Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

17x makkelijk meer geld verdienen

Heb je nooit geld voor een rondje in de kroeg? En sta je er om bekend het zeeppompje keer op keer bij te vullen met water? Hoog tijd om je imago op te wijzelen - snel meer geld verdienen is makkelijker dan het lijkt.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

 1. Maak meer zelf (DIY). Een nieuwe lamp boven de tafel kost vast en zeker meer dan de lamp die je zelf kunt maken van plastic bekers.
 2. Vlieg dit jaar niet naar de andere kant van de wereld, maar houd de vakantie dichter bij huis – een eenvoudige tip om makkelijk meer geld te verdienen.
 3. Ga naar de zolder, schuur of berging en ga op zoek naar bruikbare apparaten die je nooit meer gebruikt. Een oude monitor, laptop, telefoon of waterkoker is altijd nog iets waard.
 4. Zoek een hobby en probeer hier geld mee te verdienen. Meer geld verdienen kun je doen door bijvoorbeeld een blog te beginnen. Maak een online cursus die mensen kunnen volgen over iets wat jou én hen inspireert!
 5. Vervang je dure koffie voor een huismerk die bij een koffietest goed uit de test is gekomen. Dit scheelt je vaak de helft van het geld en niemand die het merkt.
 6. Bespaar op je gastkosten door slimmer te koken. Wist je dat je rijst -nadat deze aan de kook is geweest- helemaal niet 10 minuten hoeft door te laten koken?
 7. Vervang je dure superfoods voor seizoensgroenten en -fruit. Bevat in de meeste gevallen net zoveel vitaminen en is echt een stuk goedkoper (bekijk alle seizoensgroenten).
 8. Verkoop je gelezen boeken via bol.com en verdien hier nog wat geld mee.
 9. Deel je lekkere vegaburger romantisch met je lover of maak zelf eens zo’n lekkere vegaburger.
 10. Stop met impulsaankopen en houd geld over voor een rondje in de kroeg.
 11. Start een weblog en verdien wat geld bij met advertentie inkomsten.
 12. Schrijf een boek en ga ermee naar een uitgever. Er is natuurlijk geen garantie dat de uitgever je boek ook daadwerkelijk zal uitgeven, maar niet geschoten is altijd mis.
 13. Doe je auto de deur uit en bekijk de mogelijkheden om alleen met het OV te reizen. Dit scheelt je zowel benzine, wegenbelasting, afschrijving verzekering als onderhoud. Vaak kost de afschrijving op de auto je al meer dan 1000 euro per jaar. Een simpele en effectieve geld als je meer geld wilt verdienen. Of over wilt houden, het is maar hoe je het bekijkt. 🙂
 14. Verdien geld door niet altijd voor de goedkoopste oplossing te gaan. Die goedkope staafmixer gaat waarschijnlijk minder lang mee dan die RVS mixer die 10 euro duurder was.
 15. Laat je niet wijs maken wat andere mensen van je denken. Door bij jezelf te blijven en je niet laat overhalen om altijd het nieuwste van het nieuwste te kopen kan dit onbewust behoorlijk wat geld opleveren.
 16. Makkelijk meer geld verdienenen en onbewust 1000 euro per jaar te sparen? Door maandelijks in 14 kleine afschrijvingen geld door te sturen naar je spaarrekening, kun je ongemerkt veel geld verdienen.
 17. Voer een sketch op, zing een lied of doe een dansje in de stad. Leg een pet neer en wie weet verdien je hier nog geld mee ook.

Meer tips om makkelijker meer geld te verdienen?

Wil je tips die je echt gaan helpen om maandelijks meer geld over te houden en te verdienen? Bekijk dan zeker mijn praktische eBoek met slimme tips om geld te besparen en te verdienen.

Ontdekt hoe je veel geld kunt besparen, maar ook hoe je stap voor stap je levenskwaliteit verhoogt.

Lees meer…

 

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

13 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 gerda

  Niet roken bespaart ca 1500 tot 1600 euro per jaar. Is mij gelukt alleen door hieraan te denken ! Is wel ook wel beter voor je gezondheid.
  Zet de thermostaat een of twee uur eerder op nachtstand.
  Zet overbodig licht gewoon uit !

 2. 🐐 Mark

  Aanvulling op punt 10: of niet naar de kroeg en gezellig bij vrienden thuis wat drinken.
  Kan je elkaar echt spreken en wordt het niet verstoord door veel te harde muziek.

 3. 🐐 Hennie

  Ik heb de koffiemomenten gehalveerd: alleen ‘s ochtends nog koffie.
  Het is wennen omdat ik dol ben op (zeer sterke) koffie, maar het is een kwestie van de knop omzetten en koffie is duur.
  Zo scheelt het de helft en bij weer een prijsverhoging ben ik op zoek gegaan naar goedkopere koffie, het prijsverschil daarvan stort ik steeds meteen in een spaarpot (internetsparen).
  Ook het prijsverschil van 2e gratis producten en kortingen van producten die bij de basisartikelen van een huishouden horen stort ik in een spaarpot.

  En ik ben overgestapt naar een andere energieleverancier, dat scheelt 25 euro per maand en aan het eind van het jaar komt daar 200 euro welkomstpremie bij! ook die 25 euro per maand gaat in een digitale spaarpot, dat is op jaarbasis ongemerkt maar liefst 300 euro plus die 200 is aan het einde van dit jaar 500 euro!

  Ik kook bijv. pasta altijd in grotere hoeveelheden en vries het in porties in, dan hoef je verder alleen nog verse ingredienten toe te voegen.
  Scheelt kookkosten.
  Ik heb alleen een vriesvak in de koelkast, maar heb van die afhaalbakjes gevraagd bij de chinees, dat kun je gemakkelijk stapelen en past het er niet in dan vraag ik m’n zoon of het zolang bij hem in de vriezer mag.

  Ook erwtensoep kook ik in grotere hoeveelheden en vries de porties in, het blijft zeer smakelijk.
  Zo kun je ongemerkt veel besparen op energiekosten.

  Er zijn nog veel meer tips, maar het belangrijkste: maak er een gewoonte van het prijsverschil meteen te sparen, anders is de kans groot dat het ongemerkt opgaat aan andere dingen.
  Bedenk dat je dat geld anders kwijt zou zijn! anders is er altijd wel een excuus om het niet te sparen en dan heeft besparen geen zin.
  Het is een goed gevoel te zien dat het geld dat je voorheen dus gewoon kwijt was aan kosten nu gestaag groeit!

 4. 🐐 jannie

  Gooi nooit de bladeren van de bloemkool weg, maar maak er soep van. Even in de blender en smullen maar.

 5. 🐐 Lucy

  altijd weer fijn jullie nieuwsbrieven te krijgen en ik wijs er vaak anderen op. Ze geven mij veel inspiratie en maken mij blij. Ook weer prima bespaartips, waar ik er zo nog tientallen aan toe zou kunnen voegen.
  Het is mij gebleken dat je toch een zuinig type moet zijn van jezelf, anders komen al dit soort tips echt niet binnen. Heb al vaak geprobeerd mensen met een gat in de hand te motiveren en dat er zo veel manieren zijn om zonder pijn veel geld te besparen. Mensen met een zuinige inslag verzinnen het trouwens zelf wel. Tip 11 en 12 lijken me voor velen trouwens niet zo haalbaar. Ik vind het ook een uitdaging om zo goedkoop mogelijk te leven en te sparen voor zaken die echt het verschil maken. Ben op zoek naar een huis met veel grond en ik hoop dat het huis met simpele middelen leuk en tot mijn huis te maken is.

 6. 🐐 Janneke

  @Lucy, denk dat het wel voorbeelden zijn. Meeste mensen hebben wel iets waar ze goed in zijn en met sommige dingen kan je geld verdienen. wel een kwestie van mogelijkheden zien. heb zelf wel model gezeten voor schildergroep.

 7. 🐐 christiane

  Zondag eventjes met iedereen samenzitten en de volgende week doornemen en een menu opstellen en dingen gebruiken die nog in het vriesvak zitten en boterhammen mee naar het werk nemen ipv iets te gaan kopen en is ook nog eens gezonder !!! Het is eventjes werk maar het loont.

 8. 🐐 Maria

  Ik heb het artikel nog niet gelezen maar mn dag kan al niet meer stuk. Geluk is niet te koop! ‘En sta je er om bekend het zeeppompje keer op keer bij te vullen met water?’ Wat heb ik gelachen.

 9. 🐐 Rachella

  Wat dacht je van een bibliotheek abonnement, dit scheelt veel geld. En is ook duurzamer.

 10. 🐐 janette koopman

  Een cursus volgen om kleding te maken is zeer prijzig..en je heb geen geld ..dit vind ik een minder goede tip

  Doe je boodschappen het liefst maar 1keer per week zo doe je minder impulsieve aankopen …koop minder kleding door de basis goed in te kopen bijvoorbeeld een blauwe broek blauw shirt en een andere kleur jasje of vest er op zo hoef je alleen te shoppen voor een jasje of vest ..doe dit bij al je kleding ..zwarte rok en zwarte blouse..wit jasje …je kast word zo overzichtelijk..

 11. 🐐 Huseyin Gurbuz

  Wat een heerlijke site is dit. Heel veel nieuws en nuttige informatie. Hoop dat deze site nog veel meegaat. Mensen hebben hier veel baat bij. Ik hoop dat ik bij de club mag horen. Ik ga mijn vrienden op de hoogte stellen van deze site. Groetjes…

 12. 🐐 Jantine

  Leuke tips, behalve die over de staafmixer. Kijk liever hoe dingen zijn gemaakt en welke onderdelen kwetsbaar zijn. De prijs van een product wordt in de meeste gevallen niet bepaald door de productiekosten…

 13. 🐐 Nancy

  Heb je wel eens gedacht aan kringloopwinkels? Daar kun je voor weinig geld goede spullen halen. Van kleding tot Paasversiering. En boeken. Echt van alles. Kan echt de moeite waard zijn.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate