Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

Appeltaart zonder suiker – guilt-free appeltaart snoepen (+video)

Billy van der GaagAppeltaart zonder suiker. Je redder in nood als je guilt-free appeltaart wilt eten. Neem gerust nog een stuk appeltaart van deze suikervrije variant.

Suikervrije appeltaart – naar eigen invulling

In de video zeg ik het al: ik raad je niet aan om deze suikervrije appeltaart te serveren op een verjaardag – daar kun je zure gezichten van krijgen. Maar maak de appeltaart zeker wel als je zin hebt in taart en niet alle nadelen hiervan wilt ondervinden.

Je kunt een beetje spelen met de hoeveelheid rozijnen en dadels om deze gezonde appeltaart wat zoeter te maken op een natuurlijke manier.

Ik vond deze versie erg lekker en heb de appeltaart ook aan een aantal mensen laten proeven. Enthousiasme alom, ondanks dat ‘ie suikervrij was. Tja – dat krijg je als je teveel taart in je leven eet, dan moet je af en toe gewoon even afbouwen met je suikerinname.

Ingrediënten voor een flinke appeltaart zonder suiker

Voorbereiding: 30 minuten
Oventijd: 50 minuten
Springvorm: 20-22 cm

Wat heb je nodig voor het deeg?

  • 350 gram volkoren tarwemeel
  • 120 gram roomboter
  • 10 dadels zonder pit – geweld voor minimaal 5 minuten in een bakje water
  • 2,5 theelepel bakpoeder
  • mespunt zout
  • rasp van halve biologische citroen
  • 2 eetlepels havermout
  • 4 eetlepels koud water

Wat heb je nodig voor de vulling?

  • 1 kilo appels – ik heb Jonagold gebruikt (zoet), je kunt ook Granny Smith gebruiken (zuur)
  • sap en rasp van een halve citroen
  • 2 theelepels kaneel
  • 75 gram rozijnen – geweld voor minimaal 5 minuten in een bakje water

Stap voor stap appeltaart uitleg – check mijn video

Bekijk ondertussen ook alvast het filmpje waarin ik stap voor stap uitleg hoe je deze appeltaart zonder suiker maakt.

Vind je deze video leuk? Abonneer je dan zeker even op mijn YouTube kanaal. Dan krijg je automatisch een melding als er een nieuwe video verschijnt. 🙂

Bereidingswijze:

  1. Snijd de dadels zo fijn mogelijk en stop ze in een mixer met het volkoren tarwemeel, bakpoeder, zout, water, roomboter en het rasp van een halve citroen.
  2. Kneed het deeg uiteindelijk nog even met je handen en maak er een bal van. Is het deeg nog te kruimelig? Voeg dan gerust nog een eetlepel water toe, net zoveel dat het niet meer gaat kruimelt.
  3. Rol de deegbal in met plastic folie en leg het in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Schil en snijd de appel in blokjes.
  6. Voeg bij de stukjes appel de rest van de ingrediënten om de vulling voor de appeltaart compleet te maken (rasp en sap van een halve citroen, rozijnen en kaneel) en meng de vulling goed door elkaar.
  7. Haal het deeg uit de koelkast en gebruik tweederde om de bodem en de rand van de springvorm te bekleden. Je kunt een deegroller gebruiken of gewoon met de palm van je hand het deeg aandrukken.
  8. Besprenkel de bodem met de havermout, zodat de bodem niet vochtig wordt. Vul de springvorm met de vulling van appel.
  9. Verkruimel de rest van het deeg over de appeltaart zonder suiker. Is het lastig om kruimels van het overgebleven deeg te maken? Maak dan reepjes deeg en leg dit als een ruitvorm op de appeltaart.
  10. Bak de appeltaart zonder suiker af in een voorverwarmde oven voor 45-50 minuten, totdat de appeltaart goudbruin is.

Ik hoop dat jullie de appeltaart zonder suiker ook erg lekker gaan vinden. Laat het me dus zeker weten als jij deze appeltaart ook binnenkort gaat maken. Vind ik leuk! 🙂

suikervrije appeltaart recept

appeltaart zonder suiker recept

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 Lia

    Hallo kok, vanmiddag de appeltaart gemaakt. Had alleen amandelmeel in huis ipv tarwemeel…
    Goed gelukt, ga ‘m straks proeven. Groetjes van Lia

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate