Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Mijn belangrijkste inzicht afgelopen jaar (en wat ik vanaf nu anders ga doen)

Mijn voornemen is om dit jaar meer mijn hart te gaan volgen. Niet dat ik mijn hart nooit volg, maar ik wil gewoon meer luisteren naar wat mijn hart en mijn gevoel me ingeven, dan dingen te doen waar ik niet blij van word.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

De sleur van bepaalde dingen

Ik herinner me nog goed dat ik begin vorig jaar een gesprek had met Jelle over wat ik wil met mijn leven – en dan voornamelijk op werkgebied. Wil ik verder met waar ik nu mee bezig ben? Of wil ik iets heel anders doen? Word ik blij van de dingen die ik nu doe?

Het zijn logische vragen. Althans voor mij, want deze gedachten kwamen de laatste tijd regelmatig bij me naar boven. We hebben er die avond een tijdje over gesproken en alhoewel ik op dat moment nog niet hét antwoord op mijn vragen had, zijn de maanden verstreken zonder er verder meer aandacht aan te hebben geschonken.

De maanden gingen voorbij en dit najaar kwam het gevoel sterker bij me naar boven. Ik merkte dat ik de laatste tijd op werkgebied te weinig dingen deed die me voldoening gaven en me écht blij maakten.

Ik kwam erachter dat ik me een beetje beklemd voelde in het onderwerp op Stofzuigerzen – het runnen van het huishouden. Als het huishouden eenmaal op de rail is, is het ‘klaar’ zou je zeggen. Dat is natuurlijk niet helemaal het geval, maar voor mezelf heb ik wel het gevoel dat als er één schoonmaaktip ergens over is gegeven dat het dan wel een beetje klaar is.

Daarnaast merkte ik dat er een bepaalde mate van passie bij me ontbrak om over het huishouden te praten. Ik vind de basis van alles in huis regelen leuk, de technologie eromheen interessant (smart home), de psychologie waarom we dingen doen zoals ze doen, lekker eten, ontspullen – dat soort dingen. Het geven van schoonmaaktips wat minder. 😉

Na lang nadenken, wikken en wegen (hier kun je er alles over lezen) heb ik, zoals je weet, besloten om Stofzuigerzen om te toveren tot het geitenwalhalla onder de websites leukegeit.nl.

Met geiten heeft mijn website verder weinig mee te maken, behalve dan dat ik vond dat ik over een aantal vergelijkbare kenmerken beschik waar geiten ook over beschikken. Ik kan mijn hart meer luchten over onderwerpen waar ik interesse in heb en waar ik gepassioneerd over ben.

Wat ik nu anders ga doen

Deze beslissing was niet zomaar van de één op de andere dag gemaakt, maar het deed me wel realiseren dat ik voornamelijk dingen wil doen waar ik zelf achter sta en voldoening uit haal.

Ik ben nu al onwijs blij dat ik de stap heb gezet om leukegeit.nl in het leven te roepen. Ik merk dat het volgen van mijn hart nu al veel goeds bij me losmaakt. Zowel via e-mail, social media en onder artikelen heb ik al ontzettend veel leuke reacties mogen ontvangen over mijn nieuwe website. En zeker ook door alle enthousiaste reacties heb ik zoveel inspiratie gekregen voor nieuwe artikelideeën.

Als ik naar mezelf kijk, dan merk ik soms hoe comfortabel je het jezelf kunt maken als online ondernemer. Je kunt jezelf zo veel mogelijk uitdagen als je zelf wilt – of helemaal niet. 😉 Hoewel ik het schrijven van artikelen en het regelen van alle werkzaamheden achter de schermen erg leuk vind, merkte ik dat het ik het mezelf soms wel erg comfortabel maakte.

Dus is het tijd voor een schop onder mijn kont. Het wordt mijn doel om dit jaar met leukegeit.nl meer dingen in de offline wereld te gaan doen. Ik wil experimenten aangaan, mensen ontmoeten die bijzonder wonen en hier filmpjes over maken, mensen ontmoeten die met een ontzettend leuk initiatief gestart zijn – vooral dingen die andere mensen ook weer inspireren.

Het leven is mooi. Namasté. ✌️

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

13 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Martine

  Leuk artikel. Merk nu al dat je persoonlijker kunt zijn en dat je hart in leukegeit zit. Heeeel veel succes. Namasté Billy!

 2. 🐐 Billy

  Dankjewel Martine, wat leuk om te horen! 💛

 3. 🐐 Wil

  Dat ziet er heel leuk uit Billy, ook de geiten 😉, heel veel succes en ik blijf gezellig bij je lezen, je heerlijke recepten proberen en van je leren.

 4. 🐐 Ellen

  Hi Billy, ik ben heel benieuwd hoe jij meer naar je hart gaat luisteren, want dat is ook mijn voornemen voor 2018. Ik wil het met name gebruiken om mijn filmscenario’s meer vanuit mezelf, mijn echte allerdiepste allerechtste zelf, te laten komen. Zodat het super authentiek wordt. Maar ik vind het moeilijk waar te beginnen. Dus ik lees graag je tips!

  Dat van die Tiny Houses vind ik ook een geweldig plan. Ik zou ooit wel eens een stuk grond willen hebben, waar meerdere Tiny Houses staan, zodat je een werklocatie creeert waar ik met filmmakers samen en apart kan werken. Iedereen z’n eigen Tiny House, en een gezamenlijk Tiny House om te brainstormen, te lunchen, bij te praten.
  Groetjes, Ellen

 5. 🐐 Gabriele

  Hoi Billy, leuk om nu ook op jouw website te zijn! Ben een fan van Jelle en ga jou nu ook volgen en kijken of ik met jouw input ook zoveel in mijn leven kan integreren. Zou heel fijn zijn.
  Succes en een warme groet van Gabriele

 6. 🐐 Billy

  Hoi Gabriele, dankjewel! Wat leuk dat je Jelle ook al volgt. Ik ga in ieder geval mijn best doen om boordevol inspiratie jouw kant op te sturen. 🙂

 7. 🐐 Aleid

  Super leuk Billy! Ik volg je met veel plezier 🙂

 8. 🐐 Billy

  Dankjewel Aleid, wat leuk dat je me gaat volgen! 🙂

 9. 🐐 Maud

  Hoi Billy,

  Wat ontzettend leuk jou website
  Ik volg Jelle nu al een tijdje en heb bijna zijn boek uit.
  Ik volg jou ook graag en mekker gezellig mee 😀

  Doei groetjes van Maud.

 10. 🐐 cobain

  een goed artikel. Veel mensen lopen rond met de vraag wat wil ik nu in mijn leven. Er kan alleen maar waardering zijn als je de knopen kan door hakken en alles om kan gooien. Vooral met werk kan het erg lastig zijn. Is deze site jou werk of heb je werk er langs?

 11. 🐐 Rieneke

  Hey Billy,
  Wat een super leuke inspirerende site heb je! Ik word er helemaal blij van. Wat gaaf hè om steeds meer je hart te volgen in het leven, soms ook doodeng, want wat is dat bekende ook lekker veilig, maar het brengt je ook zoveel!
  Ga vooral zo door! Ik blijf je graag volgen.
  Groetjes van Rieneke

 12. 🐐 arjen

  hele leuke site Billy. Heb al aantal gerechten gemaakt en lees dat je net als ik dol bent op yoga en hardlopen. Kijk van dat alles wordt je ook gewoon blij !

 13. 🐐 Billy

  Hi Arjen, bedankt voor je reactie. Leuk om te lezen dat je ook van yoga en hardlopen houdt én al een aantal gerechten hebt gemaakt. 🙂

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate