Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Maak van je huis een luxe hotel

Ben jij ook zo gek op de luxe van vier- en vijfsterren hotels? Met deze tips geef je jouw huis het gevoel van een echt luxe hotel!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Zodra je binnenstapt in een luxe hotel heb je het idee dat je op je wenken bediend wordt. De receptionistes zijn gastvrij en eenmaal bij de kamer aangekomen kijk je je ogen uit naar de inrichting en alle luxe die hier bij komt kijken. Kortom, in een hotel doen ze er alles aan om het de gast het zoveel mogelijk naar de zin te maken.

Waarom zorg je er niet voor dat het er bij je thuis ook zo aan toegaat als in een luxe hotel? Wij geven je 4 tips om je huis om te toveren tot een luxe hotel.

1. Begin de ochtend goed met een uitgebreid ontbijt

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het zet je spijsvertering in gang en het stimuleert de stoelgang. Goede reden dus om iedere dag lekker uitgebreid te ontbijten met versgeperst sap, broodjes uit de oven of een lekker havermoutontbijt en een lekkere fruitsalade.

Heb (of neem) je echt niet de tijd om iedere dag de tafel te dekken, spreek dan met jezelf of met het gezin af om dit een aantal keer per week te doen. Je zult merken dat het gezellig is en dat het net lijkt of jullie in de ontbijtruimte van een hotel zitten (oké het enige nadeel is dat niemand de koffie voor je inschenkt..).

2. Creëer meer rust in je slaapkamer

Op de televisie in een hotelkamer na is het hier eigenlijk een oase van rust. Je vindt er in de meeste gevallen een lekker matras om direct op in slaap te vallen, een dikke fauteuil en wat mogelijkheden om koffie of thee te zetten. Verder tref je weinig onnodige dingen aan. Zorg er voor dat jouw slaapkamer ook een rustplek wordt.

Heb je nog geen lekker matras, investeer dan in een nieuwe en een nieuwe set beddengoed met weinig kleuren (liefst wit). Je slaapkamer ziet er nu al een stuk rustiger uit. Haal verder alle spullen weg die niets te maken hebben met ontspanning (zoals lezen en de liefde bedrijven) en slapen.

Wil je tips hoe je nog meer rust in je slaapkamer kunt krijgen, lees dan eens meer over Feng Shui in de slaapkamer.

3. Dek de tafel

Eten jullie ‘s avonds vaak voor de televisie met een bord op schoot? Zet de TV dan eens uit en dek de eettafel standaard op voor een gezellig diner (ook als je ‘s avonds geen gasten hebt) en ga samen aan de eettafel eten.

Schenk een lekker glaasje wijn in en zorg voor een rustig achtergrondmuziekje. Op deze manier kunnen jullie de dag met elkaar doornemen en gaat de interesse uit naar jullie en niet naar de BN-ers bij RTL Boulevard.

4. Je badkamer omtoveren in een frisse ruimte

Je merkt hoe snel je gewend raakt aan de troep in je badkamerkastjes, het valt je niet eens meer op dat de vieze kringen van douchegel en tandpasta er zitten. Haal je kastjes snel leeg en gooi weg wat je echt niet of nooit meer wilt gebruiken. Schaf gezellige mandjes aan waar je nog wat losse spullen in kan leggen, zodat dit niet meer rondslingert en maak de doppen schoon van alle openstaande flessen.

Hang je mooiste handdoeken op en zorg dat je badkamer niet te vol staat. Misschien kun je je wasmand wel ergens anders neerzetten? Zorg er in ieder geval voor dat je zo veel mogelijk ruimte hebt om je te kunnen bewegen in de badkamer, dit zorgt voor een fris en ruimtelijk effect.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 ankvangulik

    Je kunt jezelf ‘programmeren’. Ik woon alleen in een huis met vier kamers op 1e verdieping en een grote praktijkruimte nog hoger. Heb geen werkster (nog niet!!). Leer mezelf aan om elke ruimte die ik verlaat netjes achter te laten. Douche droogmaken. Nu is het routine en de tegenzin is over. Daar moet je dus even doorheen. Heerlijk is het. Als ik boven achter mijn computer ga werken kom ik langs een slaapkamer met opgemaakt bed. Je kunt jezelf wennen aan zulke kleine klussen.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate