Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Je huis inrichten met weinig geld

Een huis inrichten kan een hoop geld kosten. Hoe kun je je huis leuk en gezellig inrichten met weinig geld? Vandaag zes handige tips.

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Tweedehands verdient een kans

Geef tweedehands een kans bij het inrichten van je huis. Op Marktplaats, rommelmarkten, diverse weggeefgroepen op Facebook of bij een kringloopwinkel vind je vaak de leukste items voor een prikkie. Soms moet je de meubels nog een beetje opknappen (lees: schuren, verven, misschien opnieuw bekleden), maar vaak vind je parels die zo kant en klaar je huis in kunnen.

Het is niet alleen een goedkope manier om je huis in te richten, de items zijn waarschijnlijk ook een stuk unieker.

2. Woonaccessoires lenen of huren

Je denkt misschien: “Moet ik geld gaan lenen om m’n huis in te richten?”. Nee, dat bedoel ik niet. Lenen zoals bij de bibliotheek kan tegenwoordig ook met woonaccessoires, namelijk bij de plaatselijke kunstuitleen.

Het werkt zo: je betaalt een vast bedrag per maand of per jaar en daarvoor mag je een X aantal keer per jaar een kunstwerk uitzoeken. Dat kan variëren van een schilderij tot beeldende kunstwerken. Zo heb je altijd een unieke woonaccessoire en betaal je slechts een paar euro. Mocht je nou zo fan zijn geworden van een item, en genoeg gespaard hebben, dan bestaat er ook de optie om het schilderij of beeld daadwerkelijk te kopen.

3. Je huis minimalistisch inrichten

Ook wat betreft de inrichting van je huis gaat het alom bekende spreekwoord less is more op. Een overvol huis met allerlei kleine meubels en snuisterijen staat vaak rommelig en onrustig. En dat is het laatste wat je wil.

Je thuis is immers een rustplek en dus is het kracht om je huis minimalistisch in te richten. Goed voor de rust in huis, maar zeker ook voor je portemonnee. Je kunt dus beter investeren in een paar grotere meubelstukken, dan allemaal kleintjes.

4. Op jacht naar parels

Wat voor de één een oude en stoffige bank is, is voor de ander een ware troon. Het zal je verbazen wat mensen bij het grofvuil zetten. Zoek daarom uit op welke dagen in jouw buurt of stad het grofvuil wordt opgehaald en maak ‘s ochtends een rondje.

Niet voor schamen hoor. Je kunt er vanuit gaan dat alle items die langs de kant van de weg staan anders gewoon naar de stort worden gebracht. Of iemand anders is je nèt voor.

5. Kijk en vergelijk zelf

Die mooie bank, die houten tafel of dat lekkere bed – de folders en het internet staan vol met mooie aanbiedingen. De één nog mooier dan de ander. Vaak adverteren meubelmakers met grootse aanbiedingen, maar valt de daadwerkelijke korting heel erg mee (of moet ik zeggen, tegen).

Vergelijk daarom verschillende winkels en hun prijzen en laat je niet verleiden door mooie reclames. Tel uit je winst.

6. Zelf je huis verbouwen

Een huis inrichten met weinig geld is meer dan alleen meubels uitzoeken en deze in een mooie opstelling neerzetten. Soms zijn de keuken of badkamer ook aan vervanging toe.

Een klusjesman inhuren om een verbouwing te klaren is gemakkelijk, maar zelf doen is natuurlijk een stuk goedkoper. Lees je goed in -zoals onze 5 tips om je verbouwing onder controle te houden– in en bekijk wat filmpjes op YouTube om de nodige kennis op te doen.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

5 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Lita

  Hartelijk dank weer voor alle mooie en fijne tips. Dat wilde ik ff zeggen en een heerlijke dag nog vandaag vriendelijke groet van mij. Alles maar dan ook alles kijk ik van jullie en neem er uit wat me aan staat, of wat ik kan gebruiken, echt fijn het te lezen.

 2. 🐐 Leukegeit

  Leuk om te horen Lita! Jij ook een fijne dag! 🙂

 3. 🐐 Sandra

  Heel erg bedankt voor jullie tips. Vooral het stukje over minimalsme vind ik leuk. Ik ben inmiddels al daarmee bezig. Het ruimt zooo op! Vandaag de badkamer weer flink onder handen genomen en al die prulletjes en tierelatijntjes eruit. Scheelt zoveel tijd met schoonmaken. Bedankt!

  Groetjes Sandra

 4. 🐐 Hennie

  Leuke tip van het grofvuil, alleen heel jammer dat het al jaren niet meer mogelijk is alhier.
  Het is in de gemeente waar ik woon ontzettend duur om iets naar de stort te brengen, dat gaat per kg.
  Reken maar uit wat het afleveren van een bankstel kost! terwijl het in een buurgemeente maar vijf euro per volgeladen aanhanger kost.
  Het gevolg is dat sommigen hun afgedankte zware spullen in een bos of water dumpen en dan wordt het alsnog afgevoerd.

  Er zou in elke gemeente een hele grote werkplaats ´tweede leven’ moeten zijn waar mensen hun spullen naartoe kunnen brengen of kunnen laten ophalen, werkgelegenheid voor iedereen en wat is er mooier dan spullen opknappen zodat ze weer gebruikt kunnen worden!

 5. 🐐 ria koehorst

  ik vind prullaria heerlijk met herinneringen aan vakanties, ze blijven mooi staan of hangen, je moet kunnen zien dat er geleefd wordt, sommige huizen zijn net musea, alleen maar omdat het hip is?.
  ik struin kringloopwinkels af en koop echt niet zoveel, maar dingen van vroeger zijn soms zo mooi en degelijk.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate