Libanese groenteshoarma

Vandaag deelt Oliver zijn recept voor een overheerlijke Libanese groenteshoarma. Een gerecht met lekker veel geroosterde groenten, brood, salade en een saus op basis van tahini. Deze complete maaltijd staat binnen een half uur op tafel.

🐐 Dit artikel is geschreven door Oliver.

Olilo goes Leukegeit

Mijn goede vriend Oliver is echt een ster in de keuken. Hij is het type persoon dat van iedere maaltijd een feestje maakt. Op zijn eigen website Olilo deelt hij regelmatig recepten van zijn culinaire avonturen, favoriete smaken en de meest heerlijke Libanese lekkernijen. De komende tijd deelt hij hier een aantal heerlijke recepten die hij speciaal voor Leukegeit heeft gemaakt.

Inmiddels zijn er al de nodige recepten van Oliver verschenen. Vandaag laat hij zien hoe je een Libanese groenteshoarma maakt. Vol met geroosterde groenten, brood, een salade én een heerlijke saus voor erbij. Dit recept is makkelijk te maken en staal in 30 minuten op tafel.

Hieronder laat hij zien hoe hij te werk gaat. Bedankt voor het delen van dit recept, Oliver! 🙏

Oliver Meskawi
Oliver, in de bergen in het noorden van Libanon.

Geroosterde groenten met knoflooksaus en sriracha

Veel gerechten in het Midden-Oosten zie je in verschillende landen terug. En elk land geeft haar eigen twist. Zo smaakt shoarma bijvoorbeeld heel anders van land tot land. Over shoarma gesproken: het is de basis van dit recept. We maken gebruik van de Libanese shoarmamarinade met veel groenten. Je zou het groenteshoarma kunnen noemen.


Bestel Kom maar op via Bol.com

Wat maakt de Libanese marinade zo Libanees? Twee ingrediënten: kardemom en rodewijnazijn. Die zorgen ervoor dat de shoarma zijn eigen Libanese smaak krijgt. Dit gerecht is echt een groentenfeest met mooie smaakcombinaties en een hoog vegan comfort food gehalte. 😃

Wat heb je nodig?

Groenten

  • 250 gram aardappel
  • halve bloemkool
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • 2 uien
  • 4 eetlepels olie

Marinade

  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • 1,5 theelepel kardemom
  • 1,5 theelepel koriander
  • 1 theelepel piment
  • peper en zout

Salade

  • 15 cherry tomaatjes
  • halve grote komkommer
  • 1 kleine rode ui
  • handvol platte peterselieblaadjes
  • extra virgin olijfolie
  • zout

Voor erbij

  • 75 ml tahini
  • 75 ml water
  • 1 knoflook
  • sriracha
  • Wraps of Libanees platbrood

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de aardappels (met schil) en aubergine in blokjes. Snij de bloemkool in roosjes en paprika en ui in repen.
  3. Meng in een grote kom de ingrediënten van de marinade bij elkaar. Doe de gesneden groenten erbij en meng alles goed door elkaar.
  4. Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gaar, ongeveer 25 minuten.
  5. Snijd de cherry tomaatjes in vieren en de komkommer in kleine blokjes.
  6. Snijd de rode ui en peterselieblaadjes heel fijn en doe ze bij de tomaatjes en komkommer. Roer de olijfolie erdoorheen en breng op smaak met een snufje zout.
  7. Hak de knoflook fijn of vijzel hem.
  8. Roer de tahini met het water en doe de knoflook erbij.
  9. Om te serveren, doe je een paar scheppen van de warme groenten op een bord met daarop een beetje salade en de sauzen.

Libanese groenteshoarma

Dit ziet er toch uit als een plaatje? Zo makkelijk om te maken en heerlijk gezond.😍

Ga je ook aan de slag met deze Libanese groenteshoarma? Laat het me dan zeker weten via Instagram, Pinterest of gewoon gezellig als reactie op dit recept. 😃

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

4 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Silvia

    Dat lijkt me een lekker recept, die groenteshoarma. Voor hoeveel personen is het recept?

  2. 🐐 MaaN

    Lekjer lijkt mij😋

  3. 🐐 Karin

    Dat libanese recept klinkt heerlijk! Waar koop ik lekker libanees flatbread in Zoetermeer, den Haag of Leiden?
    groetjes, Karin

  4. 🐐 Els

    Dank Billy en Oliver, We hebben van dit recept genoten!
    De groenten moesten bij ons alleen wel echt wat langer in de oven (ca 45 min), dus we waren met het snijden erbij echt wel een goed uur bezig.
    En wij hadden er zelf platbrood bij gemaakt, dat kost natuurlijk ook meer tijd maar in dit corona-tijdperk hebben we die wel :).
    Nogmaals dank en we gaan dit zeker vaker maken.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate