Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Zo ziet een gemiddelde werkdag er bij mij uit

In dit artikel geef ik je graag een kijkje hoe een gemiddelde werkdag er bij mij uit ziet. Spoiler alert: ik sta 's ochtends niet om 5 uur naast mijn bed en ik werk ook geen 7 dagen in de week.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Mijn driedaagse werkweek

Sinds ik vader ben geworden werk ik drie dagen per week. Op maandag, dinsdag en woensdag. Dit zijn de vaste dagen dat ik werk. Met af en toe een extra dag buiten deze drie dagen om. Als ik bijvoorbeeld een last minute afspraak heb of als ik nog wat mailtjes moet beantwoorden.

Het is een bewuste keuze om niet meer dan drie dagen te werken. Op deze manier kan ik veel met Jake zijn en merk ik dat ik de combinatie 3 dagen werken, 4 dagen weekend een prima combinatie vind.

Zo ziet een gemiddelde werkdag er bij mij uit

In die drie werkdagen moet ik dan wel al mijn werk voor de hele week gedaan krijgen. En er zijn dan ook drie vragen die ik met regelmaat te horen krijg:

 • “Is Leukegeit.nl je full-time werk?” – Jazeker! Alhoewel ik niet een 5-daagse werkweek heb, is dit zeker mijn full-time werk en inkomen.
 • “Hoe verdien je geld met je website?” – voornamelijk met mijn eBoek over geld besparen, online tempeh cursus, advertenties, affiliates en samenwerkingen met bedrijven. In dit artikel lees je er alles over.
 • “Hoe ziet je werkdag eruit?” – om je een kijkje te geven hoe een gemiddelde werkdag er bij mij uitziet, deel ik dat hieronder graag met je. Jake gaat op maandag en woensdag naar de opvang.

Hoe ziet mijn werkdag er uit?

7:30 uur

📣📣 De wekker gaat. Langzaam ontwaak ik van de nacht en por ik Jelle, die meestal nog in dromenland is, wakker. Een kleine 10 minuten later begint Jake met geluidjes maken.

Jelle stapt uit bed en gaat naar beneden om pap voor onze zoon klaar te maken. Ik kleed me aan en ga naar een vrolijke Jake, trek zijn slaapzak uit en voorzie van hem van een schone luier en neem hem op mijn arm mee naar beneden.

Jelle zit al klaar met slap en lepel om Jake te voorzien van pap en water. 🥰

8:00 uur

Inmiddels is het tijd voor koffie en ontbijt. Vanochtend bestond mijn ontbijt uit een warme havermoutpap met blauwe bessen (uit de diepvries), stukjes banaan, hennepzaad en walnoten. We kletsen wat over de dag en knuffelen nog even met Jake, voordat we op de fiets stappen.

8:30-8:45 uur

Ik stap met Jake op de fiets en breng hem naar het kinderdagverblijf. Vanuit daar fiets ik in een half uur naar mijn co-working plek in Den Haag. Tijdens de rit van zo’n 9 kilometer luister ik een audioboek en geniet ik van het uitzicht. Is het stormachtig of regent het hard? Dan neem ik de trein en loop ik het laatste gedeelte.

9:30-9:45 uur

Meestal fiets ik net even te hard en kom ik bezweet aan in Den Haag. Na een groot glas water zet ik (heel verrassend) een kop koffie en klets ik wat met een aantal andere co-workers die er zijn.

Vervolgens neem ik plaats achter één van de lege bureaus en klap ik mijn laptop open om te kijken wat er op de planning staat voor vandaag. Op zondag maak ik een weekplanning, zodat ik weet waar ik die week aan ga werken.

Voor vandaag staan er een aantal dingen op het programma:

 • het bedenken en draften van 2 recepten
 • invulling geven aan een kookdemo die ik ga geven
 • wegwerken van mijn mail en andere openstaande berichten

10:00 uur

Van 10:00 tot 12:00 uur heb ik de tijd om twee recepten te bedenken die ik volgende week wil maken. Ik heb een flinke lijst met gerechten die ik de komende tijd wil maken. Uit deze lijst kies ik er twee waar ik mee aan de slag ga.

Op papier zet ik hoe ik wil dat het recept gaat smaken. Ik schrijf ingrediënten op, bedenk hoe ik wil dat het recept gaat smaken en ter inspiratie struin ik Pinterest en Google af voor extra aanvullingen.

De recepten werk ik alvast licht uit, zodat ik weet welke boodschappen ik in huis moet halen en ik volgende week meteen aan de slag kan. Tijdens het bereiden verandert er vaak het één en ander in de hoeveelheden en de ingrediënten, dus houd ik altijd mijn laptop open om aanpassingen direct door te voeren. En soms fiets ik tussendoor nog even naar de supermarkt om aanvullende ingrediënten in huis te halen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Billy van der Gaag – Leukegeit (@billyvdgaag) op

12:00 uur

Lunchtijd! We lunchen gezamenlijk en dus lopen we rond de klok van 12 uur naar de kantine. Vandaag heb ik een kliekje over van gisteren – pasta met pesto en groenten. Niks bijzonders, wel lekker. Als ik geen eigen eten bij me heb, haal ik meestal een broodje tempeh met pindasaus.

12:45-13:00 uur

Na de lunch heb ik altijd even een after lunch dip en stel ik lekker even uit door op Instagram rond te hangen. Nadat ik mezelf weer bij elkaar heb geraapt ga ik verder met mijn andere taak van vandaag.

Invulling geven aan een kookdemo. Op zondag 1 maart geef ik een kookdemo tijdens VeggieWorld en ben ik gevraagd of ik een kookdemo op het podium wil geven over tempeh. Superleuk. Allen ik moet natuurlijk wel duidelijk hebben hoe de kookdemo eruit moet komen te zien.

Tot 15:00 uur geef ik mezelf de tijd om hier aan te werken. Wat wil ik gaan vertellen over tempeh, wat wil ik maken? Ik werk de nodige dingen uit en kijk of ik op Youtube nog wat inspiratie kan vinden over het geven van een kookdemo.

15:00 uur

Om 15:00 uur begint mijn werkdag al een beetje ten einde te komen. Ik werk nog een uur aan het beantwoorden van e-mail en het afronden van de twee recepten waar ik in de ochtend ook aan had gewerkt. Om 16:00 uur vind ik het wel welletjes en fiets ik terug naar Delft.

Als ik dan rond 16:30 uur weer thuis ben, vouw ik de was op die al een paar dagen te lang aan de waslijn hangt en haal ik rond 17:30 uur Jake op en kan de avond beginnen.


Zo ziet een gemiddelde (werk)dag er bij mij grofweg uit. Ik zie weleens hoe wervelend en hyper een werkdag van influencers eruit kunnen zien – druk met afspraken buiten de deur en allemaal belafspraken op een dag. Dat ziet er natuurlijk allemaal leuk uit voor de foto’s en stories, maar zo gaat het bij mij meestal niet. Natuurlijk heb ik ook regelmatig zakelijke afspraken, maar gemiddeld genomen ziet een werkdag er bij als bovenstaande uit. 🙌

Hoe ziet een werkdag er bij jou uit? 😃

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Kitana

  Hoi Billy! Lekker dagje👍 veel vrijheid ook om je dag zelf in te delen, dat lijkt me heerlijk. Ik sta rond half 8 op, en fiets om 08:15 uur 2 km naar kantoor. Ik zorg ervoor dat de orders worden doorgegeven aan het magazijn zodat zij de bestellingen kunnen klaarzetten. Rond 13:00 lunch ik samen met de collega’s, meestal brood, soms halen we Thai. Daarna maken we een wandelingetje. ‘s Middags is er tijd voor andere taken; klachten afhandelen, folders maken, website bijwerken. Het werk is veelzijdig en nooit af. Om 17:30 uur zit het werk erop. Ik fiets soms nog even langs de supermarkt en dan naar huis. Eventueel draai ik een wasje en begin ik met het eten. We eten rond 19:00-19:30 uur, daarna ruimt mijn man de vaatwasser in, kan ik nog even de was ophangen en daarna en kijken we tv. Zo gaat het 5 dagen per week. Ik zou graag meer vrije tijd willen, maar fulltime werken zorgt er wel voor dat ik goed kan sparen.

 2. 🐐 Saskia

  Bedankt voor het delen Billy. Klinkt wel heel aantrekkelijk zzp-er en drie dagen werken. Ik ben wel heel benieuwd naar jouw netto maandinkomen of mogen wij dat niet weten?

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate