Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Zuinig leven en sparen met het hele gezin

Ben jij de persoon binnen jullie huishouden die de hand op de knip hebt, terwijl je partner hier totaal niet mee bezig is? Haal dan je partner over ga zuinig leven en sparen, zodat je een extra zakcentje hebt voor de vakantie of andere leuke (gezins)uitjes.

🐐 Dit artikel is geschreven door Sanne.

1. Haal je partner over dat zuinig leven en sparen loont

Organiseer geen etentje en haal geen bos mooie rozen tevoorschijn als je je partner wilt overhalen om zuiniger te gaan leven en om meer te gaan sparen. Dit komt natuurlijk niet zo zuinig over.

Als je je partner wilt overtuigen dat zuinig leven loont, zorg er dan voor dat jullie op één lijn komen te zitten. Ga een gesprek aan als jullie allebei uitgerust zijn (dus niet na een lange werkdag). En zorg ervoor dat je zelf al wat research hebt gedaan om je partner in te laten zien dat jullie sommige dure merkproducten ook wel kunnen vervangen voor een goedkoper alternatief.

2. Herken jullie sterke en zwakke punten

Waarschijnlijk heb je net als je partner uitgaven die je eigenlijk niet altijd hoeft uit te hebben. Denk eens aan het kopen van veel kant-en-klare maaltijden i.p.v. zelf gezond te koken. Door snel de week te plannen wat je wilt eten ga je veel geld besparen op maandbasis.

Wat zijn jullie sterke en zwakke punten? Schrijf dit eens op en praat er met elkaar over. Op deze manier kunnen jullie elkaar stimuleren om minder geld aan onnodige uitgaven te spenderen en wordt zuinig leven en sparen een leuke bezigheid.

Ben je op zoek naar goedkope én kant-en-klare weekmenu’s?Bekijk dan mijn bundel met 4 budgetvriendelijke weekmenu’s. 🌽

3. Stel spaardoelen met elkaar

Zodra jullie je sterke en zwakke punten van elkaar weten, kunnen jullie samen doelen stellen wat jullie willen bereiken. Een doel kan zijn dat jullie een extra weekje op vakantie willen gaan of dat jullie voor de studie van de kinderen willen sparen. Maak een overzicht van jullie inkomsten en uitgaven en bekijk hoeveel geld er bespaard kan worden op jullie uitgaven. De totale besparingen kunnen jullie dan maandelijks opzij zetten op een spaarrekening (met rente!).

4. Zuinig leven en sparen – leer je kinderen om mee te doen

Het is belangrijk dat kinderen van hun ouders het goede voorbeeld meekrijgen. Zorg er voor dat ze verstandig omgaan met hun geld en neem ze mee tijdens het boodschappen doen om ze te attenderen op de verschillende prijzen en waarom je juist voor dit product kiest en leg ze eens uit waarom je met aanbiedingen goedkoper uit bent.

Betrek je kinderen daarnaast ook af en toe (als ze wat ouder zijn)  bij financiële situaties, zodat ze een idee krijgen waarom jullie deze keuzes maken.

Nog meer tips om zuinig te leven

Wil je tips die je echt gaan helpen om maandelijks meer geld over te houden? Bekijk dan zeker mijn praktische eBoek met slimme tips om geld te besparen en te verdienen.

Ontdekt hoe je veel geld kunt besparen, maar ook hoe je stap voor stap je levenskwaliteit verhoogt.

Lees meer…

 

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

8 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Peter

  Ik let al tijden goed om m’n geld en ik leef zuinig en ik merk dat mijn vriendin dit steeds meer gaat overnemen, waarschijnlijk inspireer ik haar, ik hoef er niets voor te doen.

 2. 🐐 Bikkel

  Ik ga deze tip dus ook gebruiken omdat mijn partner moeite heeft met bezuinigen terwijl ik dat wel wil.

  Ik ga de tweede tip gebruiken (herken je zwakke sterke punten). Ik ga die formeel opschrijven samen met mijn partner.

  Ik hoop dat het lukt.

 3. 🐐 Theo

  Mijn partner is er ook liever niet mee bezig, en ik juist heel veel.
  Dat maakt het erg lastig, alhoewel ze de laatste tijd toch wel wat bewuster nadenkt over de uitgaven die zij doet.
  Het bijhouden van inkomsten en uitgaven doe ik al jaren, en als ik dat niet gedaan had, dan had ik waarschijnlijk allang op straat gestaan met mijn gezin.
  Ik ga zeker de tips doornemen met mijn partner, dan kan het alleen nog beter worden hoop ik.

 4. 🐐 Irma

  Volgens mij ben IK degene die teveel uitgeeft, ik weet dat dat mijn probleem is, maar ik word er iedere x mee geconfronteerd dat de maand langer is dan ons salaris is, ahum sorry gezin. Ik ben ervan overtuigd, dat het beter kan en ik ga er daadwerkelijk iets aan doen, bedankt voor de tips <3

 5. 🐐 Fiona

  Wat een leuke artikelen om steeds weer te lezen! Uit de onderstaande reacties zie dat het voornamelijk de mannen zijn die zuiniger zijn en dat de vrouwen over het algemeen wat meer moeite hebben hun hand op de knip te houden. In mijn geval is dit eigenlijk precies andersom, ik ben degene die probeert om zo zuinig mogelijk te leven (en onze ecologische voetafdruk te beperken) terwijl mijn man juist degene is die een gat in zijn hand schijnt te hebben. Het lijkt me leuk om ook eens wat meer reacties van vrouwen hierover te lezen 🙂

 6. 🐐 Tine

  Ik ben ook degene die het meest uitgeeft thuis, en dan nog aan dingen waarvan ik later denk: dat was nu toch niet nodig! Constante bewustmaking is denk ik het enige wat mij zal kunnen helpen… daarom zo’n fan van de website 🙂

 7. 🐐 Dineke

  Nu we nog maar een inkomen hebben ben ik veel creatiever geworden, is dus ergens goed voor. Ik ben een grote fan van soChicken, want leer er veel van.

 8. 🐐 Kitana

  Mijn man en ik zijn beide zuinig, dit resulteert in lage hypotheeklasten doordat we veel hebben kunnen aflossen, en meer vrijheid

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate