Bolcourgettes gevuld met goddelijkheid is ideaal om als voorgerecht te serveren. Het ziet er culinair uit en het kan bijna niet mis gaan. Vandaag heb ik een recept met vier gevulde bolcourgettes (uit eigen tuin), gewoon als lunchgerecht. Dus ja, niet alleen als voorgerecht maar ook als lunch zijn deze groentebommen een ideale snack. Hieronder lees je het recept!
Bolcourgettes uit eigen tuin
Ik word dit jaar heel gelukkig van alle groenten die uit lijken te komen in onze eigen tuin. Uit Frankrijk heb ik dit voorjaar een zakje met bolcourgette zaadjes meegenomen en deze in de tuin gepland. En kijk eens hoe mooi ze zijn geworden. Er komen steeds nieuwe courgettes aan, dus ik kan de komende tijd nóg meer nieuwe recepten hiermee gaan bedenken.
Omdat ik bolcourgettes er altijd zo gezellig uit vindt zien heb ik een recept bedacht waarmee je dit keer eens niet de courgette in kleine stukjes hoeft te snijden voor in de pasta, maar juist een recept waarmee de courgette intact wordt gehouden. Alleen even de binnenkant uithollen, dat dan weer wel. Voor de rest tover je deze creatie zo op het bord en zul je gegarandeerd succes hiermee hebben.
Ingrediënten voor 4 gevulde bolcourgettes
Deze bolcourgettes uit eigen tuin zijn gevuld met o.a. zongedroogde tomaat, knoflook, oude kaas én courgette natuurlijk. Bekijk hieronder het recept!
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten
- 4 bolcourgettes
- 50 gram oude kaas
- 1 eetlepel olijfolie
- Halve Spaanse peper
- Klein handje zongedroogde tomaten
- Klein handje pijnpoompitten
- 1 teentje knoflook
- 3 bosui
- Provencaalse kruiden
- Sla als decoratie – ik heb rucola gebruikt
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
- Was de courgettes en snijd de bovenkant eraf. Hol met een lepeltje de binnenkant van de courgettes uit (zorg dat je ongeveer 0,5 tot 1cm van de rand vandaan blijft).
- Snijd het vruchtvlees van de courgettes in stukjes en snijd ondertussen ook de bosui, knoflook, Spaanse peper en zongedroogde tomaten klein.
- Verwarm in een koekenpan een eetlepel olijfolie en bak hierin de groenten zo’n 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg als laatste de Provencaalse kruiden, peper en zout (naar smaak) en de oude kaas toe.
- Vul zodra de kaas gesmolten is de courgettes met de vulling en bak ondertussen de pijnboompitjes in een koekenpan totdat ze licht geroosterd zijn. Strooi ze vervolgens over de courgettes heen.
- Zet de schaal met de gevulde courgettes in de oven en bak ze in zo’n 20 minuten gaar.
- Haal de courgettes uit de oven en leg ze op een diep bord met wat rucola.
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐