Vandaag deelt Oliver zijn recept voor gebakken aubergine met een saus van geroosterde paprika. Heerlijk als bijgerecht of maak er een lekker hoofdgerecht van.
Olilo goes Leukegeit
Mijn goede vriend Oliver is echt een ster in de keuken. Hij is het type persoon dat van iedere maaltijd een feestje maakt. Op zijn eigen website Olilo deelt hij regelmatig recepten van zijn culinaire avonturen, favoriete smaken en de meest heerlijke Libanese lekkernijen. De komende tijd deelt hij hier een aantal heerlijke recepten die hij speciaal voor Leukegeit heeft gemaakt.
Vorige keer deelde hij al zijn recept voor een heerlijke Libanese groenteshoarma en een recept voor broccoli met yoghurtsaus.
In dit recept laat hij zien hoe hij gebakken aubergine maakt met een saus van geroosterde paprika. Bedankt weer voor het delen van dit recept, Oliver!
Gebakken aubergines
Ik ben dol op gebakken aubergine (met-veel-olie-in-een-koekenpan-gebakken 😉)! Zo dol dat ik de helft al heb opgegeten voordat het op tafel komt. Op een stukje Libanees brood met een snufje zout. Genieten!
Dus met dit recept zou je de saus kunnen overslaan en gelijk doorgaan met het bakken van de aubergine, haha! Maar als je een lekker bijgerecht wilt hebben, zou ik bij het begin beginnen. Want het complete recept heeft ook voordelen:
- voor een gezondere versie kun je de aubergines in de oven bakken;
- je kunt er een hoofdgerecht van maken met bijvoorbeeld penne of fusilli, maar ook met rijst of quinoa.
Veelzijdigheid ten top!
Ingrediënten:
- 2 paprika’s
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamico azijn
- zout
- 1 aubergine
- zonnebloem- of arachideolie om de bakken
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op 200ºC.
- Snijd de paprika in grove stukken en verwijder de steel en zaadjes.
- Schil en halveer de knoflooktenen.
- Meng in een ovenschaak de paprika en knoflook samen met de balsamico azijn, olijfolie en een snufje zout. Bak ze in de oven ongeveer 25 minuten tot de paprika helemaal gaar is.
- Snijd ondertussen de aubergine in schijven van ongeveer 1 cm dik.
- Verhit een dikke laag (ongeveer 0,5 cm) zonnebloem- of arachide olie in een koekenpan. Bak de aubergineschijven bruin en gaar aan beide kanten. Je hoeft ze maar één keer om te draaien. Doe er wat extra olie bij indien nodig. Laat ze uitlekken op keukenpapier en hou ze warm.
- Doe de warme inhoud van de ovenschaal samen met de tomatenpuree in een blender en maak er een saus van. Breng op smaak met zout.
- Leg de aubergineschijven op een bord met lepel de saus eroverheen en serveer gelijk.
Ik ben heel benieuwd of jij ook aan de slag gaat met dit recept voor gebakken aubergine met een saus van geroosterde paprika. Laat zeker een reactie hieronder achter – of tag mij en Oliver gezellig via Instagram. Dat zouden we onwijs leuk vinden! 🍆
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐