Halloumi. Het is wit, het is hard, het smelt niet. En bovenal is het ontzettend lekkere kaas. Gerold in filodeeg heb ik laatst deze halloumi sigaren gemaakt.
Ik blijf er van eten
Als ik eenmaal begin aan halloumi, dan blijf ik er van eten. Ik weet niet wat het is. Het is gewoon zóóó lekker. Wat zoutig van smaak, maar ik vind het leuk dat je de halloumi gewoon kunt grillen (of verwarmen) zonder dat de kaas gaat smelten. Ideaal als je ‘s zomers een barbecue zonder of met minder vlees wilt organiseren.
Laatst organiseerden we een barbecue bij ons in de tuin en genoot iedereen van de combinatie halloumi met filodeeg. Yum – ik krijg weer trek als ik er aan denk.
Voorbereiding: 15 minuten
Grill tijd: 5-10 minuten – afhankelijk waar je ze op de barbecue legt. 😉
Wat heb je nodig voor 12 halloumi sigaren?
- 6 vellen filodeeg, ontdooid
- 250 gram halloumi
- handjevol verse muntblaadjes, fijngehakt
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- schijfjes citroen om bij de halloumi sigaren te serveren
Bereidingswijze
- Vouw de zes vellen filodeeg uit elkaar en leg ze op elkaar. Snijd ze in de lengte doormidden en vervolgens overdwars tot je 24 vierkante vellen hebt die even groot zijn. Leg de vellen op elkaar.
- Snijd de halloumi ondertussen in 12 evengrote reepjes.
- Meng de fijngehakte munt met olijfolie en marineer de halloumi hier 5 minuten in.
- Het vouwen van de halloumi sigaren: pak steeds 2 vellen filodeeg en leg hier een reepje halloumi in. Vouw de zijkanten iets naar binnen en begin met rollen (zie foto hieronder). Bestrijk het einde van het filodeeg met wat overblijfselen van de olie om het deeg aan elkaar te laten plakken.
- Herhaal dit nog elf keer en je kunt de halloumi gaan grillen op de barbecue. De sigaren zijn klaar als het deeg krokant en wat goudbruin van kleur is. Serveer de halloumi sigaren met een schijfje citroen en je hebt een nieuwe favo treat op barbecue avonden.
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐