoop geld, energie en tijd besparen. Het is een praktische, leuke en bevrijdende manier om je levenskwaliteit snel en blijvend te verhogen.

In deze compacte cursus leer je hoe je slim en snel kunt ontspullen en opruimen. Tijd om aan de slag te gaan, doe je mee?

Lees meer en start direct…

Deze compacte cursus is onderdeel van het Broednest van soChicken en kun je nu gratis uitproberen!

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate