Het was hoog tijd om weer eens wentelteefjes te eten, maar hoe maak je wentelteefjes? In dit artikel laat ik je zien hoe je deze in melk met ei gebakken snee brood of beschuit maakt.
Oude boterhammen bakken
Als kind was ik er altijd al gek op, maar hoe maak je wentelteefjes? Dit zoete broodgerecht bestaat uit de nodige kaneel en een laagje suiker. Meestal gebruikte ik boterhammen of beschuitjes om wentelteefjes van te maken. Veel mensen gebruikten hiervoor oude boterhammen, maar ik heb eigenlijk nooit oud brood in huis. Het brood ligt bij ons in de vriezer. Lange leve het vriezerleven.❄️
Maar het idee is duidelijk: Om zuiniger met eten om te gaan, maakten mensen van het oude brood wentelteefjes. Tegenwoordig is het meer een lekkere snack geworden.
Lees ook: deze 10 geniale dingen kun je doen met oud brood
Waar de naam wentelteefjes vandaan komt, daar is nog niet iedereen het over eens. Ik houd het er graag op dat de naam wentelteefje is afgeleid van wentel-‘t-eventjes. Dan klinkt het opeens een stuk vriendelijker, vind je ook niet?
Ingrediënten:
Hoe maak je wentelteefjes lekker? Het belangrijkste ingrediënt om wentelteefjes te maken is wat mij betreft kaneel. De ingrediënten hieronder zijn voldoende om 10 wentelteefjes te maken.
Voorbereiding: 5 minuten
Baktijd: 2-4 minuten
Aantal: 10 wentelteefjes
Moeilijkheid: erg makkelijk
- 2 eieren
- 250 ml (plantaardige) melk – ik heb ongezoete sojamelk gebruikt
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels suiker
- boter
- 10 (oude) boterhammen of beschuit
Hoe maak je wentelteefjes?
- Roer de eieren samen met de (plantaardige) melk met garde in een kom los. Roer vervolgens de suiker en het kaneel door het mengsel.
- Verhit wat boter in een koekenpan.
- Haal twee boterhammen of beschuit door het eimengsel en zorg dat de boterham of beschuit goed is doordrenkt.
- Leg, zodra de boter is gesmolten, de twee boterhammen in de pan en bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin. Dit duurt al met al 1 tot 2 minuten. Herhaal bovenstaande stappen (vanaf stap 2) om de resterende wentelteefjes te maken.
De wentelteefjes zijn klaar om te eten! Er zijn heel veel wentelteefjes variaties mogelijk. Wat dacht je van de volgende mogelijkheden:
- met stroop, honing, pindakaas of chocoladepasta
- met vers fruit
- hartige wentelteefjes met plakjes avocado en tomaat
Zelf houd ik van simpel: een wentelteefje met een dun laagje suiker en/of wat plakjes banaan is voldoende.
Ga jij binnenkort ook wentelteefjes maken? Laat het me dan zeker weten via Instagram, Pinterest of gewoon gezellig als reactie op dit recept.
Waar beleg jij wentelteefjes het liefst mee?
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐
4 leuke geiten 🐐🐐
Heerlijk vinden wij ze. Wij noemen ze alleen, heel eigenwijs, pannenkoekbroodjes. 😋 Mn vader noemde ze vroeger zo en ik geef dat weer door aan onze 2 kinderen. Ik maak ze nu met ei, plantaardige melk, kaneel en soms wat vanillesuiker erdoor. En dan idd stroop of suiker erop. Onze zoon van 5 at er deze week 5 van op tussen de middag! 😅 Wij hebben het brood ook in de vriezer maar kapjes blijven er soms in liggen. Dus al die kapjes maak ik eens in de zoveel tijd op dmv ‘pannenkoekbroodjes’ te maken. Heerlijk!!
In België noemen ze wentelteefjes Verloren of gewonnen brood, zo’n mooie naam!
http://www.vierbordjes.be/?p=foodnews_detail&id=407
Lekker! Ik maak ze ook vaak hartig. Met knoflook, paprikapoeder en cayennepeper. Beleggen kan dan met gebakken ui, champignons of andere groente. Of met kaas.
Heerlijk ! Maar zonder de suiker net zo lekker en minder ongezond 😉 !